torsdag 24. november 2011

Barnlig julegledeJeg er godt på vei med å få huset klart til advent og nå i ettermiddag har det kommet lys i julestjernen og det har blitt pyntet med flere små ting som vi bare må ha fremme her i huset i desember, for å skape den rette stemningen. Slike fine ting som vi husker igjen fra år til år og som skaper julestemning.  Det er ikke alltid det er så mye som får frem julestemningen hos meg. Det kan være en lukt, en spesiell nisse eller den fine julesang boka som datteren laget til oss da hun gikk i 3 klasse.


I dag har "dorull nissedamen" som datteren laget i 2 klasse blitt plassert på kjøkkenet og et par nisser i porselen har kommer opp på hyllen i stuen. Nissene fikk vi i julegave fra datteren for mange år  siden og  svibler og det har blitt pyntet med svibler både ut og inne.  Det pyntes alltid med svibler til advent og så byttes de ut igjen rett før julaften slik vi har friske blomster i høytiden.

Det er en deilig tid vi har foran oss nå og i dag fikk jeg plutselig så himla lyst på julemat, julesnob og  julekaker. Jeg kjente den følelsen av barnlig glede komme snikende. Glede seg til å lage god mat, bake, pynte, sitte oppe lenge å drikke kakao med marshmallow. Så akkurat nå sitter jeg bare å smiler å kan liksom ikke få startet fort nok på alle de kjekke forberedelsene og kosestundene i desember.

8 kommentarer:

 1. Så koselig, Elin! Flott med sviblene i den sinkkrukken. Passet godt på stolen. Ja, tradisjoner er gode å ha. :)

  SvarSlett
 2. Nøøøj hvor har du bare en flot stil:) Har lige fundet frem til din blog, og vil meget snart kigge forbi igen!:) Kh. Mette

  SvarSlett
 3. Hærlig :) Har kjent på den samme følelsen i dag :D Gleder meg sååå til å komme i skikkelig julemodus!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. Nydeleg!
  Har pynta med svibel og mose sjølv i dag!

  Vakker helg :-)

  SvarSlett
 5. Ja nå er tiden der. For kos og forberedelser. Herlig. Koslig å titte innom hos deg.
  Klem:)

  SvarSlett
 6. Visst är det en härlig känsla! Sitter här och bloggar runt för att få julinspiration. Har inte ens börjat ännu, utan i helgen skall det ske. Missa inte att jag visar månadens dukning, årets juldukning på bloggen i helgen.
  Ha en fin helg!
  Kram Pia

  SvarSlett
 7. Så koselig. Svibler får meg i julestemning. I dag tror jeg det blir julemusikk til helgevasken også. Skal ikke så mye til.
  Kos helg
  Randi

  SvarSlett
 8. hallo,
  es war sehr schön auf deiner seite.
  lieben gruss sabine

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)