søndag 9. februar 2014

OL middag i en fei...


Gratulerer

Gratulerer alle mødre der ute i det langstrakte land. Håper dere har blitt satt pris på og fått den oppmerksomheten dere alle virkelig fortjener. Selv har jeg fått tulipaner og interiørblad (!) fra verdens fineste datter.

Her i huset herjer OL-feberen, og for å ikke gå glipp av noe har jeg forberedt meg godt. I sist uke laget jeg horn med ost og skinke som kan trylles ut av fryseboksen, inn i stekeovnen og i løpet av ca 20 minutter har man fin kveldsmat/ middag som de fleste liker. 


Det blir ikke horn til middag i dag. I dag skal vi på besøk. Det er jo morsdag og i dag feirer vi mødrene våres. Blomster er kjøpt inn og nå skal jeg til å lage kaker som skal bli med på besøket.

Så mens jeg baker kaker, kan dere notere dere oppskriften på hornene.


Perfekte horn i disse travle OL tider ;o)

ca 6-7 dl hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ss sukker
2 ts salt
3 egg
5 dl melk
100 g smeltet smør
opp-kuttet skinke
revet ost


Ha det tørre i bakebollen
Varm opp melken til et sted mellom 37 og 40 grader ( tørrgjær trenger varmere veske for å få gang på gjæringsprosessen) 

Bland smøret i melken og hell det i deigen sammen med 1 sammenvispet egg (egg og melkeblanding helles hver for seg)
Eltes godt sammen og fyll på 
med mer mel om deigen blir for løs.

La den heve under plast til minst dobbel størrelse.

Kjevle ut som om du skal lage en stor pizza. Bruk et pizzahjul og del deigen i 8 pizzastykker.
Legg på skinke og ost og rull sammen til du får et horn (begynn med den bredeste enden og inn mot spissen) Du må liksom pakke deigen rundt skinken og osten mens du prøver å rulle. (derfor ser mine ut slik de gjør he he)

La dem heve i ca 20 minutter

Vispe de to siste eggene og pensle hornene

Stekes i 16-17 minutter på 220 grader (man ser og hører når de er ferdige. De har fått en gylden farge og når man dunker med fingeren på dem får man en hul lyd)

Kan med stor fordel serveres med en gang de kommer ut av ovnen.

Disse er perfekte som OL-mat skolemat, lunsj, spise på vei til jobben mat og de kan fryses.



Ønsker alle en fin fin søndag.
Klem fra Elin




7 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)