tirsdag 8. november 2011

Jul = Maileg ♥


I dag når jeg våknet lå tåka og frostrøyken tett utover Ålgård. Det var rett og slett helt fantastisk. Jeg fikk sånn en julestemning at jeg måtte ned i kjelleren å rote i noen kasser med julepynt.
Maileg er de eneste kjøpenissene som pyntes med her i huset. Man kan finne flere nisser men da er det slike som har blitt laget i barnehagen og på skolen.  Jeg utvider Maileg nisse samlingen min med en ny en hvert år.  Denne her lille frøkna ble kjøpt i fjor.


Det ble ikke kjøpt mange tingene på julemarkedet til meg selv men jeg fikk kjøpt et par ting av Tove som lager "kort og sånn med decopage" Hun lager nemlig de nydeligste kremmerhus. Store som fy og fulle av karameller. Karamellene er "gone" for lengst men det skal fylles opp når høytiden nærmer seg.


Jeg liker den nostalgiske stilen og jeg kan sitte å bare nyte synet av kremmerhuset. Jeg er slik at hvis jeg faller for noe så faller jeg skikkelig.  Jeg pleier ikke kjøpe så mye julepynt nemlig. Jeg pleier å pynte med det jeg har for hånd. Kongler, sløyfer, gran og røde epler. Maileg nisser er liksom det jeg har pleid å fornye samlingen med, hvis jeg ikke kommer over slike skatter som det her kremmerhuset da.


Det er så utrolig deilig å ha fri å ikke skulle noe. Noe, da menes ingen avtaler. Jeg skal kose meg med å få orden her hjemme ( det blir liksom koseligere og koseligere etter hvert som jeg ser rotet forsvinne). Huset har blitt satt på vent i et par måneder nå og det første som skal gjøres er å pynte utenfor. Ut å kjenne på den første skikkelige frosten.


Jeg må nok stikke ned på Ålgård blomster å betale svibelen. Den ble "lånt" til å pynte med på julemarkedet. Når det gjelder julemarkedet så kommer det flere bilder. Noen har allerede kommet på mail og noen ventes på.
Nå skal jeg lage meg en stor kopp kaffe før jeg går i gang med å henge opp tøy til tørk. Her har jeg nemlig begynt å gjøre det på gamlemåten for tørketrommelen vår har takket for seg. Ja ja...kunne de tørke tøy før i tiden på den måten så klarer jeg nok å overleve noen dager uten tørketrommel jeg også.

Ha en deilig og innholdsrik dag.

9 kommentarer:

 1. Et herlig kremmerhus. Og innholdet smakte nok himmelsk.
  Kos deg på fridagen din.:)

  SvarSlett
 2. HI ELIN...how are you?
  Your creation are very nice....after a long periodo of absence I'm here now...
  kisses

  SvarSlett
 3. Hei og god formiddag:)
  Er det ikKe deilig med slike "late" dager!?!
  Det kremmerhuset var jo bare utrolig fint!!

  Gleder meg til å se bilder fra Julemarkedet:)
  Her er jeg bare nedi kopp nr 2 med kaffe. I dag blir det ikke gjort så mye!!!!!
  Ønsker deg en flott uke med førjulskos og klesvask:)

  Klem fra Ann-M.

  SvarSlett
 4. Hey,
  med deg er det så vakkert. Det er alltid hyggelig å se på bloggen din.
  hilsen
  Melly

  SvarSlett
 5. Ja jeg tenkte den var solgt:) Heldige lille jente:)

  Det var et nydelig kremmerhus du hadde fått deg, ja nå er det ikke lenge igjen til eskene med julepynt kan tas frem;) Kan nesten ikke vente:)

  Ha en fortsatt fin uke:)

  SvarSlett
 6. Nydelig kremmerhus....Hjemmelagde karameller er ikke å forakte:)

  Krise i heimen når noen av de elektriske hjelpemidlene kutter ut:)

  Nyt kvelden:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)