lørdag 11. mai 2013

Mat fra en sørlandsjente.


Helg i huset...

Helg her i huset blir ofte brukt til matlaging. Jeg synes det er skikkelig koselig å lage måltider som man ellers ikke tar seg tid til i uka.  I ukene skal ting gå fort slik at alle kan få i seg litt mat før vi skal ut på forskjellige aktiviteter. Men i helgene - da tar jeg meg tid til å lage langsom mat,.  Selv om maten ikke tar allverdens tid.  

Her kommer oppskrift på fantastiske Sørlandske fiskekaker som til og med de som " ikke liker" fisk, liker!
 ( oppskriften kan til fordel dobles og vel så det)

300 g  fiske filet ( du kan bruke sei, steinbit eller torsk ) og har nærbutikken din fiskedisk så spør om betjeningen kan filetere den for deg.
2 dl melk
1 ts salt
1/2 ts muskatnøtt
litt pepper
3 ss potetmel
1/2 løk

Del  fisken og løk i mindre biter og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Bland alt sammen til en fin masse. Stek fiskekakene i smør på stekepannen. Stekes slik at fiskekakene er godt brune på begge sider.





2 kjappe serverings tips av Sørlandske fiskekaker:
1. Lag en brun saus ( Toro sin brune saus, er bedre enn ingen saus i det hele tatt) legg de ferdige fiskekakene oppi sausen og la de trekke der i ca 15 minutter. Server sammen med kokte poteter og raspende gulrøtter ( unger elsker raspende gulrøtter)

2. ( M I N    F A V O R I T T ....vann i munnen)  Varm fiskekakene på stekepannen. Kjøp med hjem godt brød, smør noen gode blingser, legg på salat, agurk, løk ( ja hva du måtte ønske, alt etter smak og behag) server de varme fiskekakene oppå brødet med  en klatt Aioli til.



Jeg ønsker alle en strålende fin dag.







4 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)