onsdag 26. august 2015

Så gjør vi så...


W E L C O M E     A U T U M N

Det har blitt høst- iallfall i hodet mitt. Missforstå meg rett jeg er glad for hver dag med sol og varme men det er koselig å trekke innendørs, tenne levende lys og ha god samvittighet for å være inne

 Dette er også tiden jeg starter  mine juleforberedelser. Ikke for at jeg har så ufattelig mye å forberede og ikke har jeg et helt fotball lag med unger men fordi jeg liker å være i forkant, ha god tid, kose meg meg med oppgavene og så hater jeg stress.
Det er også tiden man kan samle naturmaterialer som man kan bruke til pynt i desember. Akkurat nå er både lyng, blåbær ris, kongler osv på sitt vakreste som kan brukes til pynt på festbordet, utenfor eller til hjemmelagede julegaver.Jeg tar meg en tur i skogen å samler inn en sekk med granbar, mose, lyng og kongler. Jeg er så heldig at rett borti lia står det noen vakre einerbusker som også blir oppbevart i en sekk. Dette settes i garasjen eller legges i fryseboksen. Lyng og mose havner som regel i fryseboksen. Da holder det seg friskt og krypdyr dør. Jeg synes ikke det er hyggelig med små krypdyr krypende blant pinnekjøtt og kålrotstappe. Nei legg det i fryseboksen og problemet er løst.


Små gaver er også hyggelig å lage. Høsten kan ofte oppleves som tung og lang og da er det koselig å kunne bruke noen kvelder enten alene eller sammen med venner eller familie til å lage små gaver til jul.
Det samme gjelder til og fra kort hvis du er av den typen som liker å lage dine egne merkelapper. Julekortene kan også skrives tidlig på høsten.

Jeg bruker hele høsten til å forberede desember. I desember vil jeg kose meg med å gjøre slike ting som gir energi og glede og ikke springe heseblesende rundt i butikker sene kvelder for å komme i mål med årets gavehandel og forberedelser. Nei i desember vil jeg være hjemme så mye som mulig, pusle med ting som sprer glede og bare nyte den koseligste måneden i året.

9 kommentarer:

 1. Buen día ELIN... Pensaba que era una de las únicas personas que empezaban a preparar cositas bellas para Navidad, pero al leerte he visto que tu también tienes ilusión por esta época y ya empiezas con la recogida de hojas y bayas para obsequiar a tus amistades. Me encanta todo lo que muestras; tu BLOG transmite SERENIDAD y AGRADECIMIENTO, dos cosas a valorar en estos tiempos tan revueltos.
  UN ABRAZO AMIGA, CUÍDATE Y SE FELIZ
  Conxita

  SvarSlett
 2. Hei på deg Elin:)
  så enig med deg
  jeg er ferdig med 9 jule-presanger
  og er sååå fornøyd

  ut å høste litt fra skogen
  snart jeg også
  elsker kongler og mose
  kos deg flinke deg
  klem Eli :)

  SvarSlett
 3. Estimado Conxita
  Gracias por las hermosas palabras
  Elin

  Kjære Brunt sukker

  Så kjekt at det ikke er bare meg. At du er ferdig med 9 presanger er bare til å bøye seg i støvet for.
  Ha en fi fin dag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 4. Hei !
  Så flink du er! Deilig å kose seg med forberedelsene til jul.
  Gleder meg spesielt i år til å ha tid til juleforberedelser. I fjor ble det innspurt på husbygging og flytting 22/12 !! Blir andre boller i år ;)
  Ha en fin dag !

  Hilsen Hanne :)

  SvarSlett
 5. Så smart å begynne tidlig med juleforberedelsene. Jeg bruker høsten på å pusse opp ny leilighet, men jeg håper jeg skal få tid til å lage noen julegaver også.

  SvarSlett
 6. The first thing to visit this blog is useful information and add our insight and knowledge for us all thank you admin..toko jaket kulit visit my website

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)