tirsdag 23. februar 2016

Kjekk aktivitet til dere som har ungdommer i hus


Vi har ofte flere ungdommer i hus. Selv har vi ei som er vår, ei som bor her hos oss som vi er så heldige og får være reserve mamma og pappa til, og vi har ei som kommer og bor her annenhver helg.
I tillegg har disse ungdommene både kjærester og venner som stadig stikker innom. Vi synes det er utrolig hyggelig med liv og røre rundt oss, så ferier og langhelger blir ofte brukt sammen den yngre garde.  Jo flere jo bedre er vårt motto. 

Å gjøre ting sammen med ungdommene er minst like viktig som å gjøre ting sammen med barna når de er små. Vi har vært så heldige at ungene har og driver med hestesporten sprang og dermed blir det automatisk til at man tilbringer mye tid sammen med dem, men jeg synes det er viktig å huske på at skal man få med ungdommer på ting sammen med familien må det være gøy for ungdommene å bli med og ikke gørr kjedelig.

Om det så må gå på bekosting av våre voksnes ønsker og behov så tror jeg dette er nøkkelen til at ungdommene stadig ønsker å bli med oss på ferier og aktiviteter i helgene.


Nå i vinterferien når vi var på Hafjell laget vi blåtur på onsdagen. Ingen andre enn oss voksne visste hva vi skulle før vi var der. Det var ganske spente ungdommer som fikk beskjed om å ta bussen klokka 17:18 til Lillehammer.

Vi hadde bestilt Perfect Escape ( escape room) til klokken 18.00. Dette er et ganske  nytt konsept i Norge og første gangen vi var på dette med ungdommene våre, var i høstferiene i Gdansk.

Det går rett og slett ut på at du får et oppdrag enten å finne en skatt, komme deg ut, eller løse en oppgave før tiden renner ut. Ofte er dette en time. Siden vi var 14 stk i alderen fra 5 til 44, delte vi oss inn i 2 grupper. Den ene gruppen skulle på en atomubåt mens vi skulle inn i Tutankamuns gravkammer.


Før vi gikk inn i gravkammeret (som så ut som et gravkammer) fikk vi utdelt lykter ( det er ikke lys i et gravkammer)  og når vi kom inn og døren bak oss ble lukket, fikk vi en intro video om hele konseptet før oppdraget ble vist på en tv skjerm. 
Vårt oppdrag var rett og slett og komme oss ut av gravkammeret før tiden gikk ut.
Det var labyrinter, dører som måtte låses opp med hengelåser det var puslespill, koder i form av hieroglyfer osv kjempespennende og veldig veldig gøy. 

Hvis man står fast så sitter de som jobber der å holder øye med deg på en monitor og kan skrive inn hint på tv skjermen som vi da ser inne der vi er. Som for eksempel da vi stod fast på en kode og det viste seg at på 3 tau som hang ned fra taket og som det var flere knuter på var koden og vi måtte tilbake å telle knutene på tauene og skrive inn koden for å få opp en stor kasse.

I ubåten var oppdraget å få stoppe meltdown i løpet av timen.  Siden jeg ikke var der selv men kun har hørt hva de andre sa var det utrolig bra. Der var det visst hengelåser, koder, lapper og knapper som måtte trykkes på. Lyder og bevegelser for å skape følelsen at man var på en ordentlig ubåt. Ungdommene som hadde vært med på dette før sa JESS! da de så hvor vi skulle og ungdommene som ikke hadde vært med på dette før var helt giret når de kom ut av gravkammer og ubåt ( ingen klarte oppdragene innen den angitte tiden) å gikk lenge å snakket om koder, knapper osv I mange byer rundt om i Europa og nå også i Norge finnes det slike rom man kan løse oppdrag i enten man er en familie som vil ha det gøy eller skal finne på noe kjekt sammen med jobben. Nettsiden til Perfect Escape i Lillehammer finner du HER 
Eller du kan gjøre slik jeg finner dem å google på internett ( det var slik jeg fant den i Gdansk)

Ha en fin tirsdag enten du har startet opp etter vinterferien, jobber eller har vinterferie.

Klem fra Elin

3 kommentarer:

  1. Hei! Enig med deg. Det er viktig å bruke tid sammen med ungdommene! Du verden for noen kjekke år det også var. Hektisk og travelt, men på en annen måte enn barneårene! Ha en flott dag og en herlig uke!

    SvarSlett
  2. Much advanced of Louis Vuitton handbags amid actuality your trend involving accustomed a new backpack starts aback to fourteenth century.amid actuality your trend involving accustomed a new backpack starts aback to fourteenth century.As the beat of fashion,?Hermes Handbags absolutely fabricated abundant accession for avant-garde travelling culture. All of Christian Dior affluence covering appurtenances and accessories are abounding with acceptable superior adroitness and broadly celebrated all over the globe.In addition, Cindy Crawford invests 100% in all its projects. Therefore it is true to Swiss Watches. It not only participates in advertising campaigns for the Omega Watches brand, but it has a say in the development and communication products.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)