onsdag 2. mars 2016

Onsdag, snø og middagstips


Hei 
Det snødde noe helt vannvittig på formiddagen i dag og jeg som var helt sikker på at nå var våren på vei. Sist uke var det strålende sol og man kunne sitte ute i solveggen å sole seg. I dag var det bare å holde seg innendørs hvis man ikke ønsket å stampe rundt i snøen om kapp med bilder som kjørte seg fast, brøytebiler og snøfiller så store som femkroner.

Onsdag og en av de dagene som er minst travel hos oss - den dagen har alle tid til å sette seg ned å spise middag uten at man må passe tiden. I dag ble det  helstekt Ytrefilet av svin.
En ganske grei rett og ikke så vanskelig å lage. Jeg serverte med stekte poteter på Elins vis kokte grønnsaker og saus.


Slik gjør jeg det:

Ytrefileten krydrer jeg med salt og pepper før jeg bruner den i pannen. Jeg tar løk, gulrøtter og frisk timian i en ildfast form før jeg legger ytrefileten oppå med steketermometer i. Heller litt vann i formen ( som skal bli til sjy til sausen) og steker denne på 200 grader til termometeret viser 70 grader.

Grønnsaker koker du på vanlig vis og i dag gikk jeg etter " vi tar det vi har prinsippet" gulrøtter, rosenkål og noen blomkålbuketter.

Potetene deler jeg opp i ganske store biter før jeg koker dem så vidt møre. Heller av vannet og finner fram en stekepanne. Skrur opp varmen, i med olje og en liten klatt smør og steker potetene skikkelig brune. krydder med krydder, salt og pepper ( her kommer det an på din egen smak).

Når jeg lager sausen så startet jeg med å smelte en  klatt margarin i en jerngryte. Ha i et par ss hvetemel og rør godt mens blandingen blir lysebrun. Sil i skyen fra Ytrefileten og et par desiliter matfløte, rører godt og  krydrer etter smak. La sausen småkoke i ca 10 minutter og smak om den trenger mer krydder, pepper eller salt.

Vel bekomme!

Jeg ønsker dere alle sammen en fin fin 
onsdag enten du har fått snø eller ikke.

Klem fra Elin:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)