mandag 23. juni 2014

Sveriges svar på Paradis - Smögen


Tjena grabbar!
Vi er en liten tur innom Sverige noen dager. Datteren er på Treningsleir på Østlandet sammen med hesten og dermed har vi ingen hjemme som venter på oss. Greit å ta turen hit når vi må til Østlandet å hente de hjem igjen på torsdag. Jeg elsker Sverige og ser på dette som ren inspirasjonstur.

I skrivende stund ligger jeg på det vakreste rommet jeg noen gang har betalt for, ser fotballkamp på tv, spiser chips mens døren ut til balkongen står på vidt gap og to meter under oss er det et yrende folkeliv på bryggen i Smögen.Smögen er en liten kystpærle på vestkysen av Sverige. Butikker, rorbuer, cafeer og restauranter ligger langs hele bryggen og bryggen er hele 600 meter lang. Jeg har allerede vært flere turer ute for å titte på folkelivet, spist lunsj og for å shoppe.Stedet vi har valgt å bo er forsåvidt nytt men ligger  i et gammelt hus nede  på "bryggan" i Smögen. Pensionat Bryggan  Interiøret er maritimt, inspirerende og utrolig vakkert.  ( og de fleste detaljene som tekstiler og pynt er fra Lene Bjerre. Det meste går i lyst, blått og hvitt og jeg kunne hatt flyttet inn her på flekken)


Vi hadde ikke vært mange minuttene på rommet før vi var enige om at vårt soverom hjemme skal pusses opp i sommer og vi skal ha blåblomstrete tapet på veggen bak sengen vår. Så nå skal det bedrives litt detektivarbeid, å finne ut hvor tapeten er kjøpt/ hvor v kan finne liknende.


Fra bryggen og opp på balkongen vår er det ikke mange meterne og utsikten er upåklagelig.Lunsjen var også fantastisk. Fish & Chips med hjemmelaget remuladsås. Ja takk i morgen også ;O)Jeg har minst 1 millioner ideer i hodet og må muligens ut å kjøpe en notatblokk i løpet av morgendagen.
Bare se på denne vakre cafeen her. Det er her pensjonatets gjester går for å spise frokost.


Kvelden her skal nytes på bryggekanten, på en eller annen restaurant bortpå bryggen her. I mens vi spiser, ser på menneskene og alle de vakre båtene kan du kose deg med deilige bilder fra vakre Smögen.Ha en fortryllende dag.
Klem fra Elin

13 kommentarer:

 1. Så fine bilder. Vi elsker Sverige vi også. Drar dit på søndag og blir borte i 14 dager. Gleder oss som unger!

  SvarSlett
 2. Det er utrolig koselig langs kysten i Sverige. Tror jeg aldri har vært i Søgne. Men tror jeg har lyst til å ta en tur dit nå etter å ha sett de vakre bildene dine <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Smøgen ikke Søgne. Ordlista lever sitt eget liv noen ganger ;)

   Slett
 3. Så nydelige bilder! Forstår godt at du blir inspirert av dette! Ha en flott St.Hans aften (Hm, natt?) videre!

  SvarSlett
 4. Å, så vakkert rom og nydelig tapet! Der kunne jeg også flyttet inn.... *smiler* Planlegger nytt soverom, så nå fikk jeg noe å tenke på ;) Har skjønt at jeg har mange koselige steder på vestkysten av Sverige som venter på meg -og Smögen må absolutt være blant dem...

  Klem fra Jijji

  SvarSlett
 5. Så koselig det så ut der! Enig med deg, den tapeten var nyyydelig! Kos deg videre! :)

  Vigdis

  SvarSlett
 6. Thanks for one's marvelous posting! I certainly enjoyed
  reading it, you are a great author.I will make sure to
  bookmark your blog and will come back later in life.
  I want to encourage that you continue your great work,
  have a nice evening!

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)