onsdag 20. april 2011

Helt hvitt interiør blir for stor utfordring i hverdagen...


Jeg fikk denne boken hjem i går. En bok jeg har sett frem til å få i hus. Jeg misstenkte at den kunne være fin å ha i samlingen over inspirasjon i hverdagen. Og jeg fikk rett!
Jeg har bladd i den minst 100 ganger siden kl: 19 i går kveld og er allerede inspirert....det spørs om de stille påskedagene blir så stille allikevel ;0)


Jeg er glad i rosa. Da vi bygget huset i 98 så var kledningen på huset en av tingene mannen skulle få bestemme. Kledning, garasje og loftsetasjen. Utvendig ble det brunbeiset, garasjen av betong og hele loftet ble furu...bokstavelig talt.
Jeg mener den dag i dag at det var flaks at sengen til datteren vår var hvit. Hadde den vært furu så hadde vi ikke funnet barnet igjen...


Det jeg ville frem til er at det er ikke så mange farger som går til brunbeiset panel ( synes jeg)
Men hvitt,  og rosa det er fint. Hvis man pøser på med sink i tillegg så aner man liksom hvilken stil jeg liker. Og jeg liker jo å ha fine ting utendørs også, ikke bare innendørs. Så her er det mye sink, hvitt og rosa som gjelder. I denne boka er det mye beige, sarte fargetoner, hvitt og sink.


Jeg skal jobbe godt med malerkosten hvis jeg noen gang skal få det så hvitt som på flere av bildene men det er ikke det som er målet heller.

Målet er å skape et hjem som jeg og min familie trives i og jeg vet ikke jeg om jeg ville trives  i et helt hvitt hjem.
 Jeg har sett hjem som er så hvite at jeg har lurt på hvordan de klarer finne tingene igjen, Hvordan de kan skille ting fra hverandre ?  Jeg liker humor i hverdagen men hvis jeg måtte føle meg frem  til dørene, møbler og ikke minst dyrene mine ( for de er jo også hvite) så vet jeg ikke om det hadde vært så artig i lengden.

Hva med alle skattene som jeg finner på bruktmarkeder, loppis og hos venner og bekjente ?
Det meste av de tingene er ikke hvite og mange av tingene kommer i hus med platina og tegn etter å både være brukt og gammelt. Jeg ønsker ikke ha alt hvitt men jeg vil at man kan allikevel kjenne igjen stilen.


Dere da? Ser dere på bilder å gjenskaper stilen til punkt og prikke? Eller finner dere elementer som inspirerer å blander det med tingene dere allerede har fra før?

Boka er iallfall verd å ha i bokhyllen. Denne blir nok bladd i flere ganger daglig i løpet av påsken.

Ha en nydelig onsdag

28 kommentarer:

 1. God morgen Elin. Jeg er helt enig m deg, jeg kunne aldri hatt et heilt hvitt hjem. Ja, d er lekkert å se d i bladene, men ofte blir d for sterilt og uten følelser. Jeg har hvite tømmervegger og grå gulv dom gjør rommene lyse, så har jeg ting og møbler som jeg elsker, gamle som nye.
  Men synes d er flott de som kan leve m alt hvitt.
  Så ut som en flott bok.
  Ha en finfin dag.
  Klem Bodil

  SvarSlett
 2. god morgen,
  den boken er bare lekker, har den jeg å, koselig å titte i å bli inspirert,
  er enig med deg, her er det mye hvitt i heimen, men med masse kontraster, liker derfor den franske landstilen veldig godt jeg, med det røffe og grove inntil det sarte hvite romantiske. men det har du vel oppdaget at jeg digger,
  ønsker deg en nydelig dag vidre,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Sånn har jeg det også! Ser på hvite hjem og får ideer, men jeg er jo nødt til å blande inn mitt personlige preg. Arvede ting, gaver osv, og det skaper jo kontraster. Kontraster er bra! Jeg liker å ha det lyst og rent, med brune, beige, grå og litt svarte innslag. Elsker rosa, men hater gult. Jeg kopierer ikke flotte hjem jeg ser i bøker og blader, men kopierer gjerne detaljer jeg kan lage selg. Vi er jo forskjellige, så derfor bør hjemmene våre gjenspeile det, synes jeg:) Har også planer om å svinge malerkosten i påsken. Utemøbler og nattbord skal forvandles. Ikke til hvitt, men grått;) Ha en fin dag! Klem fra Eli:D

