fredag 6. juli 2012

:O) Snegletips


For en deilig sommerdag vi hadde her i går. Slike dager gjør opp for alle regnværsdager som har vært. Selv om sola har gjemt seg bak noen skyer i dag har vi det varmt og godt. Skikkelige sommertemperaturer. Perfekt male vær!


I dag får jeg malehjelp noe som jeg setter pris på. Datteren trenger å tjene noen penger  til ferien og  to jobber  jo fortere enn en, så det var ikke meg i mot med litt selskap.


Gårsdagen ble ikke bare brukt til maling, jeg koste jeg meg i hagen, gikk barbent i gresset og  klippet snegler så det holdt mens jeg nynnet for meg selv. (snegleklippingen blir mindre ekkelt da synes jeg) På det varmeste i går lå jeg å leste i skyggen på terrassen. Jeg elsker krimbøker og en stor favoritt er Camilla Läckberg. Handlingen er lagt til Fjellbäcka i Sverige, et sted jeg har vært flere ganger. Disse bøkene ( hun har gitt ut flere) anbefales på det sterkeste.Så et snegletips til slutt.
Dette året har jeg ubudne gjester i hagen. Brune snegler! Men jeg har også flere flere av disse her i hagen.
Selv om de er stygge som juling og gjør slik at nakkehårene reiser seg hver gang jeg treffer på en,  er de veldig nyttige.  Så har du denne i hagen og ønsker å få hjelp til å bli kvitt noen av brunsneglene så la denne få leve!
Disse slipper unna saksedøden....denne her ELSKER nemlig brunsnegler.  Svartsneglene blir  også spist men det er hovedsaklig brunsneglene den gafler i seg. 

På bildet ser den ikke så stor ut men før jeg bare "måtte pirke" målte den ca 15 cm. (var det rart jeg  første gangen trodde at det var en huggorm jeg hadde i hagen ? )


Nå skal jeg ta meg en "snegklippe-tur" før jeg skal vekke medhjelperen. (det siste kan av og til være en like stor utfordring som å få bukt med brunsneglene -he he)

Jeg ønsker alle som er innom en strålende vakker fredag


10 kommentarer:

 1. Takk for boktipset! Jeg må klare å få satt meg ned med en bok snart! nyte rolige dager, ikke bare gjøre gjøre ;)

  Here er det så masse brunsnegler så det er ikke nødvendig å begynne den kampen engang...ihvertfall ikke hvis jeg få satt meg ned i sommer..hihi

  Ha en fin og malerik dag Elin!

  SvarSlett
 2. ja, disse "tigersneglene" er gode hjelpere i haven og må ikke fjernes. har noen slike jeg og, og heldigvis ingen brunsnegler.
  ønsker deg en riktig god helg, Elin.
  lenge siden jeg har skrevet en hilsen til deg nå, så på høy tid.
  ,-))
  klem TOVE

  SvarSlett
 3. Bøker er bra, selv er jeg ikke så glad i krim, men leser mye romaner.
  Æsj... snegler har jeg enda til gode å ha i hagen, heldigvis... skikkelig ekkel den på bildet der du... fysjom ...
  Fin fredag og helg til deg! Nå kommer regnet igjen, så det er bare å forberede seg..
  Klem

  SvarSlett
 4. Æsj, jeg er glad jeg slipper disse sneglene i hagen (bank i bordet), tror ikke jeg hadde orket å klippe i dem engang, grøss! Nei, over til noe koseligere........
  Den boka er jeg akkurat ferdig med, og den er såååå fin. Spennende! Har lest alt av henne, så nå må jeg nok en tur til Fjellbacka snart;)
  Ha en toppers dag!

  Klem fra Eli:)

  SvarSlett
 5. Lykke til med sneglejakten, og god helg!

  SvarSlett
 6. Mange flotte bilder og takk for tipset.

  Flott artikkel av deg i gjestdal buen i dag,du er goe,klemmer hege

  SvarSlett
 7. Æsj de er så EKLE!! vi har faktisk ikke så veldig mange av dem i år, men nok likevel.. må nok ta med meg saksa ut i hagen jeg også ikveld..

  God helg til deg og dine,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 8. Fysj og fysj, disse sneglene er utrolig ekle... Vi har hagen full av iberiasnegler (brunsnegle). Jeg orker ikke plukke, men min mann er ute og fyller opp en stor pose hver eneste kveld. Da mørket kommer koker de fram i hagen...grøsss...

  Klem...

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)