søndag 15. mai 2011

Jeg skal bli en Cupcake dame...


 ...for selv med 9 fingre ble mine jomfru cupcakes supergode.

Jeg liker å være godt forberedt når jeg skal prøve meg på nye ting og den siste uken har jeg saumfart Internett for tips og triks om Cupcakes.
Og det fantes mange gode tips å hente. Alt har blitt flittig notert ned. En ting jeg har lært denne uken er at det er stor forskjell på cupcakes og Toro sin muffin mix.

Jeg lovet Anita  at jeg skulle komme opp med oppskrift på gode/ lette cupcakes og denne fant jeg på en amerikansk side. Flaks at jeg skrev den ned  for nå finner jeg ikke siden igjen...typisk.

Sjokolade cupcakes.3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
50 gr smør
1 dl fløte
2 ss kald kaffe
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 ss kakao
1 klype salt
100 gr mørk sjokolade 70% (jeg brukte vanlig Dronning sjokolade og det funket fint det også)


Sett ovnen på 175 grader. Visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.  Smelt smøret, hell i fløten og kaffen, og bland det med eggeblandingen.
Bland hvetemel, bakepulver, kakao og salt og vend det forsiktig ned i deigen
Hakk den mørke sjokoladen grovt og smelt den over vannbad, når den er smeltet så vender du den inn i deigen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle, og sett de midt i ovnen. Stek de i ca 15 minutter.  Avkjøles. 
Det viktigste her er å ikke fylle formene for fulle og jeg måtte steke mine cupcakes i 20 minutter. Jeg brukte en kakenål til å sjekke om de var stekt. 

Så kommer et av de tingene som jeg har lest meg til i løpet av uken. Denne type deig er tyngre enn vanlige muffins så i tillegg til å ha vanlige muffins former på cupcakene mine, satte jeg dem også ned i bakeformer av teflon, som er beregnet for å steke muffins i.  Dette er for å gi dem ekstra støtte.  
Jeg kjøpte to former med 6 hull i hver slik jeg kunne steke 12 og 12 om gangen.  Når de var ferdige og var tatt ut av ovnen tok jeg dem ut av  bakeformen å lot de avkjøles i papirformene sine. Så var det bare å  fylle opp nye 12 cupcakes i formene og inn i ovnen.
Så til kremen...Denne fungerer til mange fordkjellige cupcaksvarianter både sjokolade og lyse. Neste gang jeg baker skal jeg prøve meg på frosting ( inneholder melis, smør, fløte osv...) men siden det var første gangen jeg laget slike ville gardere meg med en krem som jeg visste kom til å smake bra.

400 g melis
100 g usaltet smør
200 g kremost naturell
Farge til å  ha i kremen. Jeg har kjøpt mine på en hobby butikk som selger kakebake utstyr.

I tillegg hadde jeg noen dråper med vanilje ekstrakt i den turkis kremen og noen dråper med sitronessens  i den rosa. Jeg gjorde meg ferdig med en og en cupcske variant om gangen for det ble mye søl og griseri.
Jeg investerte i en sprøytepose som kan vaskes, fylte på med krem. Husk å fylle mye krem i posen.
Så var det å pynte cupcaken og her må jeg innrømme at 9 fingers dama fikk problemer.

Å pynte disse med en hånd er nesten umulig. For her skal man holde cupcaken med den ene hånden å snurre cupcaken mens du holder sprøyteposen stille og rett opp og ned. Begynn å sprøyte ytterst på cupcaken og jobb deg innover uten stopp.
Når du nærmer deg slutten, avslutter med å sprøyte litt ekstra ned i hullet i midten for å dekke den helt.

Studerer dere mine nøye ser dere at jeg ikke har fått min krem helt jevn fordi jeg måtte gi opp å bruke begge hendene å kun bruke en.

De rosa laget jeg i en annen variant siden sprøyte posen var helt tilgriset av blå glasur og jeg ikke hadde tid til å vaske den.

Jeg tok en teskje å smurte godt med glasur på cupcakene. Her skal det være så mye at du tenker at dette her må bli kvalmende...Jeg brukte ca en spiseskje på hver.
Så dyppet jeg bare hele cupcaken i en bolle med pynt. På noen av cupcakene raspet jeg litt limeskall å hadde oppå.