  SvarSlett
 4. Bra innlegg du har skrevet. Helt hvitt interiør kan være fint, men kan bli litt for kjedelig. Jeg for min del bruker en del rosa og grønt, grått og naturfarger. I tillegg prøver jeg å bruke forskjellige nyanser av hvitfarger både på tekstiler og maling. Det går fint an å holde stilen med innslag av flere farger..og ikke minst kunne variere litt etter humør og årstid.
  Den boka ser fin ut..har du sendt etter den?
  Ønsker deg en fin påskhøytid.

  SvarSlett
 5. å ! DEN BOKEN SER LÄCKER UT ...kanske skulle man köpa den ...kan ju titta på bilderna ...är ju lite dålig på norska ...hi.hi...men försöker att förstå..du har alltid så fina blogginlägg ..kul ! ha en skön dag i solen..KRAM ! JEANETTE.KALLEBODALANTLIV

  SvarSlett
 6. Hei Elin.

  Utrolig kjekt å kikke innom bloggen din, å det skjer så å si daglig. Det er liksom aviser, mail og så må jeg en tur innom Prinsesse Elin. Du har en flott stil, og et nydelig hjem. Du inspirerer...:-)
  Jeg blir i godt humør av å lese det du skriver. Godt å starte dagen med positive tanker...
  Men en ting lurer jeg på: Hvor mange timer har dere i døgnet på Ålgård?? Her på Sandnes har vi snaue 24 føles det som....:-)
  Ha en strålende dag og god påske....Klem I

  SvarSlett
 7. Vi m¨å sape vårt eget. Blader og bøker er for inspirasjon og vi plukker jo selvsagt med oss litt her og der, men vi må velge vår egen stil. Det er først da det blir personlig, og noe vi kan leve med. Her er sola i ferd med å komme igjennom tåkeskyene, og en skyfri himmel kommer til syne. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 8. Hei Elin.
  Jeg også liker det lyse og lett, den landlige stilen, men helt hvitt over alt uten innslag av andre farger, det hadde vært umulig å gjennomføre. Har f.eks. en "finstue" med meget spesielle vegger; gammel flammebjerkefiner og den har jeg ingen tanker om å male hvit, selv om noen venninner har foreslått det for å få den lysere. Det ville vært "fy-fy og smekk på fingrene" i mine øyne, ja, nærmest som hærverk å regne. Huset er jo fra rundt 1920. Kan ikke ødelegge det spesielle ved denne perioden. Dessuten har jeg - som du - alt for mange skatter/gjenstander med affeksjonsverdi som jeg bare må ha rundt meg for å trives. En kombinasjon er derfor toppers, mest lyse rom, men små innslag av andre farger i tillegg. Jeg skyr de sterke fargene og holder meg til duse farger, mye crem, blek rosa, bruntoner, sink og sølvfarget rundt meg... Har min egen stil, men blir jo så klart litt inspirert av vakre interiør/ting jeg ser hos andre også.
  Ha en riktig fin dag.-))
  Klem Tove i
  dronninghuset

  PS Den boka så virkelig flott ut. Artig å ha slike bøker. Liker.

  SvarSlett
 9. God Morgen!

  Så herlige bilder, ser ut som en bok jeg kan like!

  Jeg er enig med deg, blir det for mye hvitt blir det for meg litt traust, jeg har hvite vegger, sofa (som forøvrig skal få nytt grått trekk i sommer)og ellers en del hvite møbler, men jeg skaper stemning og mer lunhet med farger, elsker pasteller, men har også fått sansen for litt grått og sort mot det sarte og romantiske! Jeg klarer ikke å skape det akkurat slik jeg ser i ett magasin eller en bok, for jeg legger alltid min egen touch på det og det gjenspeiler da MEG her hjemme!

