torsdag 8. oktober 2009

Fettoppløselig!

En dag igjen på jobb, så tar jeg langhelg. Det skal bli deilig, men vi har en travel helg foran oss.
En 65 års og 40 års dag på lørdag så her gjelder det å holde tungen bent i munnen å ikke overskride fartsgrensene. Spesielt travelt blir det når det er bortimot 14 mil mellom hver bursdag.
Her hjemme har jeg virkelig begynt å tenke jul. Jeg skriver lister så det griner. Kalenderen til mini prinsessa skal gjøres ferdig men det er vanskelig å lage pakke kalender til en 12 åring. Hva gir man 12 åringer? 24 små pakker med sminke??? NO WAY!!! Den diskusjonen om sminke er heftig nok som den er.
Jeg sier det holder med macara og litt øyenskygge når det er bursdager og hun sier full pakke takk!!! Jenta har bedre greie på sminke og hva som rører seg på markedet enn mamsen.
Snop i kalenderen??? Å når var det hun skulle legge seg sa du?
Noen som har gode forslag til kjekke pakke kalendere til en 12 åring?

Lister over julegaver er allerede på begynt. Jeg liker å planlegge dem i forkant å ikke springe rundt på kjøpesenteret som en forvirra vegg lus å prøve å finne noe. Det funker sjelden for meg.
Noen gaver skal lages og noen skal bestilles.
Jeg er nok et planleggende menneske for det er slike ting som jeg lett blir stresset av å da mister jeg hodet!
Jeg blir sur å tverr og er rett og slett vanskelig å ha med å gjøre. Derfor tar jeg for håndsregler. Hadde det vært opp til mannen så hadde vi reist ut 23 desember, kjøp alle gavene på Chlas Olsson og Biltema og det var det. Men han kan bare forbrede seg på at det blir verken Chlas eller Biltema!
Jeg skriver også lister over det som skal gjøre hjemme før jul. Så er det bare å krysse av og vips så er det borte. Trenger ikke tenke mer på det. På denne listen står kjøkkenskaper. Å her må jeg gå grundig til verks. Etter utallige middager blir både skap og vifte tilgriset av fett og smuss som det så fint heter på TV språket. I går fant jeg redningen.

På Rema 1000 kjøpte jeg denne. Jeg sprayet viften for å sjekke om den var så god som det står at den skal være....å det var den. Fettet rant av så lett som bare det. Derretter måtte jeg teste den ut på kjøkkenskaper og lister over skapene som alltid blir fettete. Å vips så var fettet borte.
Så nå går jeg en lett fettoppløsende kjøkken vask i møte.


Ops........jeg er alt for sent ute.....20 minutter til bussen går...


Klem fra Elin:)

36 kommentarer:

 1. heisann!
  Det var et produkt jeg ikke har sett før! *ile innom Rema etterpå* Vi skal nemmlig gjøre ren den mekaniske ventilasjonen :S Mannen hadde demontert den når jeg kom hjem i går. Den trengte en vask visst... *usj* Å jeg skal love deg at den var fettete... :S

  Lister ja.. Jeg er ikke SPESIELT strukturert eller sånn, men RAM på lister..! Og til nærmere jul eller ferier vi kommer, til høyere bli antall lister.. *dåne* Pakkelister, huskelister, gavelister, og listen fortsetter (no pun intended) :p

  du får ha en strååålende dag videre! :)
  Klem fra Idun

  SvarSlett
 2. ja nå er det på tide med de første juleforbredelsene! Jeg synes også det er vanskelig med kalendergaver etterhvert som barna blir eldre. Jeg har en gutt på 11 og det er nesten umulig å finne rimelige små gaver til han. Jeg kjøper litt sjokolade (men bare til ca en gave i uken), flaxlodd er også populært. Ellers så sper jeg på med litt skoleutstyr, ullsokker, kinobillett, hansker, hobby utstyr til juleprosjekter osv... men det går mye penger på det...

