fredag 8. februar 2013

Vinterferie og vinterferiesuppe


Hei og god fredag!
Vinterferien er her og vi  har skrudd av  vekkerklokker og skal  la humla suse i over en uke. Det er en herlig og avslappende følelse. Vi skal lade batterier og bare kose oss.
Mat er viktig og jeg er en " storfan" av slow-food og jeg synes at ferier er perfekt til nettopp ta seg tid til å lage god mat fra bunnen av.

Rykende varme supper er en fantastisk "vinterferie mat" og finnes ofte på bordet i "kalde ferier" her hos oss. Her kommer en oppskrift på en deilig vinterferie-suppe. Å du....lag gjerne dobbel porsjon så har du middag til dagen etterpå også.




Minestrone - italiensk vintersuppe

Ingredienser
  • 4 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk persillerot
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • ¼ stk hodekål
  • 1 stk grønn squash
  • ½ stk rød chili
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 100 g fullkornpasta
  • 1 boks hvite bønner skylt i kaldt vann
  • 1 skive knollselleri (sellerirot) - 1 cm tykk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 10 ss revet, skarp hvitost

Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.
Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.
Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 20  minutter  eller til grønnsakene er møre.
Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.
Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.
Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.



Jeg ønsker alle som er innom en flott fredag!



4 kommentarer:

  1. Ja suppe smaker godt på kalde dager,
    Ønsker deg ei herlig ferieuke :)

    SvarSlett
  2. Gooo vinterferie til Prinsessa ;-) Kanskje turen går til vakre Flekkefjord... Uansett kos deg masse :-)))

    Harley ;)

    SvarSlett
  3. Så herlig med vinterferie! Vi begynner ikke før i uke 9, men....skal bli deilig det også ;-)

    Nydelige bilder du viser - og den suppa...mmmmm...den hørtes fristende ut ;-)Nam!

    Kos deg masse i ferien. Her skinner solen i dag. Håper den gjør det hos deg også ;-)

    SvarSlett
  4. Wishing you a lovely few days holiday. The soup recipe sounds delicious! I look forward to trying it. Also love you heart shaped topiary in the window!

    Sophia

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)