  Man må tørre og gjøre det man SELV syns er fint og ikke tenke på hva "alle andre har" ;)

  Ha en fin dag,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 10. Dear Elin, I love this book too! I have it quite a while already and still like to look at it! Hughs Anja

  SvarSlett
 11. Hej Elin
  Godt indlæg. Jeg kan godt se humoren i at føle sig frem i det hvide univers :-)
  Mit hjem er ikke hvidt. Med en langhåret hund, 3 katte, mange børn og mand, der er mekaniker i fritiden... det ville ALDRIG gå!
  Jeg købte også bogen, da den udkom. Jeg har kigget i den - og så blev den sat hen i reolen. Den kommer nok frem igen engang iemellem. Men der er andre bøger, der er mere ude og blive luftet :-)

  God påske til dig og dine

  SvarSlett
 12. Håper du har en herlig dag på Jæren.
  Nei en kan ikke ha helt hvit stil, eller kopiere ting en ser til kunkt og prikke. For det første må en jo da kvitte seg med mange flotte skatter, og skal en da kjøpe alt nytt blir det fryktelig dyrt. Er nok ikke interesert i å bruke så mye penger bare for å kopiere andre. Satser heller på en blandingsstil som passer her hos oss.
  Ønsker deg ei fortsatt gor påskehelg :)

  SvarSlett
 13. Heisann! jeg har akkurat begynt å lese bloggen din, og jeg finner mye inspirasjon her hos deg. Jeg har ikke vært så veldig interessert i interiør før, men merker at denne interessen nå kommer snikende med stormsprang... Jeg er ening med deg. Jeg kunne ikke levd i ett hvitt hus, jeg synes det blir for sterilt. Jeg er også glad i farger og bruker gjerne duker, gardiner, blomster ol. til å live opp. Men mest av alt setter jeg fram det jeg liker selv, fior det gjør meg glad. Det er litt utfordrende siden vi bor i ett 70- tallshus, med store panoramavinduer, så her må vi finne en gylden middelvei mellom det som passer huset, og den stilen jeg helst vil innrede med.
  Takk for inspirerende lesning.
  God påske!
  Klem fra Heidi.

  SvarSlett
 14. Ser ut som en kjempeflott bok du har fått deg, inspirerende og fin :) Tror nok at om man skal trives i sitt eget hjem kan man ikke følge et bilde fra en bok eller blad til punkt og prikke, litt av seg selv må man blande inn :) Selv synes jeg det er finest med lyse farger, og blander inn rosa, grått og blått i det hvite, men også med litt kontraster i sort! Så bladene blir mest brukt til inspirasjon for meg å :)
  Kos deg videre med boken :) Og god påske! Klemklem

  SvarSlett
 15. Hei..flott denne bloggen din altså. Hvitt er veldig pent, men jeg må ha litt kontraster. Om alt er hvitt så er det jo ikke sikkert man finner fram i alt det hvite..hehe..ser for meg at en bommer på en stol eller sofan..ups..der sitter du på golvet.

  Ha en flott påske..klem fra Hege

  SvarSlett
 16. Hei, Elin!

  Jeg er så enig, så enig med. ALT hvitt blir for sterilt og upersonlig for min del. Og som du skriver, hvordan klarer man å skille ting fra hverandre?! Jeg finner mye inspirasjon fra helhvite hjem, men jeg vil ha mer varme og nærhet til interiøret mitt. Hvis alt er hvitt føler jeg at jeg blir redd for å bruke tingene. Og jeg syns det er for ille, hvis man kjøper ting i dyre dommer men ikke tør å bruke dem!