  Mannen min mener de ikke trenger kalender når de begynner å bli store, men jeg mener nesten det er viktigere nå når de begynner å miste litt av forventningene til julen. Tror jeg aldri vil angre på at jeg brukte tid og penger på adventskalender også når de er store. skal til byen i dag og håper jeg finner noen kalendergaver. Jeg lager til de to største i år, men neste år skal vel lille Alma også ha adventskalender, hjelp det blir mange pakker det!!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Så flink du er som planlegger så godt....og takk for tipset om den fettløselige...er plagsomt dette fettet:)
  ha en flott dag
  klemmer fra edda

  SvarSlett
 4. Hehe, høres ut som en travel helg!! Hva med en tur på søstrene Grene? Finnes nok mange finurlige rarieteter til pakkekalender der...

  Oh... fettoppløselig spray.. I like!! Har endelig en helg hjemme og her skal det vaskes:) Takk for tipset..

  Ha en fin dag, klem

  SvarSlett
 5. Håper du rakk bussen:)
  Den sprayen er nå skrevet opp på handlelisten og skal kjøpes inn for her må kjøkken vaskes og griper til meg alle råd som gjør den jobben lettere/enklere.
  Vi er like sånn, her og er det lister julegave listen ligger i veska, og når gavene kommer på plass, minsker også listen, kjempekjekt så kan vi heller kose oss med andre ting i desember.

  Ha en flott dag og fin helg! Klem fra Eli

  SvarSlett
 6. Kan tänka mig att det är svårt att finna på 24 små bra grejer! Vad kan det vara...luktsuddis (eller är hon för stor för det??), en tidning hon gillar, ett par strumpor, saker till håret, badkulor hmm...berätta gärna vad du finner på! :-9 Ha en fin dag! kram alexandra

  SvarSlett
 7. Takk for spray-tips, det trenger jeg virkelig! Hater ekle fettete vifter som man må stå å skrubbe, gnukke og gni på...!
  Og kalendertops til 12-åring...hmmm...hva med noe hårting,billige armbånd og ørepynt. Går man f.eks på butikker som "Glitter" finner man vel mye til en 12-åring vil jeg tro:)
  Lykke til!
  Klem, Lene

  SvarSlett
 8. Hei Elin. Du muntrer opp hverdagen. Skal prøve den fettopløseren du anbefaler.Mye som bør vasker her i heimen og ja. (Kanskje jeg skal prøve litt på meg selv også. For å se om fettet renner av meg og .He-he. Er vel bedre å gå tur eller noe slikt tenker jeg). Kalendergaver er ikke lett. Har en på 8 og en på straks femten.(Han er ikke for stor sier han. Nei, da så.) (Gutter) Kan ikke gjøre forksjell, og jeg strever litt hvert år. Synes heller ikke det skal koste for mye. Det kan fort komme opp i flere hundre kroner, for ting de egentlig ikke trenger. Derfor:litt sjokkis og sokker, en dag, f.eks. Eldstemann får penger til kantina på skolen noen dager. Ting som ikke bare blir liggende, men som kan brukes. Kinobilletter eller andre opplevelser som ikke koster mere enn en hadde brukt allikevel. Tyggis. Griseflaxlodd. De blir fornøyde (det skulle egentlig bare mangle). Snill mamma som bryr seg. Mannen min får forresten også kalender. Der er det sjokoklade ja. Også har jeg fått trasset meg til en stor kalender med store lommer. Ikke noe særlig barnslig når det gjelder jul nei. He en god dag, hilsen Hilde (uten blogg).

  SvarSlett
 9. hei :)
  hvis du sier dette produktet er bra, ja da kjøper jeg det :)
  Er så kritisk til sånt jeg, sjelden reklamen holder hva den lover...

  Ha en fin dag vennen
  Klem,Kari

  SvarSlett
 10. Det høres lurt ut å planlegge julen tidlig. Jeg har så smått begynt å tenke på det jeg også. Jeg ser at mange bloggere begynner å vise litt julebilder og innlegg om hva de tenker rundt det. Det er klart at jeg også blir påvirket, og det er så deilig å ha god tid.

