søndag 5. oktober 2014

Så gjør vi så...Del 1


Hei og god morgen! 

Så utrolig koselig å våkne opp til lyden av regn som plasker på taket og vinden som uler. Det er høst og det er høstferie. 

Når høstferien starter - strarter jeg ofte planlegging/ innkjøp av ting til jul.
Ja da, jeg vet det er 12 uker til jul og jeg vet at det er ca 8 uker til første luke skal åpnes i julekalenderen men jeg vet også av erfaring at disse ukene går så alt for fort.

Allerede nå strarter jeg med:
- Planlegge julegavekjøp ( handler gjerne på nett)
- innkjøp til kalenderen
- planlegge julekort ( liste og adresser)
- liste over de som vi skal sende en blomst til rundt juletider og dato for bestilling.
- Handle inn ting til julebakst/ julemat osv.  Ting som surkål, mel, sukker, mandler, pinnekjøtt osv

I tillegg så har mange i familien vår bursdag i november og desember så allerede nå kjøpes det inn gaver til disse.

Altfor tidlig - ingen julestemning?  Jeg synes ikke det er noe særlig julestemning å springe rundt som en gal 1 uke før jul mens jeg skal prøve å finne smarte, fine og hyggelige gaver mens man albuer seg vei mellom hundrevis av mennesker i samme ærend. De siste ukene før jul ønsker jeg å tilbringe sammen med familien og venner mens jeg kjenner julestemningen komme sigende og gleden over at det snart er jul dukker opp.Selv om det er sånn sirka 12 uker til jul er det ikke 12 uker til første luke i julekalenderen skal åpnes. Her er julekalender en tradisjon som jeg som mor synes er veldig kjekk å kunne videreføre. Jeg hadde selv julekalender som liten.

Jo eldre barna blir jo vanskeligere synes jeg det er å finne spennende, kjekke og litt fornuftige gaver å kunne gi, så jeg har endret "en liten gave hver dag" til en koselig goodiebag med ting hver søndag. Jeg starter tidlig med å samle på ting som kan ligge oppi her.

Det kan være ting som : Sminkefjærner, sminke, skjerf, luer, votter, sokker, pynt til rommet, kinobillett, flaxlodd, blad, godteri osv En fin fin løsning som fungerer hos oss og som faktisk har blitt rimeligere enn hvis jeg hadde pakket inn en ting hver eneste dag.


Det er hyggelig å kunne dele tips med andre og jeg håper dere vil dele tips og ideer til ting som er med på å unngå julestress med meg.

Men dere, det er høstferiemorgen og i dag skal vi i bursdag. Men førs skal jeg lage sjokoladekrem til kaken som jeg skal ha med, vaske litt klær og drikke uhorvelige mengder kaffe.

Ha en fin fin dag.
 Klem fra Elin 


13 kommentarer:

 1. danke für die bilder, ich mag den bezug des sessels!!! einen schönen sonntag wünscht angie

  SvarSlett
 2. Så fantastisk Elin og så lurt. Du har virkelig tenkt å kose deg og IKKE stresse :D
  Takk for at du deler disse smarte rådene og at du deler bilde <3 snilt

  Ha en fin søndag!

  Bente

  SvarSlett
 3. Lurt å være ute i god tid:-) Enig at ting blir så mye hyggeligere da.
  Så flink du er!
  Jeg var så fornøyd med meg selv som var nesten ferdig med både å kjøpe inn og pakke inn kalendergavene
  til minstemann da han plutselig utbrøt her i går: I år vil eg ha en sånn derre Star warskalender og
  ikkje en sånn pakkekalender du pleier å lage...
  Akk, ja...

  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg har også starte :) Har fortsatt jula for 3 år siden friskt i minne.. Da begynte jeg gavehandlinga uka før, og handle mat, det ble en tur hvor jeg hadde to PROPPFULLE handlevogner med mat, var helt utslitt!

  Så nå begynner jeg å fylle opp alle enkle ting som kan lagres noen måneder. Gaver har jeg å starta med.

  Fin ide å ha gavekalender med gave hver søndag! :) Syns det blir syrt og mye dill hvis jeg skulle gitt unga smågaver hver dag :)

  SvarSlett
 5. Ja det er godt å starte tidlig. Har ikke kjøpt gaver enda.
  Men bruker ofte å være ferdig med det før vi kommer til advent.
  Skal ha to uker fri i månedskifte nov./des., da skal huset vaskes
  og kakene bakes.Så kan jeg kose meg resten av advent.
  Ha ei herlig høstferieuke :)

  SvarSlett
 6. Gurimalla, er det snart jul!!! Og jeg som hvert eneste år skal starte i god tid, men ender opp med en heseblesende desember allikevel!
  Tror jammen jeg skal begynne med litt juleforberedelser her også.
  Takk for oppvekker`n. :-)
  Line

  SvarSlett
 7. Jeg er helt ening med deg Elin!
  Jeg har og begynt på listene over innkjøp å diverse;)
  Flott med et oppvekkerinnlegg,desember blir så mye greiere om en er ferdig med det meste av innkjøp,slik at en kan konsentrere seg om å bare nyte den koselige måneden:)

  Kose deg med høstferie!
  Her i huset er det og høstferie;)

  Klem Caroline

  SvarSlett
 8. Hei! Dette er første gang jeg er inne hos deg. Så koselig blogg. Ja, jeg gleder meg til juleforberedelsene og gjør noe sånt som deg. Jeg sier alltid at desember er min! Om jeg skal til byen da, er det ikke for å stresse rundt som en gal, men for å nyte butikkenes dekorasjoner og kanskje ta en kakao et sted. Jeg har satt deg på min favorittliste, så jeg titter innom deg igjen snart! Ha en fin dag! :)

  SvarSlett
 9. Så god ide med goodiebag hver søndag! Skal legge den på minnet til ungene blir litt eldre, og ikke ønsker små lego-og my little pony-gaver lenger ;)

  SvarSlett
 10. These days teenage boys generally select really trendy louis vuitton replica, despite the fact that the following period they can be regarded as out-of-date. However every guy must have within their clothing a minimum of a few clothes components that may be regarded as classic. By doing this they are able to use them each time they require without having louis vuitton replica which they cannot adhere to the actual developments from the period. Should you check out the actual catwalks so as to actually style creative designers don't manage to obtain bored stiff associated with a few clothes. These types of clothes tend to be regarded as traditional types as well as stay fashionable 12 months following chanel replica. If you're unclear exactly what traditional clothing tend to be, after that you need to know to begin with they in no way walk out style. Take a look at designers' selections as well as so as to there are several components contained in them all every year. Traditional fits would be the chanel outlet instance feasible. Just about all guy ought to personal the dark or even dreary match which will go completely having a whitened clothing. Use them at the job, in a celebration, or even in different scenario official clothes are needed. A vintage match is actually some thing louis vuitton replica sale in no way is out associated with style. It really is fashionable as well as great for numerous circumstances.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)