lørdag 14. januar 2012

Tenke litt mer miljø


God morgen alle sammen!

Formen er mye bedre selv om det renner fra øynene, nesen, det nyses og hostes, så er almentilstanden betraktelig mye bedre. Antageligvis er det de utrolig fine kommentar fra dere i går, som gjorde utslaget.  Så tusen takk til dere som tittet innom i går å la igjen en hilsen.
Som dere ser på det øverste bilde er det på en måte vår her i huset. Noen vil nok synes at det forsatt er for tidlig med vår mens jeg synes det er helt fint at våren viser seg i form av små tegn som dette.

 I dag er en slik dag der jeg ønsker å ta igjen alt jeg ikke har fått gjort siden tirsdag og har allerede en liten lapp på hva som må gjøres i dag. Det første som har blitt gjort er å sende mannen på hvitevarehandel.
Jepp! Komfyren vår har sett sine beste dager ( derfor tar jeg aldri bilder fra den vinkelen på kjøkkenet) og på mandag gikk oppvaskmaskinen av med døden.
Fordelen med å ha influensa og minst 200 i feber er at du blir likegyldig til alt rot og i dette tilfelle ekstreme mengder oppvask.  Nå tenker nok mange  "har  ikke prinsessen en mann som kan vaske opp?" og der er svaret JO- NEI. 
Jo jeg har verdens beste mann men nei han kan ikke vaske opp. Hadde han begitt seg ut på det er jeg temmelig sikker på at oppvaskmaskinen hadde kommet i hus for flere dager siden.

Etter å ha vasket opp alt vi har av kopper og kar må jeg faktisk innrømme det at det er ganske koselig å stå slik å vaske opp for hånd. Ikke hver dag kanskje,  men av og til. Så jeg har bestemt meg  at målet i 2012 er å prøve å bli litt mer miljøbevisst og vaske opp for hånd litt oftere og ikke bare sette på oppvaskmaskinen hver gang det er noe skittent.

Nå skal jeg få satt meg ned å skrive handleliste og så skal jeg ta meg en etterlengtet tur ned i sentrum.

Ha en fin lørdag!

18 kommentarer:

 1. HEI,
  og fortsatt god bedring til deg, ELIN.
  innom for å ønske deg en fin lørdag. kjøp deg noe riktig hyggelig i dag nå da, kanskje en flott bukett tulipaner som trøst til en ennå litt småsyk dame....?
  jeg og er i vår- modus....
  klem TOVE

  SvarSlett
 2. Så godt å høre at du er litt bedre! Så koselig at du fant veien til bloggen min også! Vet ikke om du så det, men du står som nr 1 på blogglista mi. Hvorfor? Jo, det er det 3 grunner til: For det første, er du en vitaminpille for meg når jeg slår på pc'n om morgenen. Med ditt sprudlende humør, positivitet og stå-på-vilje. Det trenger jeg sammen med dagens første kaffekopp! For det andre, du har så mange flotte idèer og bilder, og for det tredje, du blogger ofte! Ønsker deg en toppers dag, og håper du får utbytte av en bytur! Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 3. Herlig med dine lyse vårlige bilder :)
  Ønsker deg fortsatt god bedring, og håper du får en flott lørdag!
  Klem

  SvarSlett
 4. God bedring, og håper du får en fin helg videre!

  SvarSlett
 5. Kan ikke si at det å vaske opp for hånd er noe særlig koselig. Men jeg gjør det nok to-tre ganger i uka. Kjører ikke gryter og andre store ting i oppvaskemaskin fordi det tar alt for mye plass syns jeg. Oppvaskemaskinene her går ca to ganger i uka. Så jeg er kanskje litt miljøbevisst. Liker å fyller den helt opp før jeg setter på.
  Håper du har hatt en god dag og har orket det du hadde tenkt deg å gjøre i dag
  Ha en riktig god lørdagskveld og fortsatt god bedring :)

  SvarSlett
 6. Hei hei, søte deg! Godt å høre at formen er stigende (ikke noe stas å være krank!) Og du, jeg synes ikke det er for tidlig med vår... jeg er med enn klar for den, og lengter og lengter. Og gleder meg over hvert eneste nye tegn.