Jeg må innrømme det at den største skuffelsen var da gjestene hadde dratt og det ikke var en eneste cupcake igjen...så i morgen skal jeg handle inn ingredienser å lage sjokolade cupcakes til 17 mai. Muligens i rødt, hvitt og blått

HIPP- HIPP- HURRA og lykke til.


27 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Du er alt en cupcake dame.
  Imponerende med bare ni fingrer.
  Skal bake til en konfirmasjon om 14 dager, så da kommer jeg til å kopiere denne oppskriften.
  God bedring med fingen, nå får diu holde den litt i ro også.
  Ha en god dag,
  og en flott 17,mai :)

  SvarSlett
 3. God morgen! For en dame og ikke minst for en mor lille prinsesse har. Det som du får til med 9 fingre, ikke rart at du er kreativ med alle 10! Jeg tror at det blir cupcakes på mine i dag. Ha en strålende dag og prøv å ta vare på deg selv. Hilsen, Telma

  SvarSlett
 4. Tuuuuusen takk! De skal prøves! God søndag og ha en strålende 17.mai! KLem!

  SvarSlett
 5. Veldig moro med ny og litt anderledes oppskrift så denne skal definitivt prøves...og ingen tvil om at du allerede er en cupcake-dame!
  Nydelige!

  Stooor klem!

  SvarSlett
 6. Selv om det er skuffende at alle ble spist opp, så er det et utrolig godt tegn på at de var gode da! ;) Denne oppskriften skal jeg notere meg, de ser utrolig gode ut! :) Ha en fin søndag! ♥

  klem Frøken H

  SvarSlett
 7. Cupcakene dine var kjempefine! Skjønner godt at alle ble spist opp!!!

  Hvis du vil ha flere tips ang cupcakes, vil jeg anbefale deg en tur innom Manuela med bloggen passion4baking.com (hvis du ikke allerede har vært der da...). Hun har mange supergode tips ang cupcakes og mye mye mer.

  Her i huset skal det også bakes cupcakes i dag, til 17. mai!

  Ha en kjempefin søndag!!!

  SvarSlett
 8. hei Elin, håper det går bra med fingeren du skadet. flott innlegg om cup-cakes.... ønsker deg en riktig god søndag, her skinner solen igjen i dag... klem fra Tove

  SvarSlett
 9. Mmmm.. disse så deilige ut! Ikke rart alle vart bort da gjeste var gått ;) Min datter, som snart er ferdig utdannet konditor, pleier å lage deilig bringebærcupcakes <3

  Jeg kan tipse om at Panduro Hobby nå får inn masse nytt til muffins, cupcake og kakebaking, gled deg :)
  Et annet tips til cupcakes i rødt, hvitt og blått finner du hos http://gryskjokkenskriverier.blogspot.com/
  Lykke til!

  Ha en fin søndag! "God bedrings"- klem fra meg :)

  SvarSlett
 10. Kjempeflotte cupcakes! Veldig fine, og imponerende at du klarte dette med bare 9 fingre! :)
  Håper du snart har alle fingrene intakte igjen, god bedring :) Ha en flott søndag :) Klemklem

  SvarSlett
 11. Så flink du har vært med dine 9 fungerende fingre!! De så knallgode ut og det stemmer nok siden det ble tomt. Her blir det også cupcakes på 17 mai! Pyntet med norske flagg! Ellers kan jeg anbefale frostingen til lille persille, det skal være linket til den i et blogginnlegg hos meg publisert i påska. Knallgod og lekker i helt hvitt!

  SvarSlett
 12. Herlig Elin.
  De så supergode ut;)
  Lykke til med 17.mai kakene;)
  Klem

  SvarSlett
 13. Hei Elin!

  Denne oppskrifta skal jeg prøve for disse såg gode ut. Det vi prøvde her hjemme eb tid tilbake var oreo cupcae og det ble sto suksess. Det eneste jeg følt jeg manglet da var det brettet du hadde brukt for å få støttet opp cupcakene så det skal jeg skaffe meg. Her er linken til de vi prøvde: http://www.passionforbaking.com/blog/2010/06/30/oreo-cupcakes-med-oreo-cookies-frosting. Dette kan anbefales særlig hvis en liker oreo.

