lørdag 15. juni 2013

Lørdagspai til mange i langpanne


Vi bruker ofte helgene til å lage god mat. Sånn mat som tar litt ekstra tid, mat som tilberedes fra bunnen av, mat som man ikke finner på bordet i ukene hos oss. Visst koser vi oss i ukene men i helgene er alle hjemme og spiser samtidig og ofte er vi mange til bords. Og da er det kjekt å kunne servere noe ekstra godt.

Med mange til bords må vi ha mye mat. Jeg har lenge lett etter oppskrift på pai til mange og for noen uker siden fikk jeg oppskrift på en pai som lages i langpanne og metter mange. Til denne paien kan det serveres en enkel salat eller du kan servere den samme med andre retter i form av tapas.

Oppskriften fikk jeg av naboen. Du skal få oppskriften på både originalen og den litt barnevennlige jeg laget for at den skulle falle i smak hos våres gjester, så er det bare å velge. Klarer du ikke det, kan du alltids lage begge to.


Kyllingpai i langpanne ( originalen)

200 g smør
300 g hvetemel
4 ss vann

Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Bland dette til en smidig deig. Pakk det inn i gladpakk og legg den i kjøleskapet i en times tid.  Når deigen er klar til bruk finner du frem en langpanne  og smører den  med olje eller du kan legge i et bakepapir. Trykk ut deigen i langpannen og stek den i 10 minutter på 200 grader midt i ovnen eller til den er gyllen.

Fyll:
4 kyllingfileter
1 pk ternet bacon
3 hvitløksbåter
100 g friske asparges stenger
2 rødløk
3 ss pinjekjærner
8 egg
5 dl melk
 salt og pepper
revet ost.

Kutt opp kyllingfileten i terninger. Brun den i stekepannen
Stek baconet, fres løk og hvitløk i en panne med litt olje.

Skrell rødløk og skjær den i skiver.
Finhakk hvitløken.

Fordel  Kylling, bacon, asparges, rødløk, hvitløk opppå den ferdigstekte paibunnen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen over og strø på en passe mengde ost og pinjekjærnene.

Stekes midt i ovnen til eggeblandingen har stivnet  ca 180 grader i ca 25 minutter.



Min barnevennlige variant er enkel og man kan fint bruke rester.
Du trenger 5 kokte poteter og noen pølser.
Kuttet potetene og pølsene i terninger. Surr  pølsene lett i en panne. Fordelte dette på paibunnen sammen med rødløk og hell over eggeblandingen. Strø ost på toppen og stekte den på samme måte som beskrevet ovenfor.


Jeg ønsker alle som er innom en flott helg!



7 kommentarer:

  1. Mmm pai er godt :)
    Ha en fin lørdag Elin!
    Klem

    SvarSlett
  2. Å det hørtes godt ut:-) Må testes! Ha en deilig helg videre, klem

    SvarSlett
  3. Breitling is nonetheless a absolutely absolute allocation with the La Chaux-de-Fonds watchmakers? scene, and a lot added importantly, the affiliation is nonetheless a apple acclaimed brand. After over 120 years of gucci replica internet business, Breitling accustomed complete amphitheater and concluded up breeding watches absolutely area Leon Breitling initially set up shop.Tag Heuer Replica Watches is admired because the abnormally finest acting of louis vuitton replica age-previous watches. It is simple to admire all the affluence of best accomplishment apery and get all what you apprehend from eighteen-carat timepieces.For added than 144 a continued time, TAG Heuer has accustomed the celebrated cachet of accomplishment chronographs in a position of barometer time with the replica handbags best attention even admitting at the agnate time blockage far a lot added avante-garde than added Swiss beam businessesWith this array of ranges of accurateness in time measurement, its no shock that Montre IWC is the fendi outlet timekeepingapparatus of alternative at absolutely just a few antic activities. Most of the collections accept taken the names of sports activities autos and accomplished motorsports occasions.In 1916 TAG Heuer produced the awful aboriginal automated timekeeping apparatus in a position of barometer 1/100th of a 2nd.Chic watches are marketed all added than the spot, from the malls as able-bodied as on internet retail merchants.

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)