  Hvitt lerret med noen fargeklatter her og der, patina, rustikke elementer og sink er en stil som er helt spiselig for meg altså :)
  Men for all del, jeg er glad i hvitt! Legger ikke skjul på det. Men absolutt alt kan ikke være hvitt i mitt hus:)

  Ha en flott dag videre!

  klem, camilla jin

  SvarSlett
 17. Hei på deg!
  Her i huset blir interiøret til ved blanding av innspirasjon fra vakre bilder og en god slump tilfeldigheter.. Da tenker jeg at vi gjør det beste ut av det vi har, men prøver å få "basisen" i heimen sånn som vi ønsker! Jeg synes hvitt er en veldig fin bakgrunn for,og fremhever det vi omgir oss med. Kunne aldri hatt alt hvitt, til det er jeg alt for glad i farger som endrer seg med årstidene! Jeg kommer nok til å få hvite stuevegger igjen når stuen står for tur.(Har nettopp flyttet)
  Boken så nydelig ut, og helt enig i at hvitt, rosa og sink er godt for sjelen;)

  Klem fra Hanne!

  SvarSlett
 18. Boka ser nydelig ut - og furu kjenner jeg meg igjen i, det er bare det at jeg synes det er så utrolig kjedelig å drive på inne! Jeg måtte le med barnet ditt og senga... Flaks ;) Hvitt, rosa og sink er lekkert - men krevende i en travel hverdag og med små barn. De skal tross alt leve der de også. Kos deg med boka - bloggen hennes ser jo likedan ut, men det er noe eget med en bok...

  SvarSlett
 19. Egen påskekrim, Elin! Du verden! Det er ikke værst!!

  Ha en fiiiin påske!
  Liv ;O)

  SvarSlett
 20. Har litt hvitdilla for tiden, får det når det våres :) Men litt fargeklatter er gøy!! Kjempekjekk bok ! Ha en God Påske !


  B I R T E

  SvarSlett
 21. Uff nei, hvem kunne vel klart å hatt et HELT hvitt hjem:)
  Men kontrastene det sorte,hvite og sølv er blitt mine favoritter og etter hvert også blandet med litt industri og natur. Viktig det å skape noe som en selv trives med og ikke noe som alle andre har.
  Ønsker deg ei superfin påske:)
  her er det prosjekt hjemmelaget lounge på balkongen i Påsken, om været tillater det da.
  Ser ikke så lovende ut hittil, men håper..
  Klem Sissel

  SvarSlett
 22. Hei Elin :)
  Å, så kjekt å høre at boken var inspirerende :) Jeg har også bestilt denne, men pga påsken og fri... så får jeg den ikke før om en ukes tid! men alltid kjekt med tilbake meldinger... Helt hvitt interiør kan være fint, men jeg må ha litt kontraster og liker både brunt og rosa ღ både det røffe, tøffe og det romantiske ღ Ønsker deg en riktig GOD PÅSKE ღ Klem fra Mette

  SvarSlett
 23. Sikkert en vakker bok ja;)
  Jeg syns det er veldig fint med alt hvitt når jeg ser det i blader og på blogger, MEN, det hadde aldri funket her! Da tror jeg at jeg hadde slitt meg ut med vasking gitt;))
  Lekkert er det, men ikke særlig praktsk vil jeg tro;)
  Jeg henter masse inspirasjon i bøker, blader og på blogger, men jeg kopierer nok aldri helt...
  Hadde jeg hatt råd og hadde jeg kunnet velge, så hadde nok mitt hus sett ut som eet reklameblad for Home&Cottage;))
  Elsker den stilen, rett og slett ♥ Og der er det jo igrunn ikke mye hvitt;))

  Kos deg med boken og dine rosa, brune og zinkfargede saker, det er en lekker kombinasjon;)

  Klem Line

  SvarSlett
 24. Hi-hi, ser for meg familien som svimer rundt helt snøblinde...
  Det viktigste er å skape et hjem, så sant så sant. Derfor må vi ikke glemme at det er flere i familien enn vi selv, og saker og ting som er litt "off" må aksepteres. Det er nemlig flere kriterier en våre som bestemmer hva som er et koselig hjem...for alle ;-)
  God påske ønskes deg!

  SvarSlett
 25. Er veldig enig... Jeg har jo et helt annet hjem enn hvitt, selvom jeg synes det er flott, men ikke til meg..

  Ønsker meg virkelig boken, hvor kjøpte du den?
  Følger bloggen til Belle blanc men ikke sett noe kjøpsinfo..

  Ønsker deg en riktig fin påske, og nyter bloggen din..

  Klem klem!

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)