fredag 16. januar 2015

Kick start på helgen


 Foto: Pinterest

Hei og god fredag

Noen helger er fryktelig travle mens andre er helt uten planer. Det er de siste helgene jeg liker best men denne helgen blir ikke slik, derfor har jeg forberedt meg så godt som overhode mulig og med kjøleskapet fult av mat og en plan som gjør at ting ikke blir mer travelt enn nødvendig.

På mandag som var, hadde vi personalmøte hjemme hos en kollega og da serverte hun noe som både smakte og så veldig godt ut. Og siden det er glutenallergi i personalet er dette en rett som trygt kan serveres til glutenallergikere.

Med en travel helg i vente starter jeg helgen med påfyll av sunne  smaksrike matvarer, vitaminer og mineraler. Så er vi rustet for en skikkelig travel helg.  

Oppskriften deler jeg med dere slik dere har mulighet til å servere denne i løpet av helgen.

 Foto: Pinterest


Svinefilet servert med Karrisalat med Quinoa  ( utales kii- noo-ah og finnes ofte i hyllene der helsekosten står  i  den vanlige matvarebutikken)

Dette er en salat med mye smak og karakter. Quinoa er frø fra en søsøramerikansk urt som er fri for gluten og rik på vitaminer og mineraler. 

Stek Svinefilet. Krydre fileten godt og brun den i en varm panne. Etterstek den i stekeovnen på ca 220 i 20 minutter midterste rille. Tas ut og avkjøles. 

Ingredienser: 

3 dl jasminris 
1 dl quinoa
1/2 rød løk
2 vårløk

1 rød paprika i terninger
1 eple i små terninger
1/2 agurk i terninger
1 dl rosiner
1 dl solsikke kjerner
1 pk rucola

Dressing
1 pose mils ekte majones
1 ts chili finhakket
1-2 ts ingefær reven
1 ss honning
1 ts karri
1 ss hvit balcamico eddik
1/2 ts salt
1 krm pepper
vann

Kok jasminrisen og quinoa hver for seg etter anvisning på pakkene. Avkjøles
Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett den til sides.
Kutt opp grønnsaker og frukt, bland alt i en bolle med unntak av roculaen. 

Smak  til dressingen  med vann slik den blir passe sterk, 

Når du skal servere fordeler du rocula salaten utover et fat og legg på salatblandingen lagvis med dressing. 

Til slutt skjærer du svinefileten i skiver og serverer denne til enten ved siden av eller du kan legge skiver av svinefilet oppe karrisalaten.  (salaten passer godt sammen med alt grillet eller stekt kjøtt)
Serveres sammen med glutenfritt brød. 



 Foto: Pinterest


Jeg ønsker alle som er innom en fin fredag og ei super helg. 

Klem fra Elin 

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    SvarSlett
  2. To uncover the particular highest quality around luggage consider so that you can Luggage In abundance & carry out all of! rolex replica absolutely everyone within your demands! A critical element of being women is definitely wanting plus sense attractive. fake louis vuitton Incredibly, either all these basics will be related. If you find yourself attractive on the inside, its replicated outdoor. fake chanel In the same way, if you ever decide to put efforts to search sophisticated plus attractive outdoor, you are positive in. In any case, natural beauty is definitely fine; sense attractive is definitely fantastic. fake chanel A major ingredient of wanting attractive is definitely taking the ideal extras to check a person's set of clothing. prada replica While you evaluate your girl’s handbags, you can easily discover classy nancy.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)