fredag 14. juni 2013

Pellis ABC


God morgen! 

Det er fredag og det er ukas siste dag. Den beste dagen i uken både for meg og Pelargoniene mine. For å holde liv i plantene mine har jeg utnevnt fredagen til "den ukentlige stell av plante dagen" Da blir det knepet og gjødslet.  En ting jeg har lært de siste årene er at plantene dør oftere av for mye vann enn for lite og det tok meg mange år før jeg skjønte hvordan Pelargoniene ville ha det.


Det jeg har lært er:

Pelargonia skal tørke ut. Det tok meg flere år å forstå at det og tørke ut var det samme som helt knusk tørr ;O)

Er en Pelargonia avblomstret så pass på og knipe bort gule og visne blader slik den ikke bruker all energien sin på det som allerede er vissent men heller på å produsere nye blomster.Gjødsle med vett!  For mye gjødsel gjør slik at planten overproduserer blader. Og vi vil jo ha en blomstrede Pelargonia og ikke en busk av grønne blader.


Man kan både ha dem ute og inne. Den trenger lys og helst sol men husk at kombinasjonen glass og sterk sommersol gjør slik at planten tørker ut fortere enn vanlig. (og det kan det være at de trenger forskjellig  påfyll av vann avhengig av hvor de står)


Jeg ønsker alle som er innom en
 deilig blomstrende fredag!


4 kommentarer:

 1. Så flott innlegg! Har noen fine slike i kjøkkenvinduet mitt. Alltid godt å finne tips på hvordan plantene liker det.
  Ha en nydelig fredag.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. HEI ELIN,

  LENGE SIDEN JEG HAR LAGT IGJEN EN HILSEN TIL DEG, ELIN.
  ønsker deg en skikkelig fin helg og god sommerferie.
  trivelig med disse blomstene - oser nostalgi!
  klem TOVE

  SvarSlett
 3. Heisann, takk for tips! Ser ut som om det er samme som eg har i mine blomsterkasser, Dronning Ingrid? Nydelig farge på desse. Mine har overvintra med svært godt stell hos mi mor, lite sannsynleg at dei hadde overlevd viss ikkje...;) Ønsker deg ei fin helg, klem Kjersti

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)