  Den sprayen så lur ut. Jeg pleier bare å bruke salmiakk i vannet, og det er like effektivt, og kanskje en smule rimeligere. Jeg burde så absolutt vaske kjøkkeninnredningen i går. Den er rimelig klissete nå.

  SvarSlett
 11. Lurt!
  Denne skal jeg prøve, for vi har ikke kjøkkenvifte...GRØSS!

  Fint å være tidlig ute, for da blir det forseggjort og. Og man får tid til å legge masse kjærlighet i pakkene...:)

  Jenta mi og er 12 år, og hestejente...kansje hestegreier, hva det enn måtte være. Eller hobbysaker, perler, englebilder og lim, bokstaver og lim...
  Gi ho utfordringer om hva hun kan lage utav det du gir ho;) hm...den tror jeg at jeg skal prøve:)
  Ha en fin dag:O)

  SvarSlett
 12. Hmmm, plumbo, eeey...? Ja, da får jeg prøve en slik, gruer meg til kjøkkenvasken! :P

  SvarSlett
 13. Så fint at du tester for oss Elin!!! Rene forbruker magasinet dette!!! ;) - men seriøst, det var bra, jeg har kikket på den og lurt på om den skulle testes, men jeg synes plumbo høres så "etsende" ut.. Men jeg kommer til å kjøpe den nå når du sier den er bra! (..vi skal ha svigermor hos oss i julen, best å ha det litt ekstra rent... ;)) Jeg har begynt med julegaver også, det er best å begynne tidlig når en har sjans. Det ble noen søte kupp på brukten igår! Noen må nok bli hos meg, mens andre blir lagt under juletreet! Tenker at det blir handlet noen julepresanger fra Løa også!! Du lager jo så mye fiiiint! ha en fin dag!

  SvarSlett
 14. Kalendergaver til en 12-åring er ikke lett nei. Noen forslag: hårpynt, små billige smykker, morsomme blyanter osv, notatbøker, dusjsåpe, nøkkelring, små pyntegjenstander, søte sokker og truser, lepomade, et ungdomsmagasin, et morsomt krus, fine esker og bokser. Man finner mye fint hos bokhandelen, H&M og Nille. Lykke til :)

  SvarSlett
 15. Takk for tips om fettløseren. Da jeg skulle vaske ned den forgje leiligheten min gikk jeg løs med Cillit Bang Power Cleaner, den funka den også :)

  Hva sier 12 åringen til annet dill dal fra feks Hennes? Hårstrikker, klemmer osv.
  De begynner jo tidlig nok med sminke nå om dagen, og min lille niese på 6 år står helt oppslukt ved siden av meg når tante sminker seg. Hun må jo også pynte seg :)

  Ha en fin dag!
  Hilsen fra Kjersti

  SvarSlett
 16. God "Morgen"

  Ja jeg tar meg en tur opp på Kreaktiv i dag og kikker litt..

  Takk for tips ang fettløser ja, det skal vi teste ut!

  Nei, nå skal vi opp på kvadrat og kose oss litt. Skal ned til Moi i helga, så må nyte bylivet litt mens jeg kan :)

  DU har fått med deg kundekvelden, sant?

  Klem Anette

  SvarSlett
 17. Takk for tips du, den var ny for meg!
  Jeg er så enig så enig, jeg har og er i ferd med å lage noen av julegavene og det er sååå deilig å bare kose seg med å ordne de til fremfor å haste med å finne på samt kjøpe inn gavene! Og så kan jeg kose meg med julepynten når det først blir desember!!

