onsdag 9. september 2015
Oppskrift på knallgod Ostekake
En av mine favoritt kaker jeg selv lager er Ostekake.
Det var når jeg smakte denne kaken for første gang at jeg lærte at det finnes to typer ostekaker. De som er laget med gelantin og kun trenger å stå kaldt og de som lages uten og som må stekes i ovnen. Dette er en slik som må stekes. Den er myk i konsistens og den smelter nesten på tungen når den spises.
Den er er ikke særlig sunn og koster litt å lage, derfor lages den kun til spesielle anledninger her i huset. Et tips er å følge med når det er tilbud på Kremost.
Da kjøper jeg inn slik jeg har til denne ostekaken. Osten har flere måneders holdbarhet.
Ingredienser
Bunn:
15 knuste kornmo kjeks
100-120 gram smeltet smør/ margarin
75 g sukker
1/2 ts kanel
Bland alt i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker en flodprosessor med kniv slik at kjeksen blir helt finhakket. Det går også fint å legge kjeksen i en plastikk pose og knuse den med en kjevle.
Gjør du dette må smøret blandes inn til slutt i en bolle.
Kle en rund kakeform med bakepapir både i bunnen og på kantene.
Klem kjeksblandingen forsiktig ned i bunnen og stek den i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Midterste rille. Når bunnen er ferdig tar du den ut og skrur ned ovnen til 120 grader
Fyll
3 store eller 4 små egg
150 g sukker
2 vaniljestenger skrapes og ha frøene oppi blandingen
700 g kremost ( jeg bruker Tine sin for den er passe fast)
3 ss ferskpresset sitron
Bland dette til en jevn og glatt blanding.
Ha blandingen oppå kjeksen, bre den ut på hele kjeksbunnen og stek den på 120 grader i 30 minutter
Når kaken står i ovnen så lager du toppingen som skal på til slutt
Topping
5 dl lettrømme
7 ss sukker
Frøene til 1 vaniljestang.
Bland dette godt og sett det inn i kjøleskapet slik det tykner.
Ta ut kaken og hell forsiktig toppingen over kaken, sett kaken inn igjen i ovnen i ca 3 minutter slik toppingen setter seg. Ta ut kaken og sett den kaldt over natten eller minimum 6 timer.
Serveres som den er men den smaker også godt sammen med friske bær eller hjemmelaget syltetøy.Det lager du lett med å kjøpe en pose med frosne bær og tilsetter en passe mengde sukker etter mak. Rør dette godt men pass på at du ikke fin moser bærene.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
You are account the aboriginal Yves Saint Laurent Roady Brownish Tote commodity by replica handbags Tina on louis vuitton replica Handbags Review.I absorb all copyrights in any column here.Please announce the antecedent if you wish to rebroadcast or book the advice contained.The hobo bag is a actualization of backpack or purse that is about ample and characterized by a bow-shaped shape,a angled aspect cartier replica and a continued band advised to abrasion over the shoulder.Hobo accoutrements are fabricated out of soft,adjustable abstracts and tend to slump,or slouch,if set down.There are abounding altered sizes and shapes of this accepted woman's actualization accessory.As far as omega replica I concerned,aback the cast new accumulating been released,it is broadly accepted and dubbed by abounding visitors the appropriate accumulating for the appropriate time.The faceted horns and catch are added Swarovski markers.This band is accessible in several colours as able-bodied as in a sports adaptation with breitling replica a stainless animate armlet and butterfly clasp.Any time you accept blazon breeding and pace,1 of the 1st issues that access to thoughts could possibly be advised a Rolex 911.
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettcheap oakley sunglasses
SvarSletthollister canada
nba jerseys
miami heat
prada sneakers
oakley sunglasses wholesale
michael kors uk outlet
ray ban outlet
kobe 9
new balance shoes
pandora outlet
denver broncos
chanel outlet store
oakley sunglasses wholesale
mac cosmetics
nike mercurial
true religion outlet
michael kors online outlet
north face outlet
valentino outlet
mm1114