onsdag 13. januar 2016

Himmelsk for ganen


Som sørlending oppvokst midt i bibelbeltet, vil jeg si at de beste kakeopplevelsene jeg har best i minnet kommer fra bedehuset.
Duften av nykokt kaffe, kjøkkendamene som snakket med lave stemmer inne på kjøkkenet der de danderte kaker på fat, var bare med på å piffe opp stemningen. Minnene er mange med de beste minnene er  kakefat med de deiligste fristelser og brus med hull i korken!

Å ja du leste rett. Brus med hull i korken!  Asina (Lokal brusvariant fra Flekkefjord) med et spikerhull i korken løste mange problemer i min barndom. Lite søl og ungene var opptatt med å smatte i seg den appelsinsmakende brusen mens de voksne snakket om siste nytt.

Når kakene kom på kakebordet var vi ungene ikke sene om å fylle tallerken med all slags himmelske herligheter bare et bedehus kan slå i talerstolen med.

Her kommer en oppskrift på en himmelsk kake som bør spises med andakt.

Brownie med Ost og Bringebær
Veldig lett å lage og det eneste som krever noe er å huske å ta ut kremosten et par timer før du skal gå i gang med bakingen.  Man kan kutte ut bingebærene om man ønsker det.





Ingredienser:
225 g smør
4 egg
4 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1/4 ts salt
2 dl kakao
1/4 ts vanilje sukker

Ostekakelag:
300 g naturell kremost - romtemperet
1/2 dl sukker
1 egg
4 ss hvetemel
125 g bringebær

Sett ovnen på 175 grader. Kle eller smør en form ca 25x32

Smelt smør. Piske egg og sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og sikt inn mel, salt, kakao og vaniljesukker. Hell røren i formen.

Piske ost, sukker, egg og mel til en jevn røre. Fordel dette utover kakedeigen. Stikk en gaffel ned i kaken å dra den litt rundt slik at du får sjatteringer i kaken. Fordel bringebær utover og stek denne midt i ovnen i ca 40 minutter. Avkjøles før servering.

AMEN


8 kommentarer:

  1. Hei ! Har du bilde av kaken ? Kjempoeinspirerende blogg du har :-) Marianne

    SvarSlett
  2. Nei for det tenkte jeg ikke på sist gang jeg laget denne, men skal lage den til helgen så da skal jeg passe på å ta bilder :) Klem:)

    SvarSlett
  3. Herlig innlegg & den kaka hørtes god ut. Gleder meg til å se bilder.
    Klem Christina

    SvarSlett
  4. :) :) :) den må prøves ;)

    SvarSlett
  5. Kaken høres kjempegod ut, denne må prøves og det fort. Spikerhull i bruskorken vekker barndomsminner. :)

    SvarSlett
  6. I have no words. It is perfect. Thank you for sharing.
    *Smiles*

    SvarSlett
  7. Takk for spennende og fristende oppskrift.... MEN.. bringebærene skal vel på kaka etter steking vel?
    Er ikke så inne i "baketerminologien" men stekte bringebær???

    SvarSlett
  8. Til anonym: Nei de skal på før :) Hvis du har instagram kan du gå inn der på @prinsesseelin å se hvordan resultatet blir :) Klem:)

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)