lørdag 26. juni 2010

Gamle skatter flytter inn i prinsessehuset


I dag var det bruktbutikken som var planen og jeg angrer ikke på at jeg gikk ned dit i dag. I dag var den full av skatter. Noen av skattene kunne jeg bare ikke la bli igjen der. De måtte bare bli med meg hjem. 

Bilder....ahhhh....jeg kan simpelthen ikke få nok. Bilder har en historie. Enten er det en historie du selv er en del av, ellers så forteller det en historie om andre. 

Skole bildet jeg fant i dag skal jeg finne ut hvor kommer fra. Et nydelig skolebygg med to fløyer. Masse elever og damer i hvite forklær som antageligvis jobbet der.  
Skulle noen av mine lesere fra Rogaland dra kjensel på hvor dette kan være så hadde det vært flott med en tilbakemelding om dette.

To hvite putevar ble også med hjem. Et med innfelt heklerier i og et med broderte lyseblå blomster. De lå der i butikken, strøket, hvite og vakre.Jeg blir til tider overrasket over hvor billig ting er i slike butikker. Men det er jo det som er så kjekt med å gå på skattejakt, det å kunne være heldig å finne et eller annet vakkert, sjeldent eller verdifullt. 

I dag når jeg kom til butikken så jeg et middagservise jeg måtte ta nærmere i øyesyn. Men med made in china bakpå, så jeg klart at dette ikke var ekte vare men en kopi 50 kroner skulle de ha for en middagstallerken. Nei takk, det har vi ikke bruk for. 

Etter å ha rotet rundt litt i flere stabler med  tallerkener fant jeg to originale, gamle ( logoen er av den gamle typen) og kun 10 kroner pr. stk... disse to har jeg absolutt bruk for!

Til venstre i bildet ser dere en krukke formet som en sekk. Jeg ville hatt tippet at den ble laget på 80 tallet men det er jeg faktisk ikke helt sikker på for steingodset ser gammelt ut og stempelet under er absolutt ikke av nyere dato. Fin til å ha et eller annet i på kjøkkenet. Sjarmerende og ikke noe jeg har sett før.Vet dere hva dette er? Ikke jeg heller før damen i butikken fortalte meg av det faktisk er en smørskål. Skålen inni kan tas ut og gjøres ren. Jeg synes den er nydelig. Tror den kommer til å gjøre seg like bra til smør som til å gjemme snop i.
Her holder mannen på å ta ut glasset i innerdørene i stuen. Siste tingene som gjenstår før jeg tar en malepause og stikker til Sørlandet en tur.
I ovnen har vi spareribs og bakte bakte poteter. Sola titter frem etter et par dager med regn og vi har nesten 20 grader. Kvelden skal tilbringes sammen med gode venner og naboer ute på terrassen.
En perfekt sommerkveld...

Tjolahopp tjolahei

13 kommentarer:

 1. Grattis med nye kupp!!! Kjempe flotte ting, spesielt godt likte jeg smørkoppen. Tror jeg hadde gjettet på at den var til å ha sennep i.... Jeg har vell aldri vært i en slik bruktbutikk, untatt fretex da, inbiler meg at prisene er veldig høye, men jeg burde kanskje besøke en lell?!

  Klemmer fra Lena

  SvarSlett
 2. Mormor hadde en slik kopp og hun brukte den til å ha sukkerbiter i med ei søt lita klype... så mye fint du har funnet i dag... god middag;))
  Gun I maura

  SvarSlett
 3. så flotte ting du har fått tak i :-) Utrolig kjekt med skattejakt. Jeg kom hjem fra vår lokale fretexbutikk idag med null og niks. Det var et skralt utvalg og dyrt var det også...
  Den flott skplen til smør hadde min farmor maken til, men hun kalte den for Bonbonniere (vet ikke om dette er riktig stavet). Hun hadde Bon Bon i, altså drops på fransk. Når min lillesøste var på besøk ble denne fylt opp gang på gang ;-)

  Ønsker deg en fiiin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 4. Ah, så mange nydelige skatter ♥
  Jeg har og vært på loppis idag, og funnet utrolig mange skatter. Egentlig skulle jeg ønske jeg fikk med meg mer, mye mer. Kos deg masse med skattene, jeg har nettopp blogget om mine så du er velkommen inn for å se.
  Klem, Monica

  SvarSlett
 5. Så mye lekkert du har funnet!! Smørkoppen var nydelig! God tur til sørlandet:)

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlett
 6. Hei !! Lurer på om den lille "lysekronen" du har over spisebordet ditt er ifra Bohus ??
  Masse inspirasjon på bloggen din ;))
  Svar gjerne under her!

  Mvh Marianne :)

  SvarSlett
 7. Hej!
  Så roligt att hitta till dig just när jag ska till Norge i juli! Du kanske kan hjälpa mig och hitta information/adresser till loppisar och liknande i södra delen av Norge? ;0) Kan du?

  Angående den skålen... Vill inte strida med damen i butiken, men jag vet att de skål användes till kaviar.... ^^ Inte mycket kunde man servera och då passande dem mindre och finare skål...

  Ha det gott!

  kram/Olg@

  SvarSlett
 8. Så utrolig mange flotte ting du har funnet :)
  Den til smø var jo bare skjønn :)

  Ønsker deg en god natt med søte drømmer :)
  Klem klem

  SvarSlett
 9. Så masse fint du fsant deg da... den smørkoppen har jeg også..og jeg bruker den til snop..

  ja nå nærmer det seg avreise... en tilhenger har vi fått lånt oss til vi reiser... da blir det kjekt å komme til sverige da..

  klemmer oO)

  SvarSlett
 10. Väldigt fina somriga tallrikar!! Superfint!
  Kramen malin

  SvarSlett
 11. Ja, det er morsomt å gå på skattejakt. En slik "Smørskål" du har kjøpt hadde en gammel nabo-dame sukkerbiter i. Jeg tror heller den er beregnet til det, for ofte stod sukkerbitene fremme og for at ikke fluer skulle komme til var det lokk over. Bar ren gjetning fra min side. Ha en forsatt fin dag.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)