onsdag 3. januar 2018

Hva skjedde med bloggen min i 2017 ?GODT NYTTÅR!

Julepynten er pakket bort og selv om hver årstid har sin sjarm synes jeg at det er litt vemodig å pakke ned juletreet i går. Desember er så koselig og dette året har vi kosa oss skikkelig selv om desember har blitt litt overskygget av sykdom. 

Det var ganske mye som skjedde i 2017 som gjorde at blogging ikke ble like enkelt å gjennomføre på en innholdsrik måte. 
Høsten 2016 til mai 2017 hadde vi en  liten jente boende her hos oss. (vi er ikke beredskaps foreldre men siden vi er og har vært fosterforeldre i flere år så var vi et naturlig valg å ringe til i denne spesielle situasjonen) 

Siden hun opptok store deler av hverdagen vår og når bloggen min handler om interiør og familie ble det vanskelig å unnlate å nevne henne samtidig som jeg ikke hadde samme energi til å gjøre noe kreativt her hjemme. 
Sommeren var fin og jeg kjente energien begynte å vende tilbake, men så i starten av september ble  mannen syk.  En merkelig sykdom som svært få er kjent med og vi enda prøver å finne ut årsak til eller hva som skal til for å bli frisk.Mange har hørt om spinalhodepine. Det er ikke  uvanlig at mennesker opplever dette etter spinalbedøvelse ved fødsel,  ryggmargprøve eller hvis man har vært utsatt for traume. 

Det som skjer er at  prøven, bedøvelsen eller eventuelt ulykken laget hull/ rift i ryggmargen, trykket som skal være konstant i ryggmargen synker og spinalvesken lekker ut av hullet.
Resultatet er at man får man en vannvittig hodepine som ( heldigvis) går bort når man legger seg  flatt. 
Som regel tettes hullet i ryggmargen av seg selv eller man kan få noe som kalles blodlapp ( blod + spinalveske  koagulerer og hullet/ riften tettes men dette bør settes så nær lekkasen som mulig) 

Men hvis man får dette uten å ha vært utsatt for en ulykke, tatt ryggmargprøve eller hatt spinalbedøvelse ? Hvis man ikke vet hvor hullet/ riften er ? Da famler man litt i blinde. Slik har vi det her nå. 

Etter 10 dager på nevrologisk, 2 blodlappe, CT,  MR merker vi heldigvis stor forbedring (så noen rett må de ha gjort)  men vi vet enda ikke hvor og når han blir frisk, hvor lang tid dette vil ta, hvorfor det har oppstått og om han vil bli helt frisk. 
Vi vet rett og slett ikke hva vi kan forvente. Denne tilstanden er visst så sjeldent at det ganske lite med informasjon om tilstanden i det hele tatt. 
Det som hadde vært interessant var om noen av dere som er innom bloggen har vært borti dette før eller vet om noen andre som har / kan ha hatt dette. Jo flere vi er - jo mer informasjon kan vi tilegne oss om dette. Å det man vet er at det kan være en del mørketall der hodepinen forveksles med andre ting.

Vi har kommet i kontakt med  en person i Norge som har det samme  som mannen min og merkelig nok er denne mannen  fra min hjemby. Pr nå har vi fått beskjed om at mannen min  nok er den eneste i Rogaland med denne diagnosen som er registret.  

De typiske kjennetegn er uholdbar hodepine som forsvinner hvis man legger seg ned. Hvis du vet noen eller har hatt dette så blir jeg glad om dere tar kontakt med meg på mail elin.hakvaag@lyse.net


Så til det som bloggen min egentlig handler om. Interiør! 

Som jeg startet med så synes jeg det var litt vemodig å pakke bort julepynten men samtidig veldig godt. En av gavene fra mannen og ungene var stolen på bildet over her, som er fra Riviera maison.

Jeg er så heldig å ha en butikk 20 minutter unna som selger dette merket og det de ikke har inne i butikken, bestiller de til oss fra Nederland.
Denne skulle være en overraskelse til meg men "uheldigvis" ringte de fra butikken for å si at den var kommet mens han lå på sykehuset og jeg satte rett ved siden av og hørte hele samtalen.  Denne har jeg ønsket meg en god stund så dette var en innertier.  Bordet ved siden av stolen kjøpte jeg i romjulen på skeidar for penger jeg fikk til jul.


