fredag 7. november 2014

Julete fredagstips


Hei

Tidlig i  høst tok jeg en skikkelig opprydning i alle interiørbladene mine. Jeg synes selv jeg var ganske flink siden jeg alltid har funnet en unnskylding for å beholde interiørblader...sommerlig inspirasjon, vårideer, høst kos, vinter stemning osv


                                                                       
Mange blader ble kastet og de enesten som fikk bli igjen var alle mine vakre hjem og interiør ( som jeg har alle av) og blader med juleinspirasjon.
Hver november starter jeg nemlig juleforberedelsene med å  med å finne frem disse bladene.  
Jeg finner frem kaffen, penn og pair å så bruker jeg noen morgentimer med gammel og ny inspirasjon.
Gode ideer til pynting av hjemmet, vakre bilder, koselig lesing og oppskrifter som jeg enten har prøvd før eller ikke- men som jeg har lyst til å prøve.
Morgentimene denne uken har blitt brukt til dette. Å som jeg har kosa meg.  Er du ikke helt i julestemning enda? Prøv dette  og bytt ut kaffen med en kopp gløgg så kan man ikke unngå å komme i stemning.Selv om det er en stund til man vil se noen form for julepynt her hjemme plalegges det på papirer. Ting som skal gjøres, hentes i skogen og som skal tas opp av fryseboksen....?


Hvert år begynner jeg vel egentlig julen i August...jeg tar en tur ut i skogen for å plukke blåbærris, tyttebærlyng og kongler. Konglene blir lagt i garasjen slik de kan tørke. Blåbærrisen og tyttebærlyngen blir lagt i fryseboksen for å så bli tatt opp når jeg skal pynte med den enten utenfor, i dekorasjoner eller som bordpynt på et av julens festbord. Da holder den seg best og ser helt nyplukket ut.


Hvis frosten eller snøen ikke har kommet hos dere enda ,kan man fint hente dette ute i naturen enda og gjøre det samme men da ville jeg hatt tatt konglene inn å lagt dem på avispapir inne på en tørr og varm plass.


Jeg kjøper sjelden julepynt men heller pynt som kan fiffes opp til jul. Et par vakre sløyfebånd, noe pyntegrønt eller så settes tingene sammen på en måte som oppleves som julepynt.Her om dagene kom trehusene til Falby design  i posten. Egentlig er det julepynt men jeg synes de passer godt som høstpynt også jeg.Det har allerede rukket å bli fredag og jeg har svært få planer utenfor hjemmets  og stallens fire vegger denne helgen....akkurat slik jeg liker det best.


Jeg ønsker alle sammen en fin fredag og ei flott novmeber helg

Klem fra Elin

5 kommentarer:

 1. Spørs om jeg må få meg tidligere opp om morgenen, og gjøre meg nytte av idéen din, Elin - høres sååå koselig ut :)
  Nydelig fredag til deg!!!

  SvarSlett
 2. Hei på deg!!!

  Ja, er det ikke fantastisk, vi nærmer oss JUL!!!!
  Herlig med inspirasjon fra nydelige magasiner!!!

  Vi våknet opp til hvitt på bakken og i lufta i dag.
  Herlig julestemning!!!
  Og jeg får jo lyst til å både henge opp juletjerner,
  og ta inn juletre jeg nå!!!
  Men jeg får enn så lenge fryde meg over jul i butikken min!!!
  Hurra for at det er fredag!!!

  God helg til deg, klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 3. Så koselig. Jeg har samlet en mappe med fine bilder, oppskrifter, ideer og julenoveller. Den tar jeg fram snart og nyter. Selvfølgelig har jeg en del juleiseblader også. Sånt er gull verdt for inspirasjon. Liker husene du har kjøpt. For meg er de ikke jul, men vinterpynt! Gøy å sette fram noe nytt og blande det med skogens kvister og kongler. Kos deg videre i helga! :)

  SvarSlett
 4. hallo, elin, ihre küche sieht so gemütlich aus, ich würde mich gern auf einen der küchenstühle setzen und eine tasse kaffee trinken, weil es so schön bei ihnen ist!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)