onsdag 3. juni 2015

Tips til små fornyelser til en billig penge...God morgen i ruskeværet!

Jeg har inntrykk at de fleste har høstvær nå om dagen. Slik er det her og. Hageputer og grillings er byttet ut med kakao og tv titting under et teppe på sofaen. Men det er ikke noe å gjøre med det eller jo forresten man kan få gjort ting her hjemme som man ville hatt utsatt fordi været var for fint eller man var for trett etter en hel dag i sola. Her ryddes, sorteres det og det pusses opp. Jeg er stadig inne på nettet for å få ideer. Jeg kjenner at når været er slik som nå så får jeg et ekstra behov for å holde på med noe innendørs og det blir ofte til at jeg endrer noe på interiøret. Jeg kjøper sjelden noe nytt i form av store ting derimot liker jeg å kunne bruke ting jeg allerede har på en ny måte. Enten maler jeg tingene mine om eller så gjør jeg om på møbler jeg allerede har. Her blir bordben kuttet av, lister snekret på eller møbler får et nytt utseende med maling eller stripping av maling.  


Symaskinen synger på siste vers men den klarer enda fint å hjelpe meg med å sy rette sømmer og noe mer enn det trengs det ikke for å sy nye putetrekk til hjemmet. Jeg tok en opprydding i " tekstil" skapet
 ( som inneholder putetrekk, duker, metervare osv) Jeg fant frem noen tøyservietter fra Lexington, Home & Cottage osv som skal  bli putetrekk. De duger iallfall som fremstykke på putene og så bruker jeg metervare i en nøytral farge som bakstykket.  En billig og veldig synlig fornyelse.


Har man ikke råd til så fornye hele putehaugen i sofaen hver gang man ønsker - kan man kjøpe seg noen servietter med mønster og farger som passer inn.  Tøyservietter koster ofte ikke mer enn en 40-50 kroner og har man ikke metervare i nøytral farge kan man kjøpe seg et laken i passende farge - de kan man få for en hundrelapp. 


Alt kan males  iallfall mener jeg det. I fjor spraymalte jeg flere urnesett i steingods som stod å støvet ned i garasjen. Disse ble kjøpt for mange år siden. Jeg kunne hatt kastet dem og kjøpt nye men jeg valgte å heller kjøpe et par spraybokser med bengalakk på Europris til en samlet sum av 100 kroner. Så ventet jeg på en dag uten for mye vind og så satte jeg i gang med å spraye dem svarte. Her fornyes det litt over alt og i flere rom samtidig. Datteren vår syes slike fornyelser er like kjekke å gjøre som meg og bonusdatteren vår ser også ut til å trives når hun kjøper seg noe nytt til rommet sitt- enten det er nytt sengetøy, duft-lys eller et par nye putetrekk. 

Det hender at det styres på i alle etasjen. Jeg bytter om ,henger opp eller tar ned og ordner i hovedetasjen, 18 åringen monterer flatpakker  så det suser i kjeller etasjen mens 15 åringen skrur flatpakker eller pynter oppe  på rommet i loftsetasjen. Så møtes vi for en pause eller to eller for å titte hos hverandre-  for å så gå hver til sitt igjen for flere interiør prosjekter. 


Ha en hyggelig onsdag.

 Klem fra Elin 

5 kommentarer:

 1. Fornyelse er alltid gøy, og ekstra kjekt når det ikke koster skjorta ;) Jeg syr også putetrekk selv, men her er det knapt med stoff for tiden så må ha meg en tur på stoff og stil snart;) Spraybokser er en genial oppfinnelse, jeg har sprayet lamper, lysestaker, fat mm.
  Nyt "høstværet" videre, sommeren må jo komme snart!!

  SvarSlett
 2. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvarSlett
 3. Fantastiske tips til enkel fornyelse! ta gjerne en titt på våre tips om du trenger påfyll:)

  SvarSlett
 4. Likte godt møblane på dette rommet, så lyst og lett! Stilig med 3 glasbord!! Hadde vore fint om du tok med om det er gamle møbler eller kanskje nye som fremdeles er i salg så vi kan kjøpe samme!! Lampane var også stilige, er det kanskje Ikea??

  SvarSlett
 5. Det er godt og informativt indlæg til kreative sind mennesker ... Jeg håber du vil holde på at offentliggøre sådanne gode artikler.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)