fredag 29. april 2016

Skal det være en dansk jordbærkage på en fredag


Snart tar hele familien helg og i ettermiddag kommer verdens fineste ekstra ungdom som pleier å være hos oss annenhver helg.  Denne helgen skal vi kose oss, sove lenge, bake, ha middagsgjester og gå på kino. Aktiviteter som ikke krever sol eller oppholdsvær. Her snødde det forresten i går.
Snøfiller på størrelse med en femmer datt ned i går kveld. I løpet av en time var alt det deilige grønne forvandlet til hvitt og det ble skikkelig julestemning.I dag  har sola vært fremme  og smeltet bort snøen, og det minner atter om vår. Jeg har fått malt ferdig en stol (på bildet øverst) og en krakk til gjestetoalettet , støvsugd og vasket gulv. Og til slutt har jeg baket jorberterte eller jordbærkage som de sier i Danmark. Hver gang vi er over dammen må jeg ha ha minst en slik. 


Jorbdærkage

1 pakke ferdig tertedeig.
1 snabb med Marsipan
1 plate kokesjokolade
En kurv jordbær
1 pakke vaniljekrem

Lag terten etter oppskriften. Før steking den rasper du i ca 100 g marsipan i paiskallet. Stek som anvist på posen. Tas ut og avkjøles.
Smelt kokesjokoladen og pensle den i paiskallet. Settes i kjøleskapet slik sjokoladen stivner.

Fyll paiskallet med vaniljekrem og pynt med halve jordbær.  Man kan pensle jordbærgele oppå jordbærene til slutt for å få en fin glans, men det er ikke nødvendig.
Mitt paiskall etter steking.Jeg ønsker alle der ute en deilig fredag. 

Klem:O)1 kommentar:

  1. hese Miu Miu Handbag accept added advantage, these can be agitated fashionably in your duke or you can aswell amusement it like a accept Fendi Handbags or a tote.Everything about Replique Breitling Watches is perfect except the astronomical prices which are far beyond people’s consuming capability.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)