  SvarSlett
 18. :O) Stadig like oppmuntrande å lese bloggen din :O)
  Kalender-tips (?): Her i huset knakar det i hovudet - på jakt etter opplevelsar i desember. Har tenkt å lage puslespill-kalender. På eit kort står det (gjerne som rebus) kva som er vekas oppleving. Kortet klippes i biter. Ein bit for kvar dag fram til hendelsen. Mine barn er litt yngre enn di datter. Dei er glade i kino, svømmehall, museum, teater og konsertar, gjerne med eit kafe-esøk etterpå Dei er også glade i klippe-lime-bakedagar heime. Om du velger å gi gaver, så kan jo kvar gave bli litt større dersom det berre er ein i veka (f.eks. kinobiletter)? Vår kalender håpar eg gir gode opplevelser for heile familien. Har desverre dårlig erfaring med misfornøyde ungar og gavekalender...
  Lykke til!
  :O) FrueFrøet

  SvarSlett
 19. Ja hva med små søte ting til pennalet? Sokker? Hårbånd, strikker, et søtt smykke, øredobber etc. Alt kan jo kjøpes for en billig penge på HM for eks??? :)

  Hilsen Mette, koselig koselig

  SvarSlett
 20. Ja du er like kreativ med eller uten kul, ødelagt kne og lår.
  Mye fint har du laget til julesalget. Og mye godt har du bakt. Vil få ønske deg ei riktig god helg :)

  SvarSlett
 21. Heia.Den flaska skal jeg og kjøpe for jeg er ikke spesielt glad i å vaske,så hvis det virker som du sier blir jeg glad..Ellers er juleforbredelser igang her og,lager en masse til julemessa jeg skal være med på....Blir så glad når man kan lage ting..Ser du fortsatt ikke får opp oppdateringene mine...og i dag har jeg laget en del småting,men jeg må jo slåss med dataen for å få legge inn noe..Håper det ordner seg til senere .skal iallefall få lagt ut det jeg har laget snart...Ha ei koselig helg med bursdager...Klæm Linda

  SvarSlett
 22. Takk for tipset , som du kjøpte på Rema- og lister det er tingen når det er masse som skal gjøres og det igrunnen ikke er det morsomste du gjør- da er det deilig å krysse ut elendigheta når den endelig er gjordt.
  Lykke til med "gjøre"listene til jul.

  SvarSlett
 23. smykke ? øredobber ?armbånd?
  leggvarmere, hansker eller noe annet som er litt kult,
  pyntestæsj fra H&M eller glitter osv...
  kinobillett ?
  blad?
  hudkrem ?, det er jo litt sånn sminke uten å være sminke, litt voksent liksom.
  hehe, lykke til

  SvarSlett
 24. Heisann Elin:)

  Den såg utrolig god ut og nå er det jo på tide å renske opp i kjøkkenet her også, så takk for tips:)

  Jeg har ingen elleve åringer, men kan likevel komme med noen gode tips, for jeg har en samboer som alltid får pakkekalender og han kan mesten regnes som en elleveåring haha... Han liker godt å få lsestoff, for eksempel de der disney juleheftene vettu, de er ikke såå dyre. flaxlodd ligger alltid oppi, hva med noen fine kroker til rommet fra smak (det får ikke min kjære altså, hihi det kom jeg bare på nå i farten for det fikk K et år, stakkar hun må jammen lide av mammas interiør- "galskap") , nye votter, sokker og andre praktiske ting som man alltid trenger mer av

  Jeg har også begynt å kjøpe pakkekalendergaver til min prinsesse, da har jeg kjøpt hello kitty tegnebok og klister, lisbeth dahl pepperkakeformer (de er så skjønne og helt helt mini)... jeg kjøper småting når jeg finner noe fint jeg kommer over, så blir det ikke stress, men gøy å kjøpe det.

  Lister skriver jeg også alltid... og ganske mange også... en skikkelig liste-person er jeg...

  Ønsker deg en nydelig langhelg og god tur:) God klem fra Monica

  SvarSlett
 25. Fin torsdag;-)

  Takk for renholdstips:-) Alltid greit med tips fra noen som har prøvd!

