onsdag 1. februar 2012

Tips: Ta en titt i dine egne skuffer og skap


Det finnes to ting jeg mener man skal gjøre hvis man ønsker å fornye, forandre  i hjemmet, uten at det koster allverden.

1. Kjøp grønne planter. Favoritten min er Pletter i luften og Husfred. Grønnfargen på disse plantene er helt fantastisk.  For noen tiere får du planter som fremstår som et blikkfang og som er lette å få til. Pletter i luften skal holdes jevnt fuktig.
En annen bra regel når det gjelder planter er at dem som har tykke blader trenger lite vann og de med tynne skjøre blader trener mer. Det samme gjelder sollys. Har planten tynne blader blir disse lett svidd i sola så flytt dem inn i rommet og la planter som tåler litt mer stå i vinduskarmene. Er du i tvil om de har tykke eller tynne så kjenn litt rundt på plantene i butikken, så vil du skjønne hva jeg mener.

Husfred har jeg flere av. Den skal ha vann på skålen. Det vil si at den skal suge opp vannet selv nedenfra. Jeg har mine stående i skåler  og så fyller bare på vann og setter dem tilbake på plass igjen. Man kan se på Husfreden når den bør vannes. Men løft på plantene og kjenn om de er lette eller tunge.


2. Tekstiler. Man  kan forandre et helt rom med noen nye putetrekk. Jeg er for gjenbruk men det betyr nødvendigvis at du må gå i bruktbutikken for å praktisere dette. Ta en titt i dine egne skuffer og skap. Se om du ikke finner noe som du ikke bruker lengre men som er for fint til å kaste. Ting som allikevel, bare ligger der å opptar plass.  Man kan bruk alt fra klær til sengetøy. Mål opp putens størrelse og klipp ut to firkanter slik at de er litt større en putens mål. Legg rette mot rette, nål fast og sy rundt men pass på at du har en passe stor åpning til å stikke inn puten, vrenge puten, stryk hvis du ønsker, stikk inn puten og tråkle igjen.

Har dere noen tips på enkle fornyelser? Som gjør at man ser resultat fort og som ikke koster allverden?15 kommentarer:

 1. God morgen..
  Selv synes jeg det er deilig bare å bytte duk på bordet,flytte litt om på interiøret,skifte gardiner og eller som du-kjøpe noen blomster som frisker opp:)
  annerledes putetrekk er også ett veldig godt tips..

  ha en flott dag♥
  klem fra Lill

  SvarSlett
 2. Ja det er ikke alltid det skal så mye til for å fornye hjemmet.
  Noen blomster må jeg kjøpe til helga. Og finne frem litt pynteting fra skuffer og skap. Så har jeg fornyet litt til helga. Husfred er det lenge siden jeg har hatt. Er ikke så flink med planter som trenger mye vann.
  Driver å syr litt om dagen. Har fått ferdig ei veske av ei gammel olabukse. Og skal i dag sy noen hjerter av gamle duker med broderier på. De skal bli en liten hilsen til en arbeidskollega som mistet søster sin nettopp.
  Ønsker deg en god dag :)

  SvarSlett
 3. Hei kjære Elin =)
  Husfred er nydelige blomster men de er så vanskelige å få til, heldig du som klarer det =))))

  Du om møblerer å styrer, tror ikke jeg har sett noen som bytter plass på møbler så ofte som deg og vet du hva... det blir like bra alt du gjør!

  Ha en fin dag.
  Klemmer

  SvarSlett
 4. Veldig fine (og faktisk ganske viktige)tips du kommer med! Man kommer veldig langt med å bytte plass på ting, sette bort for så å finne igjen senere.. Tekstiler gjør myye forskjell, og blomster kan forandre et helt rom! Maling er også et tryllemiddel! Har man noen skvetter på lur, kan man gjøre store underverker på alt fra vegger, møbler,og til og med små-pynt.
  Nydelige bilder, og god inspirasjon som vanlig hos deg!
  ha en nydelig onsdag!

  klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 5. God morgen! Veldig gode tips du kommer med. Er sååå enig i det du sier. Det gjelder å være kreativ og se gjenbruk i det du har, ellers blir vi bankerott hele gjengen :)
  Ha en flott dag <3

  SvarSlett
 6. Jeg flytter litt om på tingene mine, bytter om på putetrekk og duker, kanskje noen nye planter etter årstiden og vips så er hjemmet fornyet...
  Ikke mer som skal til!

  Ønsker deg en strålende fin dag!

  SvarSlett
 7. Mange smarte ord der! :) Har selv tittet i våre egne skap og funnet mye mer enn jeg hadde trodd. Å sy nye putetrekk er genialt.. :)

  Flink med grønne planter er jeg dessverre ikke :)

  Jeg synes også det er kjekt å friske opp gamle ting med et nytt malingsstrøk eller to, da kan man få favorittfargen på det man måtte ønske seg :)

  Fin dag til deg :)

  Mari

  SvarSlett
 8. Hei, hei! Jeg er så enig med deg, man har mye potensiale i skuffer og skap. Jeg merker at jo blakkere jeg er når jeg har lyst på en forandring, jo mere oppfinnsom og kreativ blir jeg. Da blir det full gjennomgang i skuffer og skap, og jeg finner alltid noe jeg kan bruke :))
  ønsker deg en fin dag.
  Klem fra fru Strøm

  SvarSlett
 9. Så herlige tips :)
  Jeg har nå to triste primula som må skiftes ut!
  Planter med blomster er ikke for meg;)
  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 10. flotte tips.

  Et strøk maling fornyer fort uten at det koster så mye. Jeg maler gjerne noen nye farger på lerret og henger på veggen når jeg har behov for nye farger i det hvite hjemmet mitt :)

  Klem Tonje

  SvarSlett
 11. Jeg er ikke så glad i husfred faktisk, men pletter i luften er superlekker. I danmark kan den vokse ute, heldiggrisene. (pletter i luften og husfred er forøvrig i nær slekt).

  Herlig med grønt inne nå på vinteren, frisker opp :)

  SvarSlett
 12. Du skulle ikke ha lyst på en ekstrajobb i gartneriet vel... ;-)
  Nå har vi desverre ikke hverken husfred eller "pletter i luften" da, men det begynner å fylles opp med pelargonia! :-)

  Good helg, regner med du skal ommøblere et rom eller to og male et-par møbler, altså baare kose deg! :-)

  SvarSlett
 13. Takk for flotte tips, må jeg snart ut å kjøpe meg noen flere blomster det er slikt jeg liker å friske opp mitt hjem:)
  Ha en fin dag

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)