onsdag 7. august 2013

Før og etter stue, stuepike og...7 år med bloggingHei og god onsdag. 

Det er så kjekt å lese kommentarene fra dere om hvordan mange av dere hadde det hjemme for flere år siden. Det virker for meg som mange av oss hadde samme smak på nitti tallet også ;O) 
 NIB har i disse dager en utfordring gående. Er du en stuepike. Med dette innlegget titulerer jeg meg selv som en av mange stuepiker.

Jeg var fast bestemt på at stuen skulle males terrakotta da vi flyttet inn i 1998. Hadde jeg bare skjønt litt tidligere  at terrakotta er ufattelig stygt sammen med julerødt og om sommeren når det var varmt ute føltes det kvelende inne, hadde jeg nok aldri valgt terrakotta.


Rundt 2000 malte vi det en lys beige som jeg var veldig fornøyd med. Jeg var faktisk så fornøyd at da vi noen år senere bestemte oss for å fjerne miljøtapeten og få oss ordentlig tapet på veggene, falt valget av stuetapeten på nesten samme farge som vi hadde malt noen år tidligere. 
Dette er den samme tapeten vi har på veggene i dag. Den er tidløs, klassisk og ikke minst lett å holde ren. 


Bildet over er fra 2006 og blgging hadde blitt en stor hobby. Pallen på bildet er den samme som vi har i stuen i dag og var mitt første kjøp av hvite møbler. Gardinene er også de samme som vi har i stuen i dag men jeg har en liten plan om å kjøpe meg noen nye nå i høst.


Tv kroken etter at det hadde kommet tapet på veggene våre. Bokhyllen fikk vi gratis. Den bestod av 5 moduler men jeg delte opp modulene opp og satte ben på den ene delen.  Bordet ved tv stolene har vi enda og fungerer like godt i dag som den gang da. Det ble kjøpt for femti kroner på en bruktbutikk. 


Tv stuen slik den fremstår i dag. De blå stolene har blitt byttet ut med en  Ekrorp men bordet er det samme. Teppe og skjenk er kjøpt på IKEA. Vitineskapet  reddet jeg fra å havne på søppelplassen og det lille bordet som  speilen  står på fikk jeg fra en kjenning av meg i Flekkefjord i fjor sommer. Begge deler har blitt  malt hvitt. Det hvite speilen over sofaen  er det samme som hang over spisebordet i sin tid og var i sort og gull, et par bilder lenger opp.For 4-5 år siden ble dører og vinduskarmer malt. En jobb som jeg brukte hele sommerferien på. Jeg gikk på med friskt mot og hadde planer om å bli ferdig i løpet av en 14 dagers periode. Det tok meg godt og vel 2 måneder. 18 vinduer, 2 terrassedører, 8 dører og senebetennelse i en skulder og et håndledd.  Alt måtte ha grunning etterfulgt av minimum 3 malingstrøk.


Jeg kaster sjelden møbler og disse to sofanene er alt for gode å sitte i så disse har blitt flyttet ned i kjelleren. ( Jeg elsker sofaer som man kan strekke seg helt ut i og det kan man i disse) Det samme har bordet.

Stuen har ikke  blitt slik jeg så den for meg i fremtiden da jeg begynte å blogge for 7 år siden....den har blitt mye finere synes jeg. Vi stortrives med den åpne løsningen, lyset som flommer inn, rom følelsen og vi liker den deilige følelsen av luft.I morgen forsetter vi med før og etter...7 år med blogging og da skal jeg ta dere med en tur i gangen, wc og  på på soverommet...
8 kommentarer:

 1. Heisan. Elseker før og etter bilder - gleder meg til imorgen :-) PS Flott blogg, flotte bilder, flott hjem!!! og 7 år med blogging er imponerende, viste ikke hva blogg var jeg for 7 år siden. mulig jeg er noe treg :-) mvh karjis

  SvarSlett
 2. 7 år med blogging! Gratulerer! Det er jamen lang tid, nei jeg var heller ikke i den verdenen da, fin blogg, gøy med før og etterbilder synes jeg også.

  SvarSlett
 3. Morsomt å se før-etter foto! Liker deff den nye stuen din best :D
  klem på dæ!

  SvarSlett
 4. Så kjekt med før og etter bilder. Herlig å se det ikke bare er meg som forandrer hele tiden;)
  Visste ikke hva blogg var for 7 år siden, men når jeg oppdaget denne verden for ca 4.5 år siden var jo du blant de første jeg fant:)
  Gleder meg til videre omvisning:)
  Charlotte

  SvarSlett
 5. wow, flott å se forandringer :)

  SvarSlett
 6. Så utrolig morsomt å se før og etter bilder fra din 7 år kavalkade! Jeg kjenner meg så utolig godt igjen i farge og materialvalg :) hihi
  Vi flyttet inn i nybygd hus i desember 1995 og da var det gult, vinrødt, bondeblå og ikke minst furu som var det store.. grøss og gru! Da vi solgte huset for 3 år siden, hadde alle rom fått lysere farger og furuen var borte.
  I dag bor vi i en lys og fin leilighet, og stortrives med det :)
  Gleder meg til fortsettelsen Elin! Anneliklem :)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)