lørdag 2. mai 2015

Fest, borddekking, tips og ideer


Mai er den store festmåneden for mange- det er det også her i huset. Nasjonaldag og bursdag for datteren kommer tett opp mot hverandre. Nå liker jeg å stelle til fest enten det er en bursdag for en 34 åring, konfirmasjon eller runde tall. Så jeg koser meg med forberedelsene.  Jeg har vært pinterest å samlet mange fine ideer til fest og festpynt og kanskje kan dette være til inspirasjon for andre.  

Her skal 18 åringen ( snart) feires og det blir både venne bursdag  og stor familie bursdag, og i den anledning har jeg vært ute i god tid og tenkt bursdag i over en måned. 
Pynten ble bestilt på nettet ( bildet over her) og kommer fra Honeyoak.no  og akkurat nå planlegges maten.


Jeg  liker å servere tapas...jeg kaller det tapas for det trenger nødvendigvis ikke være italiensk kjøttboller og bacon surret rund dadler eller facaccia med Aioli- Selv om dette smaker himmels og jeg ofte serverer dette også.

Jeg  prøver å tilpasse tapasen etter hvem som kommer. Barn liker ofte milde retter og ikke så mye smak mens eldre vil ha den gode gamle maten ( iallfall i vår familie) Uansett og du skal servere det ene eller det andre er mengder mat ofte en utfordring. Mitt tips å besøke denne nettsiden
http://www.matprat.no/artikler/gjester/hvordan-beregne-mat-til-mange/ ( link, så kan du lett regne ut hvor mye mat du trenger pr. person og slippe å sitte igjen med alt for mye mat etter festen er over. 












Lørdag og jeg har kjøkkentjeneste. Jeg har tatt på meg oppdraget med å lage mat til hele dugnadsgjengen i stallen denne helgen og i dag serveres kyllingsuppe. 

Ha en strålende vakker helg.

Klem fra Elin


3 kommentarer:

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)