onsdag 2. desember 2015

Mågedritt eller vepsebol - Julekaken med stor JHei og god tirsdag
Jeg tenkte å dele 2 kake oppskrifter med dere som er en stor favoritt her i familien.  7 slag har aldri vært vår greie men noen kaker hører med hos oss til jul blant annet pepperkaker ( ferdig kjøpt deig på IKEA til pepperkakehus), Oreokuler som kun består av 3 ingredienser og måkedritt eller mågedrid som en sørlending ville hatt sagt. Jeg har ofte 7 slag men det er kun et fåtall som er hjemmelaget når gjengen her i huset synes kjølpekaker smaker himmelsk.

Kakene jeg skriver oppskriften på her er kaker som er veldig enkle og ikke slike kaker som man blir stående igjen alene på kjøkkenet å bake lenge etter resten av familien har gått lei.

Mågedritt ( noen kaller dem vepsebol)

Sett stekeovnen på 180 grader. Finn frem bakebrett med bakepapir

3 eggehviter
200 g hakkede mandler ( jeg bruker stavmikser)
200 g sukker
200 g hakket kokesjokolade
2 ts vaniljesukker

Pisk eggehviten stiv ( ca 5 minutter) og hell i sukker og vaniljesukker litt etter litt. Eggehviten blir da til marengs og vil bli blank.

Hell så i mandler, sjokolade og rør dette inn på lav hastighet med kjøkkenmaskinen eller for hånd.

Bruk en skje og sett dem utover bakebrettet med litt avstand. Jeg har ca 20 kaker på hvert brett
( spiseskje om du ønsker litt større kaker, t-skje om du ønsker munnfuller)

Stek dem midt i ovnen i 10 minutter. La dem avkjøle seg på bakebrettet i ca 10 minutter før du tar dem over på rist å lar dem avkjøle seg helt ( her er det greit å bruke en stekespade).

Tips: Hvis du har tenkt å ha dem til jul bør ikke resten av familien få prøvesmake! Da forsvinner de og du må gjenta prosessen ;O)


Bilde: PinterestOreo kuler er en stor hit blant de unge her i familien og som oftest må lages flere ganger.

3 pakker oreokjeks
3oo g philadelfia
hvit kokesjokolade

Knus kjeksen. Enten du bruker stavmikser eller legger kjks i en brødpose og denger løs på denne slik kjeksen blir så finalt som mulig.
Ha dette oppi en bolle sammen med osten  mem spar et par spiseskjeer med kjeks smuler til å dekorere kulene til slutt. Bland godt til alt har blitt en masse. Settes kaldt til du kjenner at du kan trille kuler av massen. Trill kuler og sett dem på bakebrett. Sett kulene på et kaldt sted ( dekk til å sett dem på terrassen)
Smelt hvit sjokolade i vannbad og dypp kulene i sjokoladen og pynt med kakesmuler på toppen. Disse må oppbevares kaldt, helst i kjøleskap.5 kommentarer:

 1. Vepsebol var ei må ha kake i mage år. Kanskje jeg må prøve den igjen i år.
  Men da må jeg også lage noe med masse eggeplommer i etterpå.
  Ha ei flott adventshelg :)

  SvarSlett
 2. Takk for oppskrifter! Har tenkt tanken opptil flere ganger at disse to bør prøves, men av en eller annen grunn har ikke det skjedd enda... I år kanskje? ;)

  Klem fra Jijji

  SvarSlett
 3. Hei, WOW...dette skal jeg prøve ut :-) God adventsklem fra Siv :-)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)