lørdag 27. september 2014

Eplekake og en titt oppe på loftetHei og god helg 

Det har allerede rukket å bli lørdag og jeg sitter her med kaffekoppen, ser nyheter på tv og bare nyter fred og ro en stille sen septembermorgen. Det nærmer seg Oktober med stormskritt og jeg så smått begynt å tenke på julegaver, kalendergaver og julekort . Julemarkedet gjør jo sitt slik at jeg ikke kan unngå å komme i julestemning og det begynner så smått å dukke opp ideer til både fornuftige og litt ufornuftige julegaver til familie og venner.   Jeg elsker denne årstiden med planlegging, forbereding og forventninger.Dette er også tiden for å fylle opp fryseboksen av bær, syltetøy og ting som kan være kjekke å ha på lur hvis det skulle dukke opp gjester, så denne uken har jeg både baket brød og eplekaker. ( eplene er på sitt beste nå synes jeg)
Oppskriften har jeg brukt i flere år og gir en god og saftig eplekake. 

200 g smør
200 g sukker
2 store egg eller 3 små
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
Fyll:
3-4 epler
3 ts vaniljesukker
2 ts kanel
2 ss sukker
Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen . (Smør også kantene godt og strø litt mel i, slik at smøret på kantene blir lett dekket og kaken ikke setter seg fast.)  Jevn til overflaten.

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra). Sikt over vaniljesukkeret. Dryss over godt med kanel og strø til slutt over masse sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. 
Lykke til 


TV STUEN oppe på loftet

Høst er synonymt med mye innetid. Vi er så heldige og ha 3 stuer her i huset som vi kan fordele oss på enten noen av oss har besøk eller hvis mor ønsker å se et interiørprogram som far i huset IKKE ønsker å se.

For at alle rommene skal bli like mye brukt og at ingen skal føle at de har tapt eller vunnet kveldens stue, så har jeg brukt brukt  tid på innredning av stuene (datteren har tatt seg av innredningen stuen i kjelleren)

Loftstuen har fått tekstiler i beige, lyseblått og mørkeblått. Om det kan kalles høstfarger vet jeg nå ikke men dette er farger jeg liker. Jeg går fort lei varme fargetoner. Jeg liker de kalde fargene best og spesielt blåtoner. Blått er en farge som går igjen i hele huset.


Sammen med blått og grått har jeg  Tv stuen på loftet fått detaljer i natur både i lyse og mørkebrune fargetoner.
Bildene på veggen er minst 15 år gamle og ble kjøpt på IKEA i sisn tid. Jeg hentet dem opp fra kjelleren tidlig på sensommeren.Jeg digger disse store 60x60 putetrekkene fra Mille Moi og kjøpte flere forskjellige trekk i lyseblå mønster nå i august når de ble solgt til halv pris på Millemoi.no
Jeg har fordelt putetrekkene mellom alle stuene vårs sammen med andre puter i forskjellige mønster. Noen av putene har blitt kjøpt billig på salg mens noen puter er av den litt dyrere varianten.

Puten med Hestebildet kjøpte jeg på dyrskuen i Telemark nå for et par helger siden.
Jepp det er lørdag og den beste morgenen i løpet av hele uken. I dag blir det husarbeid, matvarehandlig ( som minner meg på at det bør planlegges middager for kommende neste uke ellers så kommer jeg til å gå på en skikkelig smell i butikken) og i kveld skal vi på Oktoberfestival  i Egersund sammen med venner. En fin fin lørdag med andre ord.


Jeg ønsker kjente og ukjente 
en vakker høstlørdag 

Klem fra Elin 

4 kommentarer:

 1. Koselig stemning hos deg Elin, og kjekt å få se litt fra loftstuen din.
  Jeg holder på å male paneltak i min loftstue, og der skal nå bli tv-rom.
  Vår er litt sånn hule-aktig med lavt under taket og ikke så mye vinduer, men tenker der skal bli så koselig at!
  Ha en fin helg

  SvarSlett
 2. Så koselig en loftstue!
  God helg!

  SvarSlett
 3. All things planned for, rolex replica sale this market intended for low cost synthetic version shopping bags by well known manufacturers including Louis Vuitton or maybe dior replica Hermes or maybe Prada has become consistently rising over the last the ears in addition to is still growing, powerfully helped because of the on the net setting in addition to world-wide-web looking tendency. replica dior An increasing number of women of all ages everywhere usually are decreasing animals to help low cost charges fake watches uk in addition to reductions intended for properly shopping carriers which might be equivalent having major types by well known vogue product labels. replica prada sale Subsequently, the online world is actually loaded with world-wide-web outlets of which advertise these reproductions, that's achieved it considerably complicated for women to settle on, seeing that on the subject of online shops, due to learn what kind is usually trusted in addition to what kind seriously isn't.

  SvarSlett

Tusen takk for for at du tar deg tid til å kommentere på bloggen min. Det setter jeg utrolig pris på. Klem fra Elin :o)