tirsdag 12. april 2016

Sol, vår og vasketips


God morgen!

For et vær vi har hatt de siste dagene. Vi hadde flott vær i helgen også men det var veldig kaldt, nå er det både varmt og fint. Det er så varmt at man kan gå i bare genseren, ha dører og vinduer på vidt gap, henge ut dyner, tepper og pledd og det er så fint at jeg skjemmes som en hund over både hyller med støv og vinduene mine.
Så i dag startet den store vindus og støv vaske dagen for nå er det vår! Jeg jobber meg rundt og ser hvor mye jeg rekker før jobb...resten tar jeg i morgen.  Her vaskes vinduene med zalo og salmiakk eller så tyr jeg til god gammeldags nylonvask. Men det hadde jeg ikke for hånd.
 

Møblene trenger også en skikkelig rengjøring etter vinteren.Tekstilmøblene støvsuges godt og møbler med glatt overflate vaskes med  en husholdnings svamp, slik som er myk på en ene siden og skrubb på en andre. Denne er så skånsom at den ødelegger ikke overflatene. Til slutt tørker jeg over med en tørr klut.
Kluter går det mye av så her har jeg klippet opp gamle t-skjorter som brukes igjen som vaskekluter til rengjøring. Yndlingsklutene mine er faktisk gamle stretchlaken som har blitt klippet til passe vaskekluter. Disse er supre å vaske overflater der støv bare flytter seg, som oppå og rundt toalettet. Før var dette det verste jeg gjorde for jeg syntes ikke ble rent men etter jeg begynte å bruke gamle stretchlaken, så er ikke det noe problem lenger.


Som dere ser har vi strålende vær og utsikten er upåklagelig. 

Ha en strålende vakker dag.

 Klem:)

2 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)