søndag 9. desember 2012

Julebord til et par tiere ...Hei og god søndag 

Det har allerede rukket å bli  den andre søndagen i advent og det er tid for desembers andre julebord her hjemme. Sist helg var holdt vi  julebord for ansatte i firmaet og i dag er det deler av familien som skal komme. Borddekning er noe jeg synes er utrolig gøy.

 Jeg synes faktisk at det er så gøy at i tillegg til min egentlige jobb som miljøarbeider, har fått meg en tilleggsjobb der jeg bruker store deler av arbeidstiden til å nettopp dekke bord. 

Jeg synes det er ekstra gøy i høytider som jul eller påske. Da pynter vi liksom litt ekstra Det blir ofte pyntet med naturlig pynt. Det er til dels fordi  skogen ligger 20 meter unna huset, det er gratis og ikke minst lett tilgjengelig og til dels fordi årets trender går mye i hvitt, sølv og natur.

Jeg liker også  at bordet passer inn sammen med interiøret i hjemme og dette året er det nettopp disse fargene og naturens egen pynt, som har blitt brukt til å pynte  i hjemmet til jul.

Planen til festbordet i dag, startet med tissepotta med svibler men endret seg da jeg kom på at jeg aldri har sett noen pynte middagsbordet med skøyter. Så inspirert av snø og vinter måtte det bare bli skøyter som bordpynt.
Det eneste  som har blitt kjøpt inn til anledning søndagsmiddag, er svibler og når tissepotta ble skjøvet ut i kulden  til fordel for gamle fine loppeskøyter, var  behovet for 3 svibler reduser til 2 og prisen for hver av sviblene var en tier.

.


Tema på bordet kan være et smart triks for å komme i gang.  Finn et par hovedfarger som du holder deg til. Flere  forskjellige nyanser i samme farge er bare vakkert.

Trenger du noe til å ha på midten av bordet så kan du bruke mye av ting som du allerede har rundt deg. Bruk gråpapir,  gavepapir, et vakkert skjerf, granbar, vedkubber, steiner, blomster, kvister, en stor lysestake, kongler osv

Bruk og bland.  Bruk det du har for hånd av glass, bestikk og tallerkener men hold deg til en farge eller en type. Jeg samler på hvitt porselen og har mye. Det er svært lite av dette som er i samme serie men så lenge alt er hvitt blir det likevel en helhet i borddekkingen

Her er det meste klart. Pinnekjøttet er på kok, kålrotstappen står og putrer og  et par av gjestene har kommet og vi sitter egentlig bare her å sløver mens vi ser sport på tv. En lat og god søndag etterfulgt av deilig middag før jeg og mannen stikker på Hockey kamp senere i ettermiddag.

Jeg ønsker alle som titter innom en deilig søndag


16 kommentarer:

 1. KJEMPEFINT!!!

  Jeg pynta også bord til fest i går... Naturmaterialer og gjenbruk her også. :)

  Ønsker deg og dine en fin 2. søndag i advent.

  Mvh
  Marianne

  SvarSlett
 2. Ohoi, så stilig da. Du er vel et oppkomme av gode ideer og inspirasjon :)

  SvarSlett
 3. Skikkelig flott dekket bord!! Kult ed de skøytene :)
  Kos dere masse!
  klem Tove

  SvarSlett
 4. 82wtsnoveSkikkelig flott dekket bord!! Kult ed de skøytene :)
  Kos dere masse!
  klem Tove

  SvarSlett
 5. Så utrulig flott festbord du dekker !
  Får masse idear frå bloggen din, som er knallfin :)
  Besøk meg gjerne på Himmelberget ein dag.
  Ha ein fortsatt fin adventssøndag !
  Mvh
  Janne

  SvarSlett
 6. Vilken jättefin dukning - så vackert!!! Jag gillar också att duka fint, det gör mycket för stämningen tycker jag:)

  Stooooor kraaaaaaaaam aka

  SvarSlett
 7. Vakre arrangement av bordet dekor . Hilsen Anna

  SvarSlett
 8. ehhhhhhhhhhh


  CUDOWNIE!!!!!!
  Ściskam ciepło bo zimno jak diabli :)

  SvarSlett
 9. Så fin borddekking!
  Alltid kjekt å få tips til det :)

  Klem Birgit

  SvarSlett
 10. Hei, WOW så nydelig! Takk for super ide med skøyter på bordet! God advent til deg. klem Siv:-)

  SvarSlett
 11. Jisses så bra ide med sköyter till pynt hadde ikke tenkt på det som tema, jeg, men det var en steike bra ide! Noe for neste gang da...
  Åh så godt med pinnekjött, men det blir nok ikke av det iår! Dessverre har jeg ikke värt i Norge på siste tiden så da begrenser det seg selv... Jaja... bedre lykke neste år...?
  Kos dere!

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)