torsdag 1. august 2013

Forbereder vinteren...


GOD MORGEN! 
Og ikke minst god 1 August. Selv på sommeren flyr dagene og vips så sommer gått over til å bli sensommer.
På denne siden av sommeren blir ofte dagene brukt til å planlegge kommende høst og forberede vinteren(!)
Nå høres det siste ganske langt borte ut med strålende sol og 20 varmegrader men det er nå vinteren bør forberedes hvis man ønsker et snev av sommer på den mørkeste tiden av året.

Selvfølgelig gjøres det på den enkleste måte...prøv selv.


Hjemmelaget Ripssaft  

3 kilo bær ( selges på både Coop Mega og Rema 1000)
2 liter kaldt vann
1 stor ss vinsyre
Sukker

Knus bærene litt før du heller vannet over. La stå kaldt i et døgn. Sil saften og ha i sukker. Regn 1 kilo sukker til hver liter saft.

Rør godt til sukkeret er oppløst. Fylles på flasker og fryses. Når vinteren er her og man får lyst på smak av sommer tar du bare opp en flaske å tiner den. Blandes med vann på vanlig måte.

Jordbærsyltetøy ( litt sånn på gefülen)

Jordbær
sukker
frysepulver

Kjøp frysepulver og bær på dagligvarebutikken. ( nå får man ofte kjøpt hele kasser med jordbær til en rimelig penge) Regn ut hvor mye pulver du trenger til antall liter bær.  Knus bærene, bland i sukker etter smak og til slutt frysepulveret. Bland godt og fyll på glass, plastbeger osv. Fryses.

Syltetøyet kan spises som syltetøy flest men passer også godt som saus til is, ris-krem osv




8 kommentarer:

  1. Ja det er godt å ha litt saft og syltetøy til vinteren.
    Har ikke rukket så mye safting og sylting enda.
    Men håper jeg får ordnet litt før det er for sent.
    Har masse rips i hage, pluss en del bringebær rundt omkring her.
    Det er mye bær i skogen i år så jeg håper på
    litt blåbær og tyttebær.
    Ønsker deg en riktig god dag :)

    SvarSlett
  2. Samma sak har jag hållit på med här hemma.
    Frysen börjar svämma över snart ;).
    Önskar dej en fin första augusti.
    Kram Erica

    SvarSlett
  3. Dette gjorde jeg mye av da vi hadde stor hage med både plommer, kirsebær, ripa, stikkelsbær og solbær :) Ingen ting smaker som hjemmelaget saft eller syltetøy, og ekstra med bær fra egen hage :)

    Ønsker deg en fin torsdag og 1. august
    Klem Heidi

    SvarSlett
  4. hjemmelaget jordbærsyltetøy er bare helt nydelig:-) namnam, skulle ønske jeg hadde kunnet fikse det:-) Får se om jeg får skaffet litt og prøvd meg i år;-)
    Ønsker deg en fin 1. august:-) Klem fra Linn

    SvarSlett
  5. Dette gir meg minner om min bestemor, hun laget alltid....det er så godt med hjemmelaget saft og sylt...:) føler jeg kjenner lukta.Deilig!
    Lykke til!
    ha ein fin dag.
    Ann Elin

    SvarSlett
  6. Hei, Helt enig - rips er nydelig og friskt og masse antioksidanter:-) klem Siv

    SvarSlett
  7. Mmmm, det finnes jo ikke bedre enn hjemmelaget jordbærsyltetøy!!
    Må gjøres nå ja, herlig med forberedelser til nok en fin årstid her i fiiiine Norge:)
    Jeg elsker alle 4 jeg:)

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)