torsdag 7. mars 2013

Torsdagstips


Jeg er så heldig å eie en del gamle kokebøker og fagbøker fra husmorskolen. Husmorskole finnes ikke i dag og dermed vil jeg anta at generasjonen etter oss ikke får lære de samme tingene som vi lærte av våre foreldre, hvis ikke vi passer på å lære dem det da.

Men uansett så har jeg spesielt en bok jeg synes er fantastisk. Den er både humoristisk, brukervennlig og inneholder både oppskrifter og tips til en husmors hverdag.  (jeg synes  det er spesielt morsomt det avsnittet  om at far skal ha ro og fred etter en lang dag på jobb og barna bør settes i lek slik at de ikke forstyrrer far mens han hviler middag) 

Men innimellom rollefordelinger på 1950 tallet så dukker det opp flere fiffige tips og slik går aldri av mote. Her kan man lese om hvordan aske kan gjøre vinduene skinnende rene ( har prøvd og det funker) og tips til middag på en torsdag ( funker ikke for torsdager er alltid travle så det blir knapt tid til middag før det kan kalles kveldsmat) Kaker til ettermiddagskaffen (!) og verdens beste flekkfjerning guide.

Så mitt utradisjonelle husmortips
Det verste jeg vet er å rense sluker. Det er rett og slett motbydelig! Nest etter sluker så kommer komfyren. Det fordi jeg aldri får glassdøren ordentlig ren. Men så kom jeg på at jeg kunne bruke en malingskrape. Slike skraper med barberblad i. Jeg vasker over ruta med såpevann ( ganske våt fille) og lar det virke litt. Så går jeg over med malingskrapen og vasker til slutt og ovnsdøren blir akkurat som ny. ( dette fungerer også fint på speil med talgsøl etter lys)


Jeg synes det er fantastisk å lese om tips som er med på å lette hverdagslige gjøremål og jeg noterer flittig når jeg kommer over tips som jeg vet jeg på et eller annet tidspunkt kommer til å få bruk for. Så skulle du ha noen fiffige tips og har lyst til å dele dem med meg så blir jeg glad for det.Torsdagen skal brukes til å plante enda flere påskeliljer utendørs ( 13.90 på Rema 1000), begynne på helgevasken og handle inn til helgen.

Jeg ønsker dere en vakker vårlig torsdag.

13 kommentarer:

 1. Takk for tips både om malingsskrapen og påskeliljer på Rema :)

  Tar nok snart turen i dine trakter igjen...denne gangen fikk jeg bare to timer på meg, og det var travelt du :)

  ha en fin dag Elin

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Gamle bøker kan vere gull verd! Fint tips du delar, men har du tips om slukane? Her er nok ikkje våren komt så langt enda, har is i blomebedet.

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Mannen har brukt en såkalt glass-skrape til å vaske glasset på komfyren. Jeg så hauger av påskeliljer på Rema i går jeg også, og tenkte at nå klarer jeg ikke vente lenger...godt å se at det våres tross 7 ganske kjølige grader da vi stakk hodet ut av døra i dag. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Takk for tips! Mannen har brukt en såkalt glass-skrape til å vaske glasset på komfyren. Jeg så hauger av påskeliljer på Rema i går jeg også, og tenkte at nå klarer jeg ikke vente lenger...godt å se at det våres tross 7 ganske kjølige grader da vi stakk hodet ut av døra i dag. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. takker for tipset :))) og nyyyter de varke vårbildene dine... fikk stemning av dem ...ble i godt humør :))) fiine dag til deg og dine :))

  SvarSlett
 7. Takk for tipset :-) Ha en flott dag :-)

  SvarSlett
 8. Naton kan også være supert å vake stekeovnsglasset med. Lag en grøt og smør det på. La det virke i ca 10 minutters tid og tørk av. så er det bare og vaske over. Blir så bra atte :-)
  Liker du ikke å skrubbe dusjveggene er et tips å skylle veggene med iskaldt vann hver gang du dusjer for da fester ikke såperestene seg. Jeg bruker i tillegg en vindusnal og drar over så holder de seg skinnende og fine.

  SvarSlett
 9. Mente selvfølgelig NATRON

  SvarSlett
 10. Hei sødnos:-) du har allti ngn goe idea du:-) har irritert mg mange gonge øve d ja.ska eg jammen prøva:-) jb du har d bra?;-) tiå går så alt for fort.men hb me ses snart;-)så må du ha ei fine helg;-) mange goe klemma!!;-)

  SvarSlett
 11. Her har jeg også tatt helgevasken og handelen! Nyt kvelden:)

  SvarSlett
 12. Halla snart vår her i Flekkefjord.. Vrooom vrooom på tide å starte Harley'n snart.. :-))) GØY :-))) GOOO Helg til Prinsessa :-))

  SvarSlett
 13. Gode tips motsa alltid med takk.
  En slik skrape skal jeg prøve.
  Er heldigvis min kjære som tar seg av slukene her i huset. Og i går vasket han også komfyren. Herlig. han er arbeidsledig for tiden pga konkurs på arbeidsstedet. Så da må han jo finne på noe her i huset. Det passer meg godt siden jeg jobber mye for tiden.
  Skal kjøpe noen påskeliljer over helga, men her kan de ikke plantes uten snda. Var -13 i dag tidlig. Men inne skal jeg ah en del til påske.
  Ønsker det ei herlig vårhelg :)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)