tirsdag 17. januar 2012

Gamle fat og kopper som forfremmes...


Noe av det kjekkeste jeg vet å finne på loppis og antikkbutikker er gamle fat og andre ting som boller, kopper, tallerkener osv i kremhvitt.  Ekstra kjekt er det hvis disse tingene kommer fra Stavanger flint eller Egersund fajanse. Dette er ting som daglig er i bruk  her hos oss og mange av  disse tingene  er fulle av små tegn på å ha vært brukt over tid. Skraper, knatt, skår og sprekker. Så lenge tingene fortsatt kan gjøre nytte og fremdeles er kremhvitt så forblir det i bruk.


Når en  gammel kopp får et skår her i huset blir den ofte tatt godt vare på og forfremmet som blomsterpottekopp på dens gamle dager.
Da står den der så fint på bordet med blomster i, mens koppekompisene som forsatt må huse kaffe eller te titter misunnelig bort på de vakre blomstene blomsterpottekoppen passer.
Disse fatene har både hakk og skår og har blitt forfremmet til tallerkenhyllepynt på kjøkkenet. Ikke så galt det heller...å stå å bare ta seg godt ut dag ut og dag inn. Det er ikke alle som kunne klart den jobben sånt uten videre.


I dag har jeg tørket støv av mine gamle fat, kopper og kar, jeg har byttet ut lyseblått på kjøkkenet med rosa og jammen om ikke rosa passer like godt til kremhvitt som lyseblått.

Ha en fin tirsdag!

8 kommentarer:

 1. helt enig.
  disse tingene er som skatter.
  vakre de rosene da.... og rosa, ja det er veldig forfriskende. rosa bærer med seg vår og sommer-følelser i bøtter og spann.
  lekkert med kremhvit-fargen... bedre enn ren hvit synes jeg.

  skikkelig fint i hylla di, ELIN.
  hilsen TOVE

  SvarSlett
 2. Hei :-)

  Kjempefine :-) Elsker slike :-) Og har masse av det selv :-)

  Ønsker deg en fortsatt fin uke :-)


  Klem

  SvarSlett
 3. Dt hvide stel går man ikke forkert med at købe, men synes nu den lille tallerken/fad med rosen er rigtig sødt. Overvejer selv at købe et fint gammel kaffestel med blomster, jeg har set, bare for sjov :)

  SvarSlett
 4. Nydelig! Det lille fatet med roser på var virkelig fint!! Jeg har startet en liten spe samling av gamle te-fat, det er mye fint å finne rundt på brukbutikker og loppis:-)

  SvarSlett
 5. Hei, Helt enig - det ble nydelig. klem Siv

  SvarSlett
 6. Ja en kan jo ikke akste en kopp eller et fat pga en liten skade. Ingen er perfekte, men alle kan skape glede likevel.
  Flotte fat i hylla di. Og en gammel kopp med blomster i er jo flott.
  Ha en god kveld :)

  SvarSlett
 7. beautiful;)love there romantic things!
  M.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)