mandag 5. januar 2015

Mandag og middagstips


Hei og god morgen

Det er den aller første mandagen i det nye året og jeg synes det er helt greit! Jeg er klar for et nytt år og koser meg etter jul med nye prosjekter her hjemme.
Det er mye å ta fatt på for rommene i kjelleren er ikke ferdige.

Det ene rommet blir gang med skapplass nok til alt av sengetøy, klær som legges bort i sommerhalvåret eller vinterhalvåret, forskjellig utstyr som ikke brukes ofte som slalåmski, skiklær osv
 Skapene ligger umonterte ned i kjelleren og venter bare på å bli satt opp....etter vi har fått malt, lagt gulv, listet osv.
Det andre rommet har jeg hatt mange planer for. Trenings rom, arbeidsrom eller bibliotek. Jeg har nok landet på et rom som er kombinert arbeidsrom, bibliotek... et rom som jeg kan sitte å sy, blogge, ungene kan gjøre lekser, et rom som vi kan oppbevare bøker osv...



Men først skal jeg få ut hele julen...det vil si det siste som er igjen av dem. Juletreet står enda her i stuen å skinner, trappen er fortsatt dekorert med girerlander og kjøleskapet skal tømmes for rester av julens pålegg, spekemat og diverse andre ting som slettes ikke frister.

Det kan være fint å bruke opp restene av julematen i starten av januar og jeg har vært flere steder på nettet for å få inspirasjon til mat av rester.


I dag blir det noe så enkelt som ertesuppe med fenalår.

1 stk knoke fra fenalår
4 dl gule erter
vann til bløtlegging
salt til bløtlegging
2.5 dl kaldt vann til koking
1 stk løk
1 stk purre
2 stk gulrot
1-2 persillerot
grovmalt pepper
1 ts sukker
2-3 stk laurbærblad
2-3 ss frisk timian
Slik gjør du

Legg ertene i bløt i lettsaltet vann natten over. Tøm ut vannet og skyll ertene.
Ha knoke og utvannede erter i en kasserolle. Fyll på med kaldt vann. Kok opp og
skum godt. Tilsett grovhakket løk og timian. Kok til ertene og knoken er møre 2–2 1/2
time. 

Etterfyll med vann om nødvendig.Ha oppi  gulrot i skiver/terninger og kutt purre i små biter.
Ha oppi og kok sammen med erter og kjøtt. Smak til med pepper og eventuelt salt. 

Ta opp knoken og skjær av kjøttet og ha tilbake i suppen.  Server gjerne sammen med kokte poteter.



Nei jeg får sette i gang med dagens arbeidsoppgaver, i dag er det møte kl 8:30 før jeg stikker hjem å får ryddet kjøleskapet før jeg må på jobb.

Ha en fin fin dag og en god mandag.

Klem fra Elin 


6 kommentarer:

  1. Heisann og godt nyttår! Takk for nydelig oppskrift - den skal jeg prøve ut :-) nyttårsklem fra Siv :-)

    SvarSlett
  2. Godt nyttår til deg !
    Er nok flere som trenger å rydde ut jula av kjøleskapet… ha ha.
    Lykke til med skap montering !

    Hilsen Hanne

    SvarSlett
  3. Heia, og godt nyttår Elin. Long time...., men jeg må bli flinkere til å kommentere bloggene jeg er innom hver dag.
    Ertersuppe er jo kjempegodt, det er jo himla mange år siden jeg har hatt, så kjente lysten på det igjen nå :-)
    Takk for oppskrift.
    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)