onsdag 26. august 2015

Så gjør vi så...


W E L C O M E     A U T U M N

Det har blitt høst- iallfall i hodet mitt. Missforstå meg rett jeg er glad for hver dag med sol og varme men det er koselig å trekke innendørs, tenne levende lys og ha god samvittighet for å være inne

 Dette er også tiden jeg starter  mine juleforberedelser. Ikke for at jeg har så ufattelig mye å forberede og ikke har jeg et helt fotball lag med unger men fordi jeg liker å være i forkant, ha god tid, kose meg meg med oppgavene og så hater jeg stress.
Det er også tiden man kan samle naturmaterialer som man kan bruke til pynt i desember. Akkurat nå er både lyng, blåbær ris, kongler osv på sitt vakreste som kan brukes til pynt på festbordet, utenfor eller til hjemmelagede julegaver.



Jeg tar meg en tur i skogen å samler inn en sekk med granbar, mose, lyng og kongler. Jeg er så heldig at rett borti lia står det noen vakre einerbusker som også blir oppbevart i en sekk. Dette settes i garasjen eller legges i fryseboksen. Lyng og mose havner som regel i fryseboksen. Da holder det seg friskt og krypdyr dør. Jeg synes ikke det er hyggelig med små krypdyr krypende blant pinnekjøtt og kålrotstappe. Nei legg det i fryseboksen og problemet er løst.


Små gaver er også hyggelig å lage. Høsten kan ofte oppleves som tung og lang og da er det koselig å kunne bruke noen kvelder enten alene eller sammen med venner eller familie til å lage små gaver til jul.
Det samme gjelder til og fra kort hvis du er av den typen som liker å lage dine egne merkelapper. Julekortene kan også skrives tidlig på høsten.

Jeg bruker hele høsten til å forberede desember. I desember vil jeg kose meg med å gjøre slike ting som gir energi og glede og ikke springe heseblesende rundt i butikker sene kvelder for å komme i mål med årets gavehandel og forberedelser. Nei i desember vil jeg være hjemme så mye som mulig, pusle med ting som sprer glede og bare nyte den koseligste måneden i året.

6 kommentarer:

  1. Buen día ELIN... Pensaba que era una de las únicas personas que empezaban a preparar cositas bellas para Navidad, pero al leerte he visto que tu también tienes ilusión por esta época y ya empiezas con la recogida de hojas y bayas para obsequiar a tus amistades. Me encanta todo lo que muestras; tu BLOG transmite SERENIDAD y AGRADECIMIENTO, dos cosas a valorar en estos tiempos tan revueltos.
    UN ABRAZO AMIGA, CUÍDATE Y SE FELIZ
    Conxita

    SvarSlett
  2. Hei på deg Elin:)
    så enig med deg
    jeg er ferdig med 9 jule-presanger
    og er sååå fornøyd

    ut å høste litt fra skogen
    snart jeg også
    elsker kongler og mose
    kos deg flinke deg
    klem Eli :)

    SvarSlett
  3. Estimado Conxita
    Gracias por las hermosas palabras
    Elin

    Kjære Brunt sukker

    Så kjekt at det ikke er bare meg. At du er ferdig med 9 presanger er bare til å bøye seg i støvet for.
    Ha en fi fin dag. Klem fra Elin:)

    SvarSlett
  4. Hei !
    Så flink du er! Deilig å kose seg med forberedelsene til jul.
    Gleder meg spesielt i år til å ha tid til juleforberedelser. I fjor ble det innspurt på husbygging og flytting 22/12 !! Blir andre boller i år ;)
    Ha en fin dag !

    Hilsen Hanne :)

    SvarSlett
  5. Så smart å begynne tidlig med juleforberedelsene. Jeg bruker høsten på å pusse opp ny leilighet, men jeg håper jeg skal få tid til å lage noen julegaver også.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)