mandag 9. november 2015

Kjekt å ha...


Jeg er en samler...jeg samler på det meste og ofte har jeg erfart at det meste kan bli brukt til noe en vakker dag.
Jeg har flere ganger tenkt at Øysteins Sunde sin sang "kjekt å ha"  må ha  blitt skrevet til meg for jeg kommer ofte drassende hjem på ting som for andre har avgått med døden, eller etter noen har kastet det oppi en container - står jeg oppi containeren og drar det ut igjen.
Sånt sees igjen i hele huset. Bruktfunn som enten gjør nytte for det det er eller får en ny funksjon så fort det kommer inn forbi døren her i huset.Potteskapet som står på kjøkkenet, er det nettopp navnet tilsier og fungerer som oppbevaring for sølvbestikk, spisebrikker og serviett ringer.
Hvis noen lurte har jeg både dobøtte og tissepotte i emalje men ikke i potteskapet.

Dobøtta brukes til oppbevaring av doruller på gjestetoalettet men når det nærmer seg jul går over til å fungere som juletrefot ute på trappa,  mens tissepotta fungerer som vase.

I skrivende stund står potta på gangen å venter på å bli fylt med mose og kongler, til advent.


Her i huset har svært lite julepynt kommet frem. Derimot har  jeg kjøpt juletre og funnet frem julebøkene så litt jul er det likevel.

Jeg klarer å styre unna det røde enda og venter med å jule det hele opp til vi nærmer oss desember men likevel, uten å bruke rødt synes jeg at det råder en viss julestemning over det hele.


Kaffekjelen brukes ikke til kaffe lengre på grunn av rust, men oppbevaring av telys. Den kom mor mi drassende med en gang hun hadde vært på loppis.
Hun tenkte jeg ville ha en slik- og det hadde hun helt rett i.
Lysestaken som er en te kopp med skår i finnes det to av her i huset og det er jeg glad for for disse ranker høyt på listen over bruktfunn jeg er mest glad for.


Det er mandag og jeg sitter her å drikker kaffe mens jeg hører regnet pisker mot vinduet og vinden uler. Det har blitt skikkelig høst og for å gjøre dagen litt lysere starter jeg morgenen min med en kopp levende telys.

Ha en fin mandag
 
Klem fra Elin

2 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)