onsdag 13. mars 2013

Lag din egen påskepynt


HEI!
Jeg er i "skikkelig klar for påskeferie" stemning nå om dagen. Helt nøyaktig er er det ikke mer enn 1 uke og 2 dager til påskeferien begynner  og jeg har funnet frem den lille men vakre påskepynt samlingen min. 

Jeg synes  det er hyggeligste er å pynte med ting man har laget selv, enten med blomster, kviser, dekorasjoner med egg eller med papirklipp.   Dette året har jeg skrevet ut flere vintage påske bilder fra nettet og skal lage små eggeformede kort som jeg skal henge opp på kvister. 

Jeg klipper en eggeformet mal av papp (slik at alle eggene blir like store) så limer jeg bildene jeg har skrevet ut, på kartong, bruker malen til å  tegne rundt og kipper ut eggene. 

Jeg limer bilder på begge sidene av kartongen slik at man får både en fram og bakside Til slutt lager jeg et hull både øverst og nederst på " egget".  Hullet øverst er  til å feste tråd i slik det kan henges opp og hullet nederst er til å feste en liten ståltråd med en liten prisme eller en fin perle i. Dette gir også tyngde til egget slik at det henger pent. 


 En tradisjon her i huset i påsken er å spise mye god mat, dekke fine bord, kose oss lenge ved matbordet. Noen av  disse kortene skal jeg bruke som bordpynt.

Her er noen  av de vintage bildene som jeg har skrevet ut til meg selv. De  kan kopieres slik du kan lage din egen påskepynt av papir.Jeg ønsker alle som er innom 
en deilig kreativ onsdag 


6 kommentarer:

 1. Takk for tipset. Blir jo flott å henge opp slike egg og som bordkort kommer det til å gjøre bordet enda finere til påskelunsjen.
  Ha ei fortsatt herlig uke, det som er igjen av den, snart helg igjen jo :)

  SvarSlett
 2. hei Elin
  Så flink du var å beskrive hva du skal gjøre. ser det nesten for meg. det blir kjempefint. :) spesielt med prismer i.takk for dagens inspirasjon.
  klem nita

  SvarSlett
 3. Så koselige påskebilder! Jepp, det er ekstra stas med det man har laget selv.

  Klem fra Jijji

  SvarSlett
 4. CUdny domek i dekoracje świąteczne pozdrawiam z Polski!!!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)