søndag 22. juni 2014

Djevelsk godt


Hei og god morgen!
Da har jeg kjent på det å ha sommerferie i to dager nå og den følelsen er absolutt ikke å forakte. Her har det gått i klesvask og pakking av rideutstyr og om noen timer sender vi datteren vår på treningsleir til Østlandet.
Selv kjører vi videre over grensen til Sverige. Her blir det  shopping eller Harryhandel om du vil. Imens jeg er hos naboen å øver på utalelser med ö og ä i, så kan du få en enkel lære i krabbekoking.


Hummeren har ikke alltid blitt betraktet som en kulunarisk opplevelse. Det er de siste 50-60 årene den svarte skapningen har blitt sett på som spiselig. Hummeren ble blant annet ikke spist på mitt hjemsted! Grunnen er at hummeren ble forbundet med fanden selv! ( og ingen vil bli forbundet med han der nede, iallfall ikke når du kommer fra en liten Sørlandsby med dyp respekt for det religiøse)

" Hummeren er som Djevelen: Svart i livet -  rød i døden
- sånt ede mi ikkje på dessan kantan"  

Nå er sjømat noe av det beste man kan servere meg en varm sommerkveld. Gjerne med et glass kald hvitvin eller en kalde pils. Og vet dere... jeg sender ikke Djelvelen en eneste tanke når jeg sitter der å fyller loffskiven med deilige salte reker, siton og majones.




Koking av krabbe:
  • Du beregner cirka 200 gram krabbekjøtt per person
  • Levende krabbe koker du så raskt som mulig etter at du har kjøpt den. Kokt krabbekjøtt er ferskvare som ikke bør ligge lengre enn et døgn i kjøleskapet.
  • Hvis du kjøper levende krabbe, bruker du en stor gryte med 50 gram salt per liter vann når du koker den.
  • Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet , ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. Etter at du har lagt krabben i det kokende vannet lar du dem trekke rett under kokepunktetKoketiden for krabbe er 15-25 minutter. Du vet krabben er ferdigkokt når du enkelt kan trekke av de små klørne.
  • Et godt tips er å legge krabbene på ryggen etter at de er kokt, for å holde på mest mulig deilig kokekraft inne i skallet.
  • Server krabbene med godt brød, majones ( Aioli) og sitron.
  • For å unngå at søppeldunken din står å lukter i sommervarmen etter et slikt etegilde, kan man fryse rekeskall, krabbeskall og ta det ut i søppla den dagen den blir hentet. 



Jeg ønsker dere alle en fantastisk flott sommerdag

Klem fra Elin 

4 kommentarer:

  1. Enig i at sjømat er nydelig sommermat, særlig på terassen en varm sommerkveld! Ha en flott søndag og god tur til Sverige!

    SvarSlett
  2. Nyyyt ferien :))

    Klem Klem

    SvarSlett
  3. Therefore initiate typically the stern good influence system who gucci replica claims terrific artistry not to mention marvelous showing from fashion designers. Keep going except for a minimum will be belief the designer bags not to mention gucci replica purses are certainly more hard-wearing as opposed to each and every label. Ordinarily, the base information for the purpose of Purses might be leatherette. At the same time, this unique leatherette experiences serious tanning not to mention beautification approach. Following that such chanel replica purses are actually sewed together with each other from premium quality disguised . information. Believe it or not a standard pouch might be checked out, reviewed not to mention rechecked to look after the beauty of this device. Contemplating each one of points not to mention causes a lot of women insist upon investing in purses. Presently, it happens to be much better to see retailer for the purpose of burberry replica ordering your pouch because of a wide array of designer bags not to mention purses. Label these products normally fabricated using, counterfeits and / or knockoffs. Plagiarizing main trendy stuff has developed into vast billion amount of money market place. Copy possessions need rolex replica certainly turn into a Overseas Means within the last few three years or so.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)