tirsdag 21. oktober 2014

DIY: Gammelt kjøkkenbord blir som nyttGod morgen og Tirsdag

Her er vi for tiden uten kjøkkenbord. Kjøkkenbordet står i garasjen å venter på å få seg en omgang med beis og lakk før det skal inn igjen på kjøkkenet igjen. Det er fryktelig upraktisk å ikke ha kjøkkenbord og all mat  som  ikke kan fortæres stående ved kjøkkenbenken eller krever kniv og gaffel foregår nå i stuen forran tven.

Jeg hadde sett for meg en stor jobb søndag kveld,  med å strippe bordplaten for hvitmaling men det var faktisk ikke noe stress i det hele tatt. Det tok et par timer og bordplaten så ut som slik den var da vi kjøpte bordet for mange år siden.


Vi smørte tykt på med en pensel "guggen" fra denne boksen. La på plast å gikk inn å så litt på farmen.


Da vi kom ut igjen så det slik ut... Vi skrapa dette av med en malinsgsskrape/ sparkel spade og smørte enda et lag til med "gugge" la over ny plast å gikk inn å så videre på farmen....

Da vi kom ut kunne enda mer maling skrapes av. (det anbefales forresten å sette bordet på plast slik at malingen som har vært på bordet kan skrapes ned på bakken- da kan du bare fjærne plasen etter du er ferdig. )

Da vi var ferdige å skrape var det enda maling igjen på bordet men vi var tomme for " gugge" og  vasket bordet med rødsprit som det stod på baksiden av "gugge" boksen.  Om det var rødspriten eller regnet vet jeg ikke men det begynte iallfall å regne litt og da skjedde det noe...maligen som var igjen ble myk  som gummi og kunne lett fjærnes med sparkelspaden. Samtidig gikk mannen med en pussemaskin med grovt sandpapir å pusset.


Etter ca en halvtime så bordet slik ut...


...og vi rakk akkurat ikke tvekampen på farmen...men det gjorde liksom ikke noe for i garasjen stod et ferdig strippet bord som var kart til tørking...

I dag er det tørket og skal få et par strøk med beis. Jeg tror det blir fargen drivved og derretter et par strøk med klarlakk slik det blir robust og tåler både lekselesing, spising, juleverksted og gode samtaler  sammen med venner.


Jeg ønsker alle der ute en trivelig tirsdag. 

Klem fra Elin3 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)