torsdag 3. september 2015

Høst tips


Høsten er en fin tid synes jeg. Tempoet senkes her i huset og vi koser sammen inne. Visst er det herlig med vakre solfylte høstdager men jeg er glad i regnværs dagene også jeg.  Da tennes det lys, jeg finner frem hyggelige blader eller en bok, jeg baker og koser meg.  Jeg liker også  høsten  spesielt godt for da bugner det av frukt og bær i vakre farger. Det å kunne lage sitt eget syltetøy eller dessert, å servere dette midt på vinteren er noe som virkelig er hyggelig.
Det er ikke så vanskelig å få til som jeg tidligere innbilte meg og så smaker  det bedre og føles skikkelig fint å kunne servere dessert eller syltetøy som jeg vet jeg har laget selv helt fra bunnen av.


Oppskrift på hermetiserte epler og pærer 

400 sukker
1 liter vann
Vaniljestang
Epler eller pærer


Bruk fast og syrlig frukt. Sukkerlaken koker du av 400 g sukker til 1 l vann. Du kan beregne ca. 3 dl sukkerlake til et litersglass fylt opp med frukt.
Frukten skrelles og deles opp i båter. Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, til den blir mør. Legg deretter frukten over på rene og varme glass. Jeg varmer dem opp i stekovnen til ca 100 grader.
Sukkerlaken kokes deretter opp igjen sammen med en vaniljestang, siles og helles over frukten i glassene. Hell på slik at glassene nesten renner over. Tørk  av kanten med en ren klut og skru på lokket. Avkjøl  dem på benken og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.

La dem stå kjølig i et par måneder. Serveres sammen med sukkerlake og pisket kremfløte. Høsten byr på så mye- ikke bare frukt og grønt men også vakre ting som kan tas med hjem fra naturen. Ta en skogstur en dag sola skinner å plukk med deg mose, lyng, kvister, granbar, einer, kongler osv.

Oppbevar mose, lyng, kviser og granbar et kaldt men frostfritt sted. Konglene kan tas inn å legges på et lunt sted så åpner de seg og blir store og fine. Perfekt å ha til borddekking enten i det er en venninnekveld, familiemiddag eller når det skal dekkes til  julemiddagen.


Mitt siste høsttips er Gresskar....Gresskar er  så vakkert å pynte med. På høsten kan man kjøpe gresskar i mange farger og fasonger. Jeg er ikke så glad i å pynte med organge så gresskarene skal males i farger som jeg liker.  Jeg har flere bokser kalkmaling klar- nå mangler bare gresskarene.

Ha en strålene vakker høst-torsdag!
Klem fra Elin:)

8 kommentarer:

 1. Hei. Jeg er helt enig at høsten kan være en fin tid, spesiellt hvis du har noe å tusle med som gir deg litt glede. Det var flotte høst tips du kom med. Selv blir det en tur i skogen og samle litt tenker jeg. Ønsker deg en fin høst tid og kos deg med gjøremål:-). Fine bilder forresten.

  Klem fra Anne Line

  SvarSlett
 2. Hello, hello :)
  I like autumn but.. not yet! :) Summer was great but why it must end so fast? ;) You have a right, in autumn we've got more time and we can enjoy when sun is shining and leaves are falling down :)
  Hugs! :)
  Justyna

  SvarSlett
 3. Det er alltid så koselig og inspirerende å komme inn hit. Vakkert vakkert var bildene! Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 4. Det er alltid så koselig og inspirerende å komme inn hit. Vakkert vakkert var bildene! Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 5. Det er alltid så koselig og inspirerende å komme inn hit. Vakkert vakkert var bildene! Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 6. Det er alltid så koselig og inspirerende å komme inn hit. Vakkert vakkert var bildene! Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 7. Some designs Fendi Handbags in covering Miu Miu Handbag are account all the money, assorted pockets accommodate abounding amplitude for autumn your being calmly and can be retrieved absolutely fast.Replique Breitling Watches has been quite different, and this wristwatch with Omega replica watches five chronometer dials is not only special in dial design.  These Miu Miu Handbag accept added advantage, these can be agitated fashionably in your duke or you can aswell amusement it like a accept Fendi Handbags or a tote.Everything about Replique Breitling Watches is perfect except the astronomical prices which are far beyond people’s consuming capability.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)