onsdag 5. desember 2012

...bare må ha det!



Det er snart helg igjen og denne helgen er baking sammen med familien som en av aktivitetene. Vi har alle våre favoritter og alle må få minst en "bare måååå ha.... "  sort med julekaker eller julegodteri her i huset. Denne helgen skal det lages peppermynte kuler, Oreo kuler og kransekakestenger. 3  nødvendigheter når vi kommer til desember.











 Oreo-kuler

2 pk Oreo kjeks
1 pk Philadelpia ost
2 plater Hvit kokesjokolade
Knus kjeksen til alt er smuler. Bland inn Philadelpiaost med hendene til dette blir en fast deig som lett former seg til små kuler.
Prøv å få å få kulene like store, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Sett kulene på et stekebrett og avkjøl i kjøleskap i 30 min eller i fryser i 20 min.
Smelt sjokolade over vannbad på svak varme.
Tas ut av kjøleskapet. Legg kulen på en gaffel og Dypp de i sjokolade til hele kulen er dekt. Dra litt sjokolade over med gaffelen slit at det blir tilfeldige striper. Settes til tørk på et pent fat.




Peppermyntekuler
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 ts peppermynteolje
3 pk melis

Glasur:
6 ss kakaopulver
½ pk kokosfett (delfiafett)
6 ss melis
2 dl kokosmasse
Melk og hvetemel kokes sammen til tykk grøt og avkjøles godt. Ca 8 dråper peppermynteolje og 2-3 pakker melis knas inn til en fast deig. Trilles til kuler.  
Smelt sjokolade, dypp kulene i den og vend til slutt i kokos. Avkjøles på rist.




Kransekakestenger
500 g  mandler
4 stk  eggehvite 
500 g  melis 
Kokesjokolade
Skåld halvparten av mandlene. 
Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig.  La deigen den stå kjølig minst et par timer.
Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladen. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene kan fryses.






Jeg ønsker alle som er innom en fin desember dag videre enten du skal 
forberede julen på en eller annen måte eller du bare skal slappe av og 
ikke gjøre noen verdens ting. Det er lov det også :)





15 kommentarer:

  1. Åå, fikk lyst på peppermyntekuler :)
    Hvordan er holdbarheten på disse forresten?

    SvarSlett
  2. [url=http://directlenderloansonlinedirectly.com/#frahd]direct lender payday loans[/url] - payday loans online , http://directlenderloansonlinedirectly.com/#vpanu payday loans online

    SvarSlett
  3. Fryser du ned oreokulene eller? De hørtes snadder ut, de skal prøves. :)

    SvarSlett
  4. Mmmmm....tror jeg må bake litt i helgen jeg også:-)!! Takk for at du deler oppskriftene!!

    Ha en herlig uke videre!!
    Klemmer!!

    SvarSlett
  5. Så mye koselig å se på bloggen din. Likte veldig godt prøvepyntinga du viste lengre ned her, så enkelt og fint det ser ut. :) :)

    SvarSlett
  6. Oppskriftene dine hørtes veldig godt ut, tur de må prøve ut. Her står det også baking på programmet til helge. Det er så kos :)

    SvarSlett
  7. Så koselige julebilder!
    Jepp, det er viktig å ta vare på sine favoritter. Her blir det nok mer baking til helgen; både noen gamle favoritter og kanskje noen nye favoritter?

    Klem fra Jijji

    SvarSlett
  8. Det hørtes veldig godt ut!! Tror nok jeg må prøve ut oreokulene :)
    ha en fin dag!
    Anette

    SvarSlett
  9. Mye godt her ja.
    Oreokuler har jeg aldri hørt om, det hørtes både godt og enkelt ut. Skal absolutt testes ut.
    Fin dag til deg.
    Klem Veronica

    SvarSlett
  10. [url=http://fastcashloansonlinedirectly.com/#mprkg]fast cash advance payday loans[/url] - payday loans , http://fastcashloansonlinedirectly.com/#pmtqf payday loans

    SvarSlett
  11. Takk for endnu et fint bloggindlæg !!! Må vidst se at komme i gang med at lave nogle julelækkerier snart, og tror at jeg vil prøve en eller flere af dine opskrifter, - ser ut som de er gode ;)
    God desember til deg også :)

    SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)