Hei
En ny uke med nye muligheter og jammen er det ikke snart jul. I morgen er det 1 uke til lille julaften, en kveld som jeg setter stor pris på. På svensk kalles dennne kvelden, uppesitter kvälden og det er vel en ganske god beskrivelse for hvordan vi har det her i hjemmet da. Vi koser oss med å se filmer, spise julegodis og jeg driver å pusler med ting som skal ordnes før selve julaften. Ofte blir kvelden lagt på natt før jeg kommer meg i seng.
I kveld har jeg prøvebakt brytebrød som jeg har tenkt å servere på juleverkstedet den 22, men også til frokost julaften. Jeg måtte teste det ut først for å se om det ble vellykket og ble servert i kveld sammen med kyllingsuppe. Brødet smakte himmelsk og kan virkelig anbefales.
Oppskriften kommer her:
Ca 1 liter hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
ca 6 dl varm melk ( med tørrgjær skal man bruke veske som holder 39-40 grader)
100 g smeltet smør.
Egg til pensling og valmuefrø
Stekes på 225 grader i ca 30- 35 minutter på nederste rille
Hell all det tørre i en kjøkkenmaskin ( eller bakebolle) varm opp melken til ca 39 grader. Smelt smør og hell oppi melken
Bland vesken med det tørre og elte godt- enten i maskin eller for hånd. Tilsett mer mel om nødvendig.
La helve til dobbel størrelse et lunt sted.
Kle en rund kakeform ca 24 cm. Jeg legger bakepapir i bunnen og smører kantene godt. Ta ut deigen på bordet og elte den godt for hånd. Del deigen opp i 9-11 emner og trill boller av disse. Når bollene skal legges i formen kan det være lurt å starte med den i midten.
Jeg laget bollen i midten litt større enn de rundt fordi det blir finere synes jeg men det har ikke noe å si bare brødet får etterheve godt slik at bollene blir liggende i hverandre.
Jeg etterhevde brødet mitt i ca 1 time før jeg penslet det godt med sammenvispet egg og til slutt strødde jeg på masse valmuefrø.
Inn i ovene... og 35 minutter senere var brødet klart.
Nå skal resten av kvelden brukes til å se julefilm på tv...All I want for Christmas...en fantastisk film.
Jeg ønsker alle som stikker innom en fin tirsdag.
Klem fra Elin :O)
Nam,nammmmm....det så veldig godt ut,Elin !!!! Må prøves :)
SvarSlettdanke für das rezept!!! wunderschöne bilder und inspirationen!!!!! liebe grüße von angie und eine schöne woche
SvarSlettSer kjempegodt ut.
SvarSlettMå bake litt brød en dag, så da prøver jeg dette også tenker jeg.
Ha en herlig førjulsdag :)
Mmmm,så kjempegodt ut!
SvarSlettØnsker deg fine førjulsdager:)
Klem Caroline