  Jeg er også listemaker, lister opp og lister ned og lister i mente;-) Jeg fant til og med julegave og julekalenderlister for 3 år tilbake i tid lagret på pcen min....:-P Ja,ja, da er det iallefall ikke noe fare for å gjenta seg selv...;-)

  Julekalendertips til snart tenåring... Jeg har selv en gutt på 12 år, og han har faktisk kommet med ønsker til kalenderen allerede...vet vel av erfaring at mamsen er tidlig ute;-)Han ønsker seg mini stiftemaskin og hullemaskin... han hadde bare sånne barnslige (les marihøne og bie...kanonsøte spør du meg!) fra før, og de kan søstrene få...;-)og skolestesj sånn generelt + kontantkort, griseflax... Til mellomstejentå har jeg funnet en hel del Hello Kitty på H&M, en søt liten toaveske, lipgloss, boksershorts. Søndager her i huset er felles opplevelser; juleverksted/bakedag/kino. En veldig koselig tradisjon:-)

  Ha en fortreffelig bursdagsfeiringshelg:-)

  Klem fra bloggløse Nina

  SvarSlett
 26. Hei,,,bare et litet tips når det gjelder julekalender til store barn.
  Jeg kjøpte en CD eller en bok de ønsket seg,,,,skrev tittelen på lapper,,,,en bokstav på hver lapp og så fikk de en lapp med en bokstav hver dag,,,,og siste dagen måtte de løse koden,,,eller rebusen for og finne titelen på gaven,,,,om det ikke var 24 bokstaver i tittelen så fikk de noe snop enkelte dager for og fylle opp kalenderen.
  Håper du skjønner hva jeg mener,,,,
  Anne

  SvarSlett
 27. Så koselig innlegg du har:o)
  har kjøpt 2 julegaver i dag jeg :o)
  liker å vere tidlig ute..godt med alt som er gjort!! å så godt å sleppe å springe rundt i desember....så enig med du,lister er lurt!
  Ikke lett det der med adventskalender,har ei på elleve så jeg og tar imot tips med Stor Takk :o)
  Ha en flott helg med bursdag`s feiring:o)

  SvarSlett
 28. Skal sannelig kjøpe den sprayen jeg også.
  Jeg har begynnt og planlegge gjøremål og inn kjøp av julegaver.

  Ang kalenderen. Hårstrikk, dusjsåpe,små julefigurer,

  Jeg lager adv kalendere til barna mine og de er 22 og 26år gamle. Det er ikke enkelt,men jeg nekter og slutte med det før jeg får barnebarn.Da skal barna slippe advkalender. Barnslig mor de har shø.
  Ha ei fin helg

  SvarSlett
 29. Det var jo en super reklame :) En slik kunne man ha brukt for!

  Pakkekalendere bir vanskeligere for hvert år som går, synes jeg. Jo større de blir jo mer vanskelig, men det er jo den lille oppmerksomheten det skal være og ikke de store tingene. Jeg har av og til lagt lapper i med koselige ting vi skal gjøre. Et kafebesøk, bake kakemenner etter skoletid og litt slike ting. Ellers er ikke sminke noe tema her heller, men leppepomade er ok, synes jeg. Noen praktiske ting som undertøy, luer, handsker ol er det alltid i kalenderen. Godteri forsøker jeg å begrense til helgen, men noen unntak blir det jo. Et par julepynter til rommet blir det også.
  Gledet meg plutselig til å lage kalendergaver :)

  Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 30. hei Elin...

  Jeg har det præcis på samme måde som dig, jeg elsker også at lave lister og decemberlisten er ingen undtagelse, og den bliver også lang hos mig. Syrummet har sin egen særlige liste og den bliver også lang. Alt må skrives op for ellers får jeg også stress. og hver uge bliver der også lavet en liste hvad der skal gøres her i hjemmet. feks. I weekenden/helgen skal vinduerne pudses og ovnen skal renses. Gad vide om man kan få det fedtopløser i Danmark? Hvis min mand skulle stå for juleindkøbene ville det også ske den 23 december lige 5 minutter i lukketid. Så det er heldigvis mig som står for indkøbene. Jeg har selv 3 teenage-niecer og det kan godt være en udfordring at finde på noget når de skal have gaver
  Et par forslag til kalendergaver:
  vedhæng til mobil, undertøj,strømper, benvarmere, Shampoo,sæbe osv. i rejsestørrelser (hvis hun skal overnatte hos veninde)

