mandag 7. desember 2015

Mandag og juletreet er på plassHei og god mandag

Har dere ekte juletre eller har dere kunstig juletre? Jeg var  lenge stor motstander av kunstige juletrær. Det måtte finnes grenser! Det kom aldri på tale at vi skulle synke så langt at vi skulle ha et tre av plast.

Mannen ønsket kunstig tre, siden det ofte var han som fikk jobben med å skaffe juletreet og sørge for at det kom i hus. Det å komme hjem til kona med et juletre  som han har plukket ut helt selv uten innblanding fra hans bedre halvdel kan jo by på utfordringer i seg selv men selve styret med å få treet inn i hus og sette det i juletrefoten tok helt piffen fra oss.


Å sette et stort  juletre i en juletrefot høres fordømt enkelt ut - Det høres så lett ut at man glemmer hvor vanskelig det kan være fra år til år.
At det skulle være snorrett når det hele var ferdig var større utfordring enn man skulle kunne se for seg.
Enten så ble treet gang på gang satt skeivt ned i foten slik man måtte ta det opp igjen og prøve til nytt inntil treet så noenlunde rett ut eller så var treet så skjevt at det måtte settes skjevt i foten for å se rett ut.

Drysset gjorde det hver eneste gang vi kom borti det, selv om det ble vannet etter alle kunstens regler. Mang en gang har jeg ligget å krøpet på gulvet for å fylle vann i juletrefoten.  Mang en gang har jeg krøpet for treet og sett småkryp stå å rekke tunge til meg fra grenene på juletreet. Jeg ble rett og slett lei juletreet lenge før julen var ferdig.


Så et år skulle vi feire jul på Gran Canaria og jeg synes det virket utrolig trist at vi ikke skulle ha juletre . Egentlig synes jeg det var utrolig trist å reise bort i julen og hadde det ikke vært for at hele storfamilien skulle til "syden" så hadde jeg blitt hjemme. Som et tappert forsøk på å få frem julestemningen hos meg - kjøpte jeg meg et plast tre.

Juletreet ble kjøpt tidlig i desember og stod fremme uten at det medførte hysterisk angst for å glemme å vanne det, nåler som lå strødd på mesteparten av gulvet osv.
Jeg fant det faktisk ganske behagelig - og slik fortsatte det. Året etterpå ble plast treet pyntet tidlig i desember og jeg fant det riktig så koselig med å ha det fremme til over nyttår.

Og der er vi enda. I dag ble treet hentet opp av kjelleren, lysene blir ikke tatt av fra år til år - kun pynten. I kveld  har vi pynte det. En ekstra lyskilde i stuen som skaper koselig stemning og som ikke utløser ekteskapelige krangler, stress og et vindskjevt fult av levende ekle små kryp.


6 kommentarer:

 1. Har også endt opp med plasttre selv om jeg sa at jeg aldri skulle ha det hus.
  Hehe, rart det der hvordan en kan forandre mening på enkelte ting.
  Fortsatt god førjulstid til deg :)

  SvarSlett
 2. Ja, det er så lettvint med et kunstig, pluss at for meg og andre som ikke tåler så godt et ekte tre, er det jo supert. Jeg slipper å klø fingrene av meg når det skal pyntes også. Hos oss kommer ikke treet på plass før rett føre jul, og det får stå lenge, uten problemer. Gleder meg hvert år til å pynte det, for all pynten blir hengende trygt også! Ønsker deg en vakker fortsettelse av adventstiden!

  SvarSlett
 3. Her var det allergi som avgjorde det,så føler meg helt innafor ;) La litt i det,så treet er kjempefint. Kommer opp i helga,for vil nyte det nå. For fakta er at 3 juledag er eg drittlei all pynten;)
  Fint tre hadde du,ha ein fin dag :)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlett
 4. Her var det allergi som avgjorde det,så føler meg helt innafor ;) La litt i det,så treet er kjempefint. Kommer opp i helga,for vil nyte det nå. For fakta er at 3 juledag er eg drittlei all pynten;)
  Fint tre hadde du,ha ein fin dag :)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlett
 5. Ja er det ikkje rart kor me endrar synet på det meste berre tida får arbeide litt med oss? :D
  Eg har foreslått plastikk her, men då seie mannen og ungane NEI, så det vert noko skeivt og pistrete frå skogen i år og. Men fekk lov å kjøpe eit på ror, som eg vatnar i potte og som eg må få te overleve til neste år på terassen...spanande med gran i hagen til sommaren ;D

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)