tirsdag 5. februar 2019

Kokebok Tips


Hei!
Jeg jobber turnus og da blir det ofte til at jeg jobber dager i strekk for å så ha flere dager fri etter hverandre.
Jeg synes det er fint for da kan man ha mulighet til å reise uten å måtte ta fri. Man har også mulighet til å drive med forskjellige prosjekter hjemme uten å måtte tenke på at man må avslutte det man holder på med, for å dra på jobben.
Etter jeg begynte å jobbe turnus for ca 3 år siden går det helt fint å pusse opp et helt rom i løpet av en  langhelg.
Det går også an å ta en langweekend sammen med familien og venner. Men det deiligste er å kose seg hjemme og bare ha fri. Da bruker jeg ofte dagene på kjøkkenet.

Denne uken skal jeg ikke på jobb før fredag kveld så da har jeg rikelig med tid til nettopp det. Matlaging. Baking av brød, søt gjærbakst og kaker til kommende bursdager. Lage middager for travle perioder som kan fryses og tas opp enten jeg er på jobb eller ikke. Uansett  så blir det sunne gode middager laget fra bunnen av...fordi jeg har tid.


I går skrev jeg litt om det store prosjektet mitt her på hjemmebane. For meg så gjelder det ikke bare å ha et ryddig hjem der man vet hvor ting er og at man ikke skal trenge å bruke mer tid enn nødvendig på husarbeid.
Ryddighet er for meg også å ha kontroll på avtaler, hva som skal handles, bursdager hvilken mat vi skal lage... ja slike ting som man går å ruger på oppi i hodet og når man trenger å huske på det- har glemt det.
Slike ting er også viktig for meg å få ryddet opp i. Derfor skal jeg prøve å opprettholde det å planlegge måltider i starten av uken. Få handlet det jeg tenger inn tidlig i uken og kunne spare tid på å forberede mat når det er dager med god tid.

For at det skal lykkes i vår familie, har jeg erfart av vi starter med å handle inn mat som skal vare til og med Torsdag.
Fredag, lørdag og søndag handles på fredagen eller torsdag kveld. Kommer litt an på om jeg er på jobb på torsdagen. 
Jeg er liksom ikke helt der enda at jeg klarer å planlegge lørdagskosen på mandagen. Eller søndagsmiddagen for den saks skyld. Så vi har startet med å handle 2 ganger i uken.  For å få til dette så trenger jeg ofte inspirasjon. Inspirasjon finner jeg ofte på nettet men jeg liker best å sitte å bla i kokebøker. Jeg har mange, men er ingen samler. Jeg ser på kokebøker som en nødvendighet.
I dag var jeg innom apotetket og da var boken under her på tilbud til 299,- ( har kostet 400,-) så jeg slo til. Til dels for at kokken er fra Stavanger og jeg digger maten på restauranten hans og til dels for at jeg har sett alle programmene med Berit Nordstrand og følger henne på facebook, instagram og drikker daglig den fermenterte teen hennes ( Kombucha) som selges på Vitus apoteket her jeg bor.  Jeg har tittet litt i boka og den inneholder hverdagsmat, desserter, kaker helgemat osvSå etter at jeg kom hjem startet jeg opp med å lage middag til i dag og da laget jeg så mye at jeg kan fryse ned to middager til andre anledninger. I dag blir det kjøttkaker fra denne boken på menyen. Gode sunne kjøttkaker med grønsaker og saus. Hvis man vil kutte ut poteter til kan man bruke ekstra grønnsaker som brokkoli, søtpotet, blomkål eller hva man måtte ønske. Her i huset spiser noen poteter mens andre ikke.

Nå skal jeg lokke med meg hunden på en luftetur ( den må lokkes for den går ikke frivillig hvis det regner eller snør)  før jeg skal slappe av med en serie ( ser the Keeper på  nettflix for 2 gang- anbefales)

Ha en fin fin dag!

2 kommentarer:

 1. What is a partial sew-in? A partial sew-in is a hairstyle that allows women to leave out hair for versatility. You can have various hairstyles such as wearing a middle or side part. Wearing your hair up in a bun or ponytail depending on how much hair you allowed your stylist to leave out. Some may love this style while others may not know the maintenance that goes along.
  Hair Weave
  virgin hair
  weave hair

  SvarSlett
 2. Thank You So Much Elin for sharing cooking tips
  I'm always looking for cooking tips like fishing tips recipe...

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)