  Det er altid så
  koseligt/hyggeligt at smutte indenom din blog.
  Ønsker dig en fin Helg

  klem fasterheidi

  SvarSlett
 31. Hei Bloggløse Nina
  Takk for supere tips når det gjelder kalenderen. Tror H&M må inspisere en tur for jeg har fått tipset dette gjentatte ganger. Lister ja, jeg har nettopp sittet å skrevet dagens gjøremål før jeg gikk inn på dataen. he he Ha en del som skal ordnes til disse to bursdagene og for å ikke surre så lager jeg en liste på det:)
  Ha en herlig fredag. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 32. Kjøpte teppene på M44 Husker ikke navnet på butikken. Men det er den interiørbutikken som ligger mellom obs og Kid Går ut fra at du forstår hvem jeg mener. Men det var ikke mer enn etpar igjen på onsdagen. Så det spørs om dei ikke er utsolgt.

  SvarSlett
 33. Hei Elin!
  Jeg har tvillinger på 9 år, og vi har funnet en super løsning på kalendergaver. Vi har rett og slett en kalender uten gaver som åpnes hver dag, og hver søndag har vi en skikkelig advantstund med lys tenning og god middag, og i løpet av natten har det kommet noen og lagt en gave i hver av adventstrømpene deres som henger på peisen hele adventtiden. På den måten blir søndag i advent spesiell, jeg kan gi dem en litt mer skikkelig gave og jeg slipper å finne 48 (nå skal vel den minste på 2 også ha...)= 72 gaver som blir mest miljøsøppel og ikke noe ordentlig. Jeg snakker med ungene om dette hvert år, om det fremdeles er OK i og med at nesten alle andre får noe hver dag, men de vil gjerne holde på våre tradisjoner. En kjempehyggelig måte å feire advent ¨på!
  Hilsen Helene

  SvarSlett
 34. Hei - så koselig blogg du har.
  Kalendergaver kan være hårting, ting til penalet (en fin penn, kule blyanter), godis, prøver på kremer/parfymer osv (man får jo ofte de i parfymerier...)eller kjøpe sånne reiseflasker/tuber, kontantkort, hobbyting - kan f.eks dele opp ark og pynt til å lage et scrapbook album - da får du lett 24 pakker. Lykke til.
  Jeg har akkurat ferdig med mine 4 pakkekalendere. Nå er det julegavene som må begynnes på.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 35. oioi...her var det kommet masse flotte forslag.
  Jeg har jo ei på 11,5...og har vært gjennom 3 før det;-)
  Og vi har kommet frem til at opplevelser er visst det som sitter mest.
  Feks i fjor så hadde vi en dag der vi hentet juletre...og det gjorde vi til en opplevelse..med pølser på termos, reinsdyrskinn og varm kakao...vi hadde det så koselig.

  Så var vi på måneskinnstur med hodelykter, gikk i skogen sent på kvelden i måneskinnet...det var kaldt og klart..spennende og moro.

  Så har vi julegave dag...der vi lager julegaver....så shopping dag...der hunn handler til sine søstre og nære venninner.
  Så prøver vi å legge inn en førjulstur med bare kos. Der vi går å titter rundt, kjøper oss noe godt..og koser oss.
  Ha også brukt å lagt i sko som hun trenger til jul...strømpebukser...eller nye spenner osv.

  Det er masse å finne på ...men det krever at man bruker tid på barna...og det setter jo barna alltid stor pris på..iallefall har de 4 her i huset gjort det.
  Men vi har selvfølgelig litt dill og dall også...sokker, hansker, luer,og smykker.

  Lykke til blir vel masse førjulskos her tenker jeg.:-)

  ha en fin fin fredag

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)