torsdag 19. november 2015

Tips: Juleøl


God morgen 
Det er litt over en måned til jul og i dag skal vi snakke om Øl.
Øl på en torsdag er ikke det verste og når vi snakker  kortreist juleøl kan vi  godt snakke resten av uken om dette.  Jeg liker øl men drikker sjelden og når jeg gjør det skal det være kvalitet.  Det er 2 ting jeg bare må ha øl til.

1 Til reker og da skal rekene helst være fra min hjemby, Flekkefjord
2 Julaftens middag - og da serveres det pinnekjøtt.  Da skal det være juleøl og det skal være godt.

Denne helgen tilbrakte vi på Sørlandet på sprangstevne og på fredagen tok vi oss en tur til Arendal  og i en Meny butikk kom jeg over juleøl på 2 liters kagger, produsert på et lite bryggeri i Kristiansand.

Nå pleier jeg ikke gå å inspirere hyllene med øl  men for meg var det disse flaskene som fanget oppmerksomheten min.  Plutselig ble jeg tatt 100 år tilbake i tid. hjemmebrygget øl, lagret  i matboden på rekke og rad i fine glassflasker.

En perfekt julegave til en som har alt og som er like vanskelig å kjøpe gave til hvert år. En stor kagge øl, noen flaks lodd og vips en fantastisk hyggelig gave.  Kaggene ble handlet inn og plassert trygt inne på hotellrommet vårt.
På søndag morgen mens vi var ute av hotellrommet for å spisefrokost har noe skjedd for da vi kom tilbake var det øl over alt og den ene kaggen lå knust .

Tenk dere det å endelig ha funnet den perfekte gave og så eksploderer den. Da var det noen stygge gloser som spant i hodet mitt noen sekunder. Enda mer irriterende var det at butikken som jeg fant kaggene i var stengt og jeg kunne ikke få fatt på ny.

Jeg tok kontakt med bryggeriet for å høre om de hadde flere kagger og eventuelt kunne sende en til meg og i går...stod de på døra her hjemme med ny kagge og en hel kasse med forskjellige øl fra bryggeriet deres.  Fy fader for en service!


Jeg er glad i kortreist mat, kortreist drikke og kortserie bruksting. Jeg synes det er magisk å kunne kjøpe grønnsaker fra en gård i nærheten, kjøtt fra slakterbutikken, pølser laget i Stavanger, smør og ost fra små produsenter  her på Jæren.  Sånt liker jeg.
Juleølet mitt kommer fra Qvart ølkompani fra Kristiansand. Og siden jeg er sørlending inngår det under kortreist drikke.

Vi må bli flinkere til er å ta vare på disse små lokale produsentene og måten vi kan gjøre det på er å handle hos dem. Min oppfordring er å sjekke ut på nettet hvilke lokale produsenter du har i nærheten av deg.


Nå skal jeg stable ølet inn i matboden ( som egentlig er en hylle med fine glass, flasker og bokser på grovkjøkkenet) og få meg litt lunsj.

Ha en strålende fin torsdag.
Klem fra Elin

2 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)