  God bedring med skaden og gleder meg til å se 17. mai cupcake.

  Klem fra Ragnhild

  SvarSlett
 14. Så morsomt å lese! Jeg følte med deg hele veien. hehe.
  Jeg har også kjøpt inn endel utstyr, men skal sette igang bakeprosjektene når jeg begynner å bruke det nye kjøkkenet.

  Veldig smart å ha former i formen. Det har jeg ikke tenkt på engang:) Skal teste ut smørkremen din engang. Legg gjerne ut frosting-oppskrift også;)

  SvarSlett
 15. Mmmmmm, dette så utrolig godt ut!!! Også så imponerende hva du har fått til med ni fingre;) Jeg har opplevd noe liknende og har arr etter 20 sting og full operasjon i fingeren pga av en lysestake i fattigmannsølv^^,) Håper det går bra med fingeren og det skal vel mere til for å stoppe denne dama her ja, hehe! Ha en flott søndag!
  Klem, Anita::)

  SvarSlett
 16. De så goooode ut ♥
  Flink du!
  Jeg lager og alltid muffins i rødt, hvitt og blått med små norske flagg på til 17. mai, de går kjapt ned;))

  Ha en fin søndag!

  KLem line

  SvarSlett
 17. Å de så fantastisk gode ut!!! Godt du gjorde alt forarbeidet, så nå er det bare for oss andre å handle inn:)) Flinke deg!!!! Ha en fantastisk feiring på tirsdag, og god bedring med fingen!! Klemmer fra Tone

  SvarSlett
 18. Mmmm, disse så GODE ut!!
  Du er superflink, selv med 9 fingre!!

  Ha en fin kveld,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 19. Dette så jo bare helt fantastisk deilig ut! NAM :D

  SvarSlett
 20. Er helt imponert!!

  Ble jo kjempe fine,takk for at du deler,kanskje jeg må prøve meg på denne:)

  Ha en fin uke:)

  Klem linda:)

  SvarSlett
 21. Jeg må bare si at jeg personlig synes din variant av topping er MYE bedre enn iceing. Men det er selvfølgelig en smaksak. Jeg prøvde meg på de berømte Magnolia bakery muffinsene- vanilla cupcakes (de damene i sex i n the city elsker). Og jeg blei så skuffa med det samme - smakte jo bare helt kjedelig muffins...men med litt egenvri ble de bedre. Og etter noen dager ble de faktisk enno bedre! Og ikke minst - de er utrolig holdbare og tålte fint å fryses flere ganger (dypt imponert). Så no baker jeg dem støtt og stadig :0)
  SKulle egentlig prøve Red Velvet muffins til 17.mai - men glemte meg litt og vips ble det vanillacupcakes igjen. Men neste gang skal de prøves.

  Her har du oppskriften på VANILLA CUPCAKES om du vil prøve dem:

  http://monsund.blogspot.com/2011/04/muffins-sier-no-jeg-da.html

  Ha en super 17.mai!

  SvarSlett
 22. De cupcakene så utrolig gode ut.
  Og lekre å se på var de, så du kan godt satse på å bli en cupcake dame:))
  God bedring med fingeren og ha en flott nasjonaldag:))

  SvarSlett
 23. Hei, hei Elin :O)

  Wow, disse ble flotte. Du er allerede en cupcake dame :O)

  Oppskriften så veldig god ut. Må prøve den ut :O)

  Ønsker deg en riktig god uke!!

  klem fra Yvonne

  SvarSlett
 24. Veldig flotte!
  Men kjenner min begrensning og tror jeg satser på å bli en Cupcakeprøvesmakerdame:-)

  SvarSlett
 25. Ja her er det ikke snakk om å bli, du er allerede en cupcake dame Elin! Helt supert at du har delt dette med oss , for da vet jeg hvor jeg skal lete hvis jeg noen gang skulle våge meg på noe annet en Toro muffins ;)
  Ha en kjempefin 17.mai feiring!
  klem fra Laila

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)