Hei
En ny uke med nye muligheter og jammen er det ikke snart jul. I morgen er det 1 uke til lille julaften, en kveld som jeg setter stor pris på. På svensk kalles dennne kvelden, uppesitter kvälden og det er vel en ganske god beskrivelse for hvordan vi har det her i hjemmet da. Vi koser oss med å se filmer, spise julegodis og jeg driver å pusler med ting som skal ordnes før selve julaften. Ofte blir kvelden lagt på natt før jeg kommer meg i seng.
I kveld har jeg prøvebakt brytebrød som jeg har tenkt å servere på juleverkstedet den 22, men også til frokost julaften. Jeg måtte teste det ut først for å se om det ble vellykket og ble servert i kveld sammen med kyllingsuppe. Brødet smakte himmelsk og kan virkelig anbefales.
Oppskriften kommer her:
Ca 1 liter hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
ca 6 dl varm melk ( med tørrgjær skal man bruke veske som holder 39-40 grader)
100 g smeltet smør.
Egg til pensling og valmuefrø
Stekes på 225 grader i ca 30- 35 minutter på nederste rille
Hell all det tørre i en kjøkkenmaskin ( eller bakebolle) varm opp melken til ca 39 grader. Smelt smør og hell oppi melken
Bland vesken med det tørre og elte godt- enten i maskin eller for hånd. Tilsett mer mel om nødvendig.
La helve til dobbel størrelse et lunt sted.
Kle en rund kakeform ca 24 cm. Jeg legger bakepapir i bunnen og smører kantene godt. Ta ut deigen på bordet og elte den godt for hånd. Del deigen opp i 9-11 emner og trill boller av disse. Når bollene skal legges i formen kan det være lurt å starte med den i midten.
Jeg laget bollen i midten litt større enn de rundt fordi det blir finere synes jeg men det har ikke noe å si bare brødet får etterheve godt slik at bollene blir liggende i hverandre.
Jeg etterhevde brødet mitt i ca 1 time før jeg penslet det godt med sammenvispet egg og til slutt strødde jeg på masse valmuefrø.
Inn i ovene... og 35 minutter senere var brødet klart.
Nå skal resten av kvelden brukes til å se julefilm på tv...All I want for Christmas...en fantastisk film.
Jeg ønsker alle som stikker innom en fin tirsdag.
Klem fra Elin :O)
Nam,nammmmm....det så veldig godt ut,Elin !!!! Må prøves :)
SvarSlettdanke für das rezept!!! wunderschöne bilder und inspirationen!!!!! liebe grüße von angie und eine schöne woche
SvarSlettSer kjempegodt ut.
SvarSlettMå bake litt brød en dag, så da prøver jeg dette også tenker jeg.
Ha en herlig førjulsdag :)
Mmmm,så kjempegodt ut!
SvarSlettØnsker deg fine førjulsdager:)
Klem Caroline
British cheap nike jordan shoes aid discount nike jordans agency to respond to uggs on sale the Christian Louboutin Bois Dore increased status of obese patients, ugg soldes about ugg boots four years ago to upgrade part of the ambulance, with more generous door, bearing a larger stretcher and other equipment."Daily Mail" website reported uggs outlet Thursday, christian louboutin shoes Britain currently has more than cheap christian louboutin 800 "upgrade" the ambulance, some Christian Louboutin Daffodile ambulance services also intends Bags Louis Vuitton to have converted all of christian louboutin its ambulances to be able to supply "heavyweight" vehicles used by the patient.Ambulance after the upgrade not only christian louboutin remise 50% the Discount LV Handbags large doors and maximum load 56 Cheap Louis Vuitton Handbags BP ugg (about 355.6 kg) of the stretcher, but cheap jordans also capable of transporting Air Jordan 11 Gamma Blue weighing 34 ugg australia with BP (215.9 kg) of patients under the stairs of the device.Per upgrade version ambulance cost about wholesale jordan shoes 100,000 pounds Discount Louis Vuitton (about 950,000 yuan).Some medical experts say, for obese patients with "overweight" ambulance is necessary but discount christian louboutin priority should be "to prevent Cheap LV Handbags people from getting ugg pas cher fat
SvarSlett