  Takk for din søte hilsen hos meg for litt siden. Du vet, vi liker nok blomster og farger på stoffer, begge to. Alltid etter at julen er ryddet bort, så må de deilige rosestoffene frem her i huset, gitt. Håper du får tak i de skjønne stoffene du viste i et tidligere innlegg.

  SvarSlett
 7. Kjedelig når to så viktige og store ting ryker på samme tid! Bra at du koste deg med oppvasken da! =) God bedring videre. Nå er det eg som ar fått forkjølelsen her. Er oppegående enda og håper jeg slepper lettvindt fra det...

  SvarSlett
 8. Så flott at formen er bedre :)
  Og er jeg er så enig med deg - det "kan"være koselig å vaske opp men ikke h v e r dag. Tenker på det enorme forbruket av glass som sønnen min har..
  fortsatt god bedring elin og god lørdagskveld
  klem fra anita s

  SvarSlett
 9. härliga bilder du bjuder på!
  ha en skön lördagskväll!

  SvarSlett
 10. Vasker opp for hånd hver sommer når vi ferierer i huset vårt på Senja, det holder for meg... ;-) (er jo alltids noen ting jeg ikke vil ha i maskina her heime også da).

  Takk for kommentar i bloggen min, godt du er på bedringens vei!
  Søøt liten pellis som jobber seg vei mot lysere dager.. ikke lenge til vi får inn noen (ti)tusener i drivhusa også, DA er det vår! ;-)

  Fortsatt riktig god bedring, og god helg, det som er igjen av den! :-)

  SvarSlett
 11. :O)
  Nå smilte jeg litt.
  Fordi, jeg har samme tufsete pelaroniaer rundt om i potter( som minner oss på at snart, snart skal de vokse seg store og vakre) og jeg har nøyaktig samme gamle servise med roser på :o)

  Kjekt å se.
  GOD bedring og lykke til med hvitevaresalg.

  Klem fra Anne på landet.

  SvarSlett
 12. Hei Elin!
  godt å høre at du er blitt litt bedre..:)
  Håper du har hatt en flott helg selv om formen ikke er helt på topp..:)
  Nå begynner jeg også å komme litt i vårstemning, det smitter.....:)
  Ha en flott søndag!
  God klem:)

  SvarSlett
 13. Heia
  Ja det er jo som de sier, at når først hvitevarene ryker så går det flere i slengen. Vi kom hjem til 18 grader i kjøleskapet her i uken, så da var det bare å få tak i nytt..Så nå håper jeg ikke oppvaskmaskinen ryker, den er eldst av alle hvitevarene i huset.
  Håper at formen din er betraktelig bedre nå, en må vel igjennom slike runder dann og vann, bank i bordet, enda friske her.
  Så ikke stup over alt som skal gjøres med en gang Elin, la kroppen få bli helt frisk.
  Godklem fra meg

  SvarSlett
 14. nå er det faktisk slik at miljøpåvirkningen av å bruke oppvaskmaskin faktisk er lavere enn håndvask (!) - så lenge man fyller maskinen godt opp før man setter den på. Dette selv om man tar med miljøpåvirkningen som oppstår under produksjon og frakt av oppvaskmaskinen.

  Så du kan trygt sette på oppvaskmaskinen med god miljøsamvittighet og heller bruke den sparte tiden på andre gode miljøtiltak!

  SvarSlett
 15. Marina
  Takk for opplysning om miljø med tanke på oppvaskmaskiner.

  Den oppvaskmaskinen som vi nettopp har kvittet oss med var en miljøbombe!
  Den skapet utrolig dårlig miljø her hjemme. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hatt opphetet diskusjoner med mannen om å sette av tid til å kjøpe ny....;)


  Klem:)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)