Så litt desemberbilder. Tidlig i desember hadde vi venner til middag. Det ble en utrolig kjekk kveld og vi serverte helstekt indrefilet og panacotta til dessert. ( jeg elsker rødt kjøtt!) 
Bordet ble dekket med servise fra Riviera Maison som jeg fikk for flere år siden av minste datteren som gav dette til meg i gave  som takk og for å markere at det var 1 år siden jeg ble fostermoren hennes. Da blir det ekstra fint å kunne ta dette frem hvert eneste år å dekke til familie og venne middager med et servise med en slik historie.Julen har innslag av rød og jeg tror det smarteste jeg noen gang har kjøpt av julepynt er kunstige julestjerner. 
De kostet 299 pr stk men tatt i betrakting hvor mange penger jeg har brukt på ekte julestjerner og ikke hatt dem mer enn i en liten uke før de må kastes, så har dette vært en billig investering. 

Putetrekkene kjøpte jeg på IKEA før jul men de skal brukes oppe i tv stuen nå etter jul. De er jo ikke så super julete og passer godt til både blått, brunt, lyseblått og hvitt.

I går var det hoved etasjen som ble fri for julepynt, i dag må jeg ta en runde på loft og kjeller. Jeg har vært super sløv med klesvask i julen og grugleder meg til å få ta fatt på haugen som ligger oppe på badet.

Jeg ønsker alle en superfin dag.

 Klem:O)

14 kommentarer:

 1. Godt nytt år til deg og dine også. Håper innlegget ditt kan gi noen flere svar vedr sykdommen til mannen din. Håper han snart blir frisk igjen. Lykke til. Når det gjelder blogging, og perioder uten blogglyst (og tid) så kjenner vi vel alle til det. Blogg skal jo være gøy og lystbetont, ikke en plikt og enda en "må-ting".. Vi hadde jul på hytten i år og derfor lite julepyntet hjemme, men lysende stjerner etc taes nå bort, og det blir litt tomt etterpå. Hilsen fra Inger Johanne

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg 🌼 Her har det også vært bloggåause i nesten et år.
  Koselig å være tilbake igjen.
  Ønsker dere lykke til, og god bedring til din kjære. ☺

  SvarSlett
 3. [url=https://www.surveillancekart.com]cctv security systems in delhi[/url]
  [url=http://www.pestveda.com]pest control services[/url]
  [url=https://www.surveillancekart.com/cp-plus.php]cp plus camera[/url]
  [url=http://www.pestveda.com/services/termite-control.php]termite control method [/url]

  SvarSlett
 4. I really like your new decorative designs! it's so beautiful so much.

  หนังแอ็คชั่น

  SvarSlett

 5. شركة تنظيف خزانات بجدة
  من أهمها احتواء العازل على مادة لا تنفذ الماء وأيضا لا تتفاعل معها.
  شركة تنظيف خزانات بجدة
  لأن هذا من الممكن أن يؤدي إلى أضرار خطيرة على صحة الأنسان لأن الاستخدام الأكثر لمياه الخزانات هو شرب الماء.
  شركة تنظيف خزانات بمكة
  ومن أفضل المواد التي يتم استخدامها لعزل الخزانات الأرضية الخرسانية من الداخل هي:
  شركة عزل خزانات
  المادة الإيبوكسية: وهي مادة متماسكة جدا لديها القدرة على مقاومة كل العوامل من ضوء وحرارة ومياه وكذلك الاحماض والبكتيريا.
  شركة عزل خزانات المياه بالرياض
  وبما اننا وصلنا إلى هذه النقطة يجب أن ننوه على أهمية ألا تكون المادة المستخدمة للعزل محتوية على مكونات سامة مما يضر بصحة الانسان.
  شركة عزل خزانات المياه بالرياض

  SvarSlett
 6. You made great progress.This is really pretty and good idea on site !

  หนังออนไลน์

  SvarSlett
 7. Veganism is a lifestyle that leads it to a culinary adventure while maintaining your health and environment. The conscious act of stopping the use of animals, Protein High Vegan Foods, dairy products, meat and poultry in the diet is becoming more interest over time due to a rapid movement to healthy life!

  SvarSlett
 8. Maurices Credit Card has made a protected online gateway utilizing which the clients can sign in, take care of bills and actuate a card. The MasterCard is given by the Comenity Bank. It is a rebate rewards card that motivations you with a wide reach if markdown offers. Acquire a markdown of 15% on the initial buy through the card.

  Financeatyourtip is a financial blog website where you can read the latest news and updates related to finance. Get to know more about cryptocurrency, stocks, shares, share market, traders, loans, etc.

  SvarSlett
 9. https://www.gold-cleaners.com/2021/10/blog-post_2.html

  SvarSlett
 10. I can’t imagine focusing long enough to research; much less write this kind of article. You’ve outdone yourself with this material. This is great content.
  성인야설
  대딸방
  타이마사지
  안마
  바카라사이트

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)