mandag 20. august 2012

Tips:Nøye planlegging


Hei og god mandag!

Først en viktig melding til leserne av bloggen
Jeg har fått en del kommentarer på disse kodene som man må skrive inn for å få kommentert. Jeg har hatt dem på grunn av spam. Jeg vet selv hvor irriterende med disse kodene så jeg tar bort mine for en periode, men skulle det begynne å dukke opp rare kommentarer med linker videre til merkelige sider som kan være med på å ødelegge datamaskinene til dem som trykker på disse linkene, så tar jeg å setter inn koder på kommentarene igjen. 

Da var hverdagen her igjen med blanke ark og kommende koselige høst kvelder. I dag begynner skolen igjen og vi tar fatt på siste året som foreldre til en ungdomskole elev.
August og skolestart er en fin tid for å få orden på på ting.  Da mener jeg ikke bare orden på  ting som man ser men  orden på slike småting som gjør at hverdagen glir litt lettere.
Sånn som skuffer og skap, papirer, permer, få kastet reklame som hoper seg opp,orden på timeplaner, planer over fridtisaktiviterter og ikke minst middags planer for høsten (noe som gjør at hverdagen glir litt lettere. Det siste er både økonomisk og tidsbesparende. )


Får å finne på gode og sunne middagsretter tar jeg surferunde på nettet og leter etter middagsretter som er passende for  familien.  Så skriver jeg ned ingrediensene og til slutt lager middagplan. Handlelisten for en hel uke skriver jeg etter å ha planlagt hva vi skal ha den kommende uken.
Da slipper man å gå som en forvillet vegglus rundt i matbutikken onsdags ettermiddag å lure på hva man skal lage til middag.  Men en slik plan kan man på forhånd gjøre dager som man vet blir travle til litt mindre travel når man har planlagt middagen på forhånd. Halve jobben er planleggingen!Det verste jeg vet er å  å lete etter ting. Men det glir ut som hos alle andre og spesielt trengs det alltid en opprydding rett etter jul og etter sommerferien.
Da er det  deilig å starte friskt med orden både inni og utenpå. Stress er noe av det som kan vippe meg rett av pinnen og derfor legger jeg til rette for minst mulig stress. Og rot skaper stress.


Vel er  jeg nok i gjennomsnitter litt overorganisert og synes det er befriende deilig med orden og systemer i skuffer og skap men det har aldri gått så langt som at jeg merker skuffer eller skap med etiketter hvor man skriver  på hva som er inni, hukommelsen min er for god til det.
Det holder for meg å vite at vaksinasjons-kortene ligger i skuffen til høyre og pin kodene til mobiltelefonene er arkivert i permen med kvitteringer og brukermanualer til våre elektriske artikler.


I dag er en slik orden og system dag,  ting skal ryddes opp i, ordens, vaskes og få egne plasser igjen. Reklamen for de siste 4 månedene skal ut i papirdunken, koffertene fra ferien skal tømmes luftes og settes bort, og jeg skal drikke kaffe. Masse kaffe. Hjemmelaget deilig kaffe som jeg faktisk har lenget etter de siste 3 ukene. Og så skal det holdes bokbind kurs for tiende klassingen senere i ettermiddag....

Ha en ryddig og fin mandag!

10 kommentarer:

 1. Så kjedelig da visst du får masse spam på bloggen. Er nok lurt med koder da ja.
  Håper det går bra fremover.
  Ja det er herlig med skikkelig orden i saker og ting. Der kunne jeg vært flinkere. Var nok flinkere før. Så kanskje jeg skal prøve å få det inn igjen. Middagsplaner lager jeg for etpar uker om gangen. Veldig greit og tidsbesparende.
  Ønsker deg ei herlig organisasjonsuke :)

  SvarSlett
 2. Velkommen tilbage igen håber du rigtig har nydt din ferie.Sikke dejlige billeder og ikke mindst fine ting fra Falby . Har haft samme problem som du beskriver vedr kommentar puha tror der var næsten 80 da jeg kom hjem fra ferie og jeg valgte også at slette alle :-( Forsat rigtig dejlig dag herfra Else

  SvarSlett
 3. Hei Prinsesse, du kan ha kommentar moderering uten koder...
  Jeg har fått spam èn gang, og det var kinesisk, hehe...
  Og jeg fikk min første uvelkomne kommentar i forgårs...jaja...
  Ha en fin dag!
  Klem, M

  SvarSlett
 4. Høres ut som om du har hatt en super tur, men det er jo nesten det beste med å reise, å komme hjem og føle på gleden over å høre til et sted <3

  Middagsliste skriving står på planen her også! Det er bare supert!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Lurt med koder... har ikke fått noen enda, men.. ha en fin organisert uke! Herlig og være hjemme etter så mange dager borte:)) En syns en har det helt fantastisk hjemme:) Ha en fin uke! Klem lille meg

  SvarSlett
 6. Organisering og bokbindkurs her og i dag :P Skulle ønske jeg var mer strukturert og flink med planlegging...

  En tredjekalssing er på skolen alt, og førsteklassingen (meg) begynner ikke før 1130!

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 7. Orden og system-dag her også. I går var det krydderskapet som ble ryddet og organisert og idag er det bakeskuffene.

  Jeg har valgt å ha kommentarmoderering i stedet for "robotbeskyttelse" og det funker fint.

  Ha en fin mandag, klemmer fra Lottemora

  SvarSlett
 8. Gratulerer med skolestart :) Her er det ei som starter i 1. klasse, veldig spennende!

  skal ha en -rydde/organisere/kaste tid foran meg jeg også, det skal bli deilig :) Få unna endel :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med skolestart:)
  Herlig å ha orden i tingene sine og
  få kastet ting som ligger bare å slenger ja, hihi.

  Fin dag til deg, prinsesse:)

  Klem fra Janne

  SvarSlett
 10. Får å finne på gode og sunne middagsretter tar jeg surferunde på nettet og leter etter middagsretter som er passende for familien. Så skriver jeg ned ingrediensene og til slutt lager middagplan. Handlelisten for en hel uke skriver jeg etter å ha planlagt hva vi skal ha den kommende uken.
  royal velvet sheets ,
  lyocell sheets ,

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)