onsdag 9. september 2015

Oppskrift på knallgod Ostekake



En av mine favoritt kaker  jeg selv lager er Ostekake. 
Det var når jeg smakte denne kaken for første gang at jeg lærte at det finnes to typer ostekaker. De som er laget med gelantin og kun trenger å stå kaldt  og   de som lages uten og som må stekes i ovnen. Dette er en slik som må stekes. Den er myk i konsistens og den smelter nesten på tungen når den spises. 

Den er er ikke særlig sunn og koster litt å lage, derfor lages den kun til spesielle anledninger her i huset.  Et tips er å følge med når det er tilbud på Kremost. 
Da kjøper jeg inn slik jeg har til denne ostekaken. Osten har flere måneders holdbarhet.

Ingredienser

Bunn:

15 knuste kornmo kjeks
100-120 gram smeltet smør/ margarin
75 g sukker
1/2 ts kanel


Bland alt i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker en flodprosessor med kniv slik at kjeksen blir helt finhakket. Det går også fint å legge kjeksen i en plastikk pose og knuse den med en kjevle. 
Gjør du dette må smøret blandes inn til slutt i en bolle. 

Kle en rund kakeform med bakepapir både i bunnen og på kantene.
Klem kjeksblandingen forsiktig ned i bunnen og stek den i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Midterste rille.  Når bunnen er ferdig tar du den ut og skrur ned ovnen til 120 grader


Fyll

3 store eller 4 små egg
150 g sukker
2 vaniljestenger skrapes og ha frøene oppi blandingen
700 g kremost ( jeg bruker Tine sin for den er passe fast)
3 ss ferskpresset sitron

Bland dette til en jevn og glatt blanding. 
Ha  blandingen oppå kjeksen, bre den ut på hele kjeksbunnen og stek  den på 120 grader i 30 minutter

Når kaken står i ovnen så lager du toppingen som skal på til slutt

Topping 

5 dl lettrømme
7 ss sukker
Frøene til 1 vaniljestang.
Bland dette godt og sett det inn i kjøleskapet slik det tykner.

Ta ut kaken og hell forsiktig toppingen over kaken, sett kaken inn igjen i ovnen i ca 3 minutter slik toppingen setter seg. Ta ut kaken og sett den kaldt over natten eller minimum 6 timer.

Serveres som den er men den smaker også godt sammen med friske bær eller hjemmelaget syltetøy.Det lager du lett med å kjøpe en pose med frosne bær og tilsetter en passe mengde sukker etter mak. Rør dette godt men pass på at du ikke fin moser bærene.





1 kommentar:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)