lørdag 7. november 2015

Pepperkake ingeniør


Foto: Pinterest


Mødre har ofte mange roller i hjemmet og vårt hjem er ikke noe unntak. Jeg fungerer stort sett som Renholder, kontoransatt, sekretær, kokk, innkjøpsansvarlig, HMS ansvarlig,  psykolog, fastlege, fredsmegler osv  I tillegg driver jeg  bed and breakfast og restaurant.
I november trer jeg også inn i rollen som ingeniør.

Etter en tur på IKEA tidligere i dag sammen med den eldste datteren, ble handlekurven fylt opp med lys i alle varianter og ferdig pepperkakedeig i røde plastikk bokser. Denne pepperkake deigen er perfekt til å bake pepperkakekakehus av, enten som skal spises eller som kun skal være til pynt.

Hos oss er det kun til pynt for når pepperkakehuset har stått 2 måneder som pyntepepperkakehus på kjøkkenet vårt, så blir jeg ikke akkurat fristet til å fortære et støvete pepperkakehus i januar.
( prøv å ikke tørke støv på 2 måneder og se hva som skjer) Uansett-  dette er en hyggelig familie aktivitet og veldig dekorativt som pynt.Slik gjør jeg det: Jeg  finner en mal på nettet/ i ukeblader til pepperkakehuset jeg ønsker å bake, skriver den ut og klipper ut delene. Det kan være lurt å bake noen ekstra deler hvis noen skulle gå i stykker. Hvis ikke så kan man jo bare å spise opp ekstra delene.
 -Et tak eller en endevegg til kaffen, er jo aldri å forakte. 

Når delene er ferdig stekt lar jeg dem avkjøle seg helt på bakebrettet. Jeg pynter alltid pepperkakehuset  før jeg monterer det sammen. Det er lettere å få fine mønster med melisglasuren hvis man gjør det slik. Melisglasuren lages på eggehviter og  jeg har oppi 1 ss natron i melisglasuren slik den blir ekstra hvit og ekstra hard når den tørker. Jeg bruker lim pistol til å monterer huset.Lykke til!

5 kommentarer:

  1. Beautiful gingerbread house. This year, I'm going to make a chocolate "gingerbread house".

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)