torsdag 23. juni 2016

Midsommer og sommerlige oppskrifter


Det er midtsommer og dagene går fort. Det er bare nyte og jeg har innført "gå sakte aksjon" her hjemme. Det er nå som er sommer - det er nå vi skal glede oss over den.  Midsommer... det er noe romatisk over dette....legge et viss antall markblomster under hodeputen og drømmer man om en person da, er det denne man skal gifte seg med...

Her skal midsommer feires på jobben og  hadde det ikke vært for jeg storkoser meg når jeg er på jobb hadde jeg nok synes at det var litt stusselig å ikke være sammen med familien.
Men de klarer seg uten meg i kveld og jeg kan være med på å gjøre en forskjell for andre.

Jeg er vokst opp med sylting og safting og i voksen alder synes jeg det er fint å selv kunne lage mat fra bunnen av.
Det å kunne gå ut i skogen på nedsiden av huset og plukke med seg  ingredienser som kan bli til noe eller kjøpe kasser med bær og lage opp mat slik vi har utover vinteren. Det er god følelse.

Jeg tenkte å dele noen oppskrifter som de fleste vil få til å lage. Til slutt oppskriften på en salat jeg ofte lager om sommeren...enkel, lett og  sommerlig på smak.


Hylleblomstsaft

100 klaser hylleblomst 
5 pakker sitronsyre (pulver)
5 sitroner
5 kg sukker
5 liter vann

Kok opp vann. Rør ut sukkeret og sitronsyren. Ha hylleblomstene i et stort kar og hell vannet over. Skjær sitronene i båter og ha i. La dette stå i 3- 5 dager. Det er viktig at det står kjølig slik det ikke begynner å gjære. Siles før bruk.

Hjemmelaget appelsinmarmelade

1 grapefrukt
2 sitroner
2 appelsiner
2 1/2 kg sukker
3 liter vannn
Skjær frukten tynne skiver. La stå nattern over i vann. Kok derretter frukten sammen med sukker i 1 time uten lokk. Has på rene glass og settes kjølilg.


Salat med mynte, pærer,Parmaskinke og Mozzarella

1 pk ruccolasalat
3 myke modne pærer i skiver
1 mozarella
6 skiver parmaskinke 
12 mynteblader
maldonsalt
nykvernet pepper
olivenolje

Bland alle ingrediensene sammen. Riv Mozzarellaen i passe biter.


Å så et lite tips til slutt. Ramsløk.  Ugress eller ikke. Den gror fritt på denne årstiden  flere steder i landet og smaker kjempegodt.
Den har en mild smak av hvitløk og er perfekt i matlaging. Kan klippes over en deilig salat eller i hjemmelaget kryddersmør.Men nå skal jeg ta med meg linus og gå en tur og man skal ikke se bort ifra at jeg kommer hjem med noe selvplukket spiselig som kan bli til noe godt.

Ha en deilig midsommer!

Klem fra Elin

1 kommentar:

  1. Hvor har du kjøpt det lekre etasje fatet?
    Ønsker meg jeg også:)
    Fortsatt god sommer.
    Takk for titten i bloggen din